bugün

latince "bedenine sahip ol" anlamında söz.
-sanıyorum- ispanyol bir grup. punk/hardcore tarzında güzel bir müzikleri var lakin sözler latince, gene de anlatmak istediklerini anlatıyorlar*
bir canlı kayıtları için;

http://www.youtube.com/watch?v=jWpN-9DGMhY
yedinci nesil hoşgelmiş bir yazar. faydalı bilgilerini bekliyoruz ve öyle olacağınıda tahmin ettiğim yazarlardan (#7299322) kelime oyunları hoşş ...
(bkz: Habeas data)
(bkz: bu ülke vatandaşları başbakanını israil e yedirmez/#8486456)

"eline sağlık" dediğim yazar.
(bkz: karşımda bir atatürk yok ayağa kalmak istemiyorum/#9574224)

iyi demiş.
nickaltına girilmiş entry sayısıyla kaliteli yazar olma arasındaki korelasyonun sıfır olduğunun kanıtı yazar.
aynı zamanda takip edilesi yazar.
1679 yılında ikinci charles ile parlemento arasında imzalanmıştır. insan hakları bildirgesinin tarihsel omurgasını oluşturur. kişi güvenliği ile ilgili olan habeas corpus şu tedbirleri öngörmüştür:

- kişilerin keyfi olarak yargıç kararı olmadan tutuklanmaları, hapsedilmeleri, öldürülmeleri yasaklanmıştır.
- kişilerin uzun süre yargıç önüne çıkarılmadan tutuklanmaları yasaklanmıştır.
- tutukluların bazı ağır suçlar dışında kefaretle salıverilmeleri ve mahkemelerini tutuksuz sürdürmeleri kabul edilmiştir. (bu bağlamda habeas corpus yargıçların keyfi olarak yüksek meblalarda kefaret koymalarını, art niyetle serbest bırakmak için ağır şartlar ileri sürmelerini engelleyici bir yasak koymamıştır. ancak bu eksiklik 1689 haklar bildirgesinde giderilmiştir.)
- sanığın tutuklu olarak muhakemesinin yapıldığı hallerde de davanın çok kısa bir süre içerisinde sonuçlandırılması ilkesi kabul edilmiştir.
- kişinin güvenliği kralların keyfi işlemlerine karşı korunmuş, kişi güvenliğinin korunması yargıçlara bırakılmıştır.

bunun yanı sıra; habeas corpus hukuk devletinin temelinde yatmaktadır. türkiye ise gün geçtikçe bir yasa devleti(tıpkı hitler almanyası gibi) olma yolunda emin adımlarla ilerleyişini sürdürdüğünden habeas corpus ilkelerini kabul etmeyen ve çiğneyen bir ülke olmuştur.
amerika birleşik devletlerinde, yargıcın bir kişinin hangi hukuki gerekçe ile hapishanede tutuklu olduğunu açıklama zorunluluğu bulunması anlamına gelmektedir.
Kim milyoner olmak istere soru olan Latince kavram.
tamlama latince kökenli olup; "bedenine sahipsin" gibi bir anlama iyedir.
magna charta, fransız insan hakları bildirgesi, bizdeki sened-i ittifak ve virginia sözleşmesi gibi, insan hakları alanında pratiğe konmuş, yazılı antlaşmalardan bir diğeridir.

gözaltına alınan kişinin, en kısa sürece yargıç önüne çıkarılmasını hedeflemektedir.
Keyfî ve haksız tutuklamayı önlemek ve yurttaşların güvenliğini sağlamak için oluşturulan Anglosakson yasası.
1679 yılında ingiliz Parlamentosu tarafından çıkarılan Habeas Corpus Act'a göre tutuklu, tutuklanmasının yasallığının gözden geçirilmesi için, 24 saat içinde yargıç önüne çıkarılmasını isteyebiliyordu. Dünyada en eski anayasa olarak kabul edilen bu yasa, tüm ülke hukuklarına örnek olmuştur.