bugün
- 29 ağustos 2026 galatasaray göztepe maçı21
- ezilenlerin iktidarını kuran büyük insan33
- menzil cemaati ne üretiyor7
- ben geldim naneler7
- sözlük yazarlarının nahları9
- türkiye ekonomide çin'i örnek almalıdır7
- aleksey batrakov9
- enayilerin bitik leao'ya 17 m euro maaş vermesi20
- gerçek cin musallatı belirtileri3
- arkadaşlar sıkıldım3
- galatasaray7
- uludağ sözlük ten faşizm'i söküp atacağız23
- para harcamayı sever misiniz5
- bir şey soracağım4
- eninde sonunda eski nickine dönen yazarlar3
- hayatı dar eden aile2
- s'i l v'e r m'i s t3
- fenerbahçe24
- kuşatma kayıtları2
- murat ağırel2
- arkadaşlar hesabı silicem14
- mesih gelse kimsenin inanmayacak olması6
- miss world 20262
- mauro icardi5
- ak partililerin anayasayı değiştirmeye çalışması5
- tai lung36
- rafael leao30
- ülke batsa diye hergün dua eden kemalist7
- ceyda düvenci4
- günün sözü24
- türkler ve çinliler iki süper güç olacak7
- atatürkçü bir ailede doğmak3
- gökçek ailesinin almanya daki milyonluk serveti14
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı7
- velvet23
- israiloğulları vs ismailoğulları4
- deccal7
- ölürken dinlenecek müzik6
- sarapci koala71
- arapça küfür edilse amin inşallah diyecek kitle4
- sözlük muhaliflerinin fikri yoktur9
- neden sosyalist oldun sorusuna verilecek yanıtlar4
- türkiye21
- türkiye toplumu ile anlaşamamak4
- rafael leao victor osimhen leroy sane8
- yılmaz güney7
- jack london4
- kapadokya27
- galatasaray'ın çok ballı kura çekmesi24
- geceye bir şiir bırak7
Cimabuenin öğrencisi proto rönesans, floransa ekolü ressamıdır. 1267-1337 yılları arasında yaşamıştır.
Giotto ''baba'' resim sanatının gelişimini başlatan sanatçıdır. perspektifi bularak, proporsiyonu iyi olmayan resmi düzeltmiştir.
Her ne kadar din temalı çalışsa da resme insanı ve insana ait olanı katarak resim sanatını dünyevileştirmiştir. Sanatı dinsellikten, doğalcılığa yönlendirerek döneminde büyük tartışmalara sebep olmuş fakat, rönesansın hızlı ilerleyişi sayesinde bu tartışmalar Giotto Babanın lehine sonuçlanmıştır.
Altın sarısı gibi mistizme kuvvet veren renklerin yerine gökyüzünü maviye boyayan ressamdır.
Giotto ''baba'' resim sanatının gelişimini başlatan sanatçıdır. perspektifi bularak, proporsiyonu iyi olmayan resmi düzeltmiştir.
Her ne kadar din temalı çalışsa da resme insanı ve insana ait olanı katarak resim sanatını dünyevileştirmiştir. Sanatı dinsellikten, doğalcılığa yönlendirerek döneminde büyük tartışmalara sebep olmuş fakat, rönesansın hızlı ilerleyişi sayesinde bu tartışmalar Giotto Babanın lehine sonuçlanmıştır.
Altın sarısı gibi mistizme kuvvet veren renklerin yerine gökyüzünü maviye boyayan ressamdır.
resimlerinde lüzumsuz dekoratif kullanmayan bizans tipinden ayrılan ressam.
kulağa çok iddialı gelecek biliyorum ama karşımızda masaccio'yu hatta raphael'i ve hatta michelangelo'yu dahi etkilemiş bi isim var.
giotto di bondone. a.k.a cotto!
