bugün
- velvet59
- israile atom bombası atmak4
- dudaktan öpüşmek neden seksle bağlantılı5
- friedrich hegel la bi cay icek14
- sekiz aydır masturbasyon yapmıyor olmak8
- yazarların favori giyim markası9
- gocu3
- yakışıklı erkek denince akla gelen isim3
- kadınların cinsel başlıkları eksilemesi2
- mohamed salah ghaly4
- alparslan kuytul15
- insan olmaya ceyrek kala15
- hayattaki en değerli şeyler6
- sigara içmeyi bırakmak istememek8
- yargıya güvenen varsa yazsın9
- arabayla dağdan inerken dinlenecek şarkılar5
- bilinçaltı algılama6
- mini etek giyen öğretmen2
- 2026 ekonomik krizi16
- evde soğuk kahve yapımı7
- sözlükte güzel kız olmaması sorunsalı8
- migros'a sorulacak tek soru23
- iş vs seks2
- sözlük yazarlarının karşılaştığı garip olaylar7
- migros'tan alışveriş yapınca elit olduğunu sanmak6
- kadınları aşağılamanın moda olması7
- aleksey batrakov28
- erotik şiir4
- bir sözlük yazarını kıskanmak13
- yalnızlıkla sevişmek5
- zeka içerikli entry vs bilgi içerikli entry8
- victor osimhen20
- arkadaşlarla bir anda nepal'e gitmek4
- hurdacıya gidiyorum7
- sana ihtiyacımız olmaz diyen akraba3
- osuruktan şiirler60
- sınıfın en güzel kızı4
- akıl3
- kavgada söylenen tehdit cümleleri3
- ioçk silik yesin kampanyası6
- arkadaşlar çok hastayım ya10
- ırkçıların geri zekalı olduğu gerçeği11
- enayimiknatisii6
- tostumu yaptım11
- bir erkeğe en çok yakışan şey2
- tombul efes3
- g i l d e d l i l y16
- sokrates in bilgi doğuştan gelir demesi3
- öğretmenlere önlük ve kıyafet zorunluluğu gelmesi9
- sözlük kavgalarının aslında çok yararlı olması9
Cimabuenin öğrencisi proto rönesans, floransa ekolü ressamıdır. 1267-1337 yılları arasında yaşamıştır.
Giotto ''baba'' resim sanatının gelişimini başlatan sanatçıdır. perspektifi bularak, proporsiyonu iyi olmayan resmi düzeltmiştir.
Her ne kadar din temalı çalışsa da resme insanı ve insana ait olanı katarak resim sanatını dünyevileştirmiştir. Sanatı dinsellikten, doğalcılığa yönlendirerek döneminde büyük tartışmalara sebep olmuş fakat, rönesansın hızlı ilerleyişi sayesinde bu tartışmalar Giotto Babanın lehine sonuçlanmıştır.
Altın sarısı gibi mistizme kuvvet veren renklerin yerine gökyüzünü maviye boyayan ressamdır.
Giotto ''baba'' resim sanatının gelişimini başlatan sanatçıdır. perspektifi bularak, proporsiyonu iyi olmayan resmi düzeltmiştir.
Her ne kadar din temalı çalışsa da resme insanı ve insana ait olanı katarak resim sanatını dünyevileştirmiştir. Sanatı dinsellikten, doğalcılığa yönlendirerek döneminde büyük tartışmalara sebep olmuş fakat, rönesansın hızlı ilerleyişi sayesinde bu tartışmalar Giotto Babanın lehine sonuçlanmıştır.
Altın sarısı gibi mistizme kuvvet veren renklerin yerine gökyüzünü maviye boyayan ressamdır.
resimlerinde lüzumsuz dekoratif kullanmayan bizans tipinden ayrılan ressam.
kulağa çok iddialı gelecek biliyorum ama karşımızda masaccio'yu hatta raphael'i ve hatta michelangelo'yu dahi etkilemiş bi isim var.
giotto di bondone. a.k.a cotto!
benim rönesans dönemine olan hayranlığımı artık aranızda bilenleriniz var ama bu adam proto rönesans sanatçısı. yani şöyle diyebiliriz ki rönesans döneminin tohumlarını saçan isim giotto. nasıl takdir etsem nasıl teşekkür etsem nasıl övsem bilemedim. şöyle kısaca biraz bahsedeyim.
scrovegni ailesi saraylarına bağlanan bi şapeli dekore etmesi, boyaması için giotto ile anlaşıyor ve batı sanatının en muazzam eserlerinