Yorgunluk sonrası yapılıyorsa efsane bi şey oluyor, uyandıktan sonra dakikalarca o hazzı yaşıyorum.
uyaninca kendini daha da çökmüş ve yorulmuş hissediyorsun. tavsiye etmiyorum. 00'a kadar sabredin öyle uyuyun.
öğle vakti yapılanı kişiyi rahatlatır ve faydalıdır, ikindi vakti yapılanı ise bünyeye ebesinin bızığını tersten gösterir; çok zararlıdır, tasvip ve tavsiye edilmez. kurumuş salyalarınızla "eheih bugün 24 nisan değil mi ya?" diye gezersiniz.
tadından yenmeyecek bir eylemdir. 45 yıl sonra emekli olduğumda bunu yapmanın hayaliyle yaşıyorum şuan.

edit: imla.
şu an onun acısını çekiyorum. gram uykum yok...
gece çalışanların mecbur kalarak yapmış olduğu şey. gece uykusunu kesinlikle tutmaz. tamam öğlen saatlerinde 1-2 saat uyumak iyidir ama bütün gece çalışan bünyeye bu yeterli gelmez. gündüz 10 saat uyusanız bile yorgun kalkarsınız, bir ağırlık vardır üzerinizde. aslında uykusuzluktan değil miskinleşmişsinizdir ve üzerinizdeki ağırlıktan dolayı yataktan kalkmak istemezsiniz.
Gunduz uyuyup uyandiktan sonra salak gibi kalkiyorum.
lan Karadenizliler gündüz uyuyabiliceğiniz mükemmel bir iklime, oksijene sahipsiniz ama yine de patlayacak bomba gibi dolanıyorsunuz etrafta, neden?
Az önce uyandım ve kendimi pamuk gibi hissediyorum. Bir yıldır falan asla gündüz uyuyamıyorum nimet nimet. Baya baya uyumuşum bilincim gitmiş, ses duymadım üstüne rüya bile gördüm tabii rüyada güzel şeyler olmuyordu ama sonuçta uyudum.
(bkz: güzellik uykusu)yalandır. hiç işe yaramaz.
keraat ya da kerahet vaktine denk getirdiğiniz zaman -ki tam vaktini bilmiyorum ama akşamüstü 4-5 gibi- uyandığınızda damağınızda acı bir tat, gözlerinizde anlam veremediğiniz heyulalar bırakan uykudur. en güzeli öğle vakti yapılan yarım saat - kırkbeş dakikalık şekerlemedir. uyandıktan sonra çalışmaya doyamazsınız. yeni bir güne başlar gibi.
Çin'deki Guangzhou Tıp Üniversitesi'nden bilim insanları, yüzde 39'u gün içinde uyuyan 313 binden fazla kişinin verilerini analiz etmiş. Sonuçlara göre gündüzleri bir saatten fazla uykuyu tercih edenlerin kardiyovasküler hastalık riskinde yüzde 34, farklı nedenlerden ölüm riskinde yüzde 30 artış olduğunu tespit etmişler, gündüz uykusu tehlikesinin günde 6 saatten fazla uyuyanlar için geçerli olduğunu kaydetmişler.

Ve şu sonuca varmışlar: Günde bir saatten fazla süren gündüz uykusu aslında insan sağlığı için zararlıymış. Uzmanlar, 30 ila 45 dakikadan daha az gündüz uykusunun ise geceleri iyi uyuyamayan kişilerde kalp sağlığını iyileştirebileceğini açıklamış. Yani en fazla 45 dakika gündüz uykusuna izin var. Aksi takdirde kalp, damar, atardamar ve toplardamarlarımızla ilgili sağlık problemleri yaşama olasılığımız yükseliyor.

(bkz: https://www.milliyet.com....lcusu-neler-soyledi-89885)
büyükbabam bir allahın günü aksatmadan öğleyin uyurdu 1 saat kadar...
ölünceye kadar.

90 küsür yaşında öldü... o da hastalıktan değil, organların ve vücudun artık yaşlanmış olmasından.
Beni dinlendirme yerine daha çok yoruyor o yüzden olabildiğince direniyorum.
mecbur kalınmadığında yapıldığında verimli geçirilebilcek bir günün ziyan olup hayatınızdan kaybolmasına sebep olur.
Gündüz uykusu, akşam uykusu, gece uykusu hiç farketmez hepsi benim bebeğim gibi.