benim rönesans dönemine olan hayranlığımı artık aranızda bilenleriniz var ama bu adam proto rönesans sanatçısı. yani şöyle diyebiliriz ki rönesans döneminin tohumlarını saçan isim giotto. nasıl takdir etsem nasıl teşekkür etsem nasıl övsem bilemedim. şöyle kısaca biraz bahsedeyim.
scrovegni ailesi saraylarına bağlanan bi şapeli dekore etmesi, boyaması için giotto ile anlaşıyor ve batı sanatının en muazzam eserlerinden biri o şapelde kendine hayat buluyor.
görsel i na nıl maz! van gogh'la tanışsalardı diye iç geçiren bir tek ben olamam.
giotto resimlerinde dini figürleri insanlara yaklaştırmayı bi şekilde başardı şöyle ikonik bi figür yarattı maesta! öncesinde duccio ve hocası cimabue'nin böyle bir tasviri var ancak incelediğinizde giotto'nun aklından geçenlerin bambaşka olduğunu sezebiliyorsunuz. o eserine bakanıda resmine dahil etmeye çalışmış bi deha. şimdi paylaşacağım maesta di ognissanti sine bakınca perspektifin peşine düştüğünü bi şeyler yakaladığını görebilirsiniz.
görsel
bu resimde tarihi bir şey daha var iki taraftaki meleğin ellerinde içi çiçek dolu bi vazo ile tasvirini görüyorsunuz bunun rönesansın ilk natürmort çalışması olduğu düşünülüyor. sanat tarihine öncülük ediyor.
çok uzatmadan şöyle bi kaç eserine daha bakalım.
the ascension
görsel
the dream of joachim
görsel
last judgement - karşı duvardaki fresk
görsel
presentation of christ at the temple
görsel
tabii ki ağıtı paylaşmadan geçmeyeceğim ifadelerde ki acıyı hissedebiliyorsunuz -meryem-
görsel
nativity
görsel
ve giotto'nun sayısız eserinin de kayıp olduğunu söyleyerek gidiyorum.
giotto di bondone. a.k.a cotto!
benim rönesans dönemine olan hayranlığımı artık aranızda bilenleriniz var ama bu adam proto rönesans sanatçısı. yani şöyle diyebiliriz ki rönesans döneminin tohumlarını saçan isim giotto. nasıl takdir etsem nasıl teşekkür etsem nasıl övsem bilemedim. şöyle kısaca biraz bahsedeyim.
scrovegni ailesi saraylarına bağlanan bi şapeli dekore etmesi, boyaması için giotto ile anlaşıyor ve batı sanatının en muazzam eserlerinden biri o şapelde kendine hayat buluyor.
görsel i na nıl maz! van gogh'la tanışsalardı diye iç geçiren bir tek ben olamam.
giotto resimlerinde dini figürleri insanlara yaklaştırmayı bi şekilde başardı şöyle ikonik bi figür yarattı maesta! öncesinde duccio ve hocası cimabue'nin böyle bir tasviri var ancak incelediğinizde giotto'nun aklından geçenlerin bambaşka olduğunu sezebiliyorsunuz. o eserine bakanıda resmine dahil etmeye çalışmış bi deha. şimdi paylaşacağım maesta di ognissanti sine bakınca perspektifin peşine düştüğünü bi şeyler yakaladığını görebilirsiniz.
görsel
bu resimde tarihi bir şey daha var iki taraftaki meleğin ellerinde içi çiçek dolu bi vazo ile tasvirini görüyorsunuz bunun rönesansın ilk natürmort çalışması olduğu düşünülüyor. sanat tarihine öncülük ediyor.
çok uzatmadan şöyle bi kaç eserine daha bakalım.
the ascension
görsel
the dream of joachim
görsel
last judgement - karşı duvardaki fresk
görsel
presentation of christ at the temple
görsel
tabii ki ağıtı paylaşmadan geçmeyeceğim ifadelerde ki acıyı hissedebiliyorsunuz -meryem-
görsel
nativity
görsel
ve giotto'nun sayısız eserinin de kayıp olduğunu söyleyerek gidiyorum.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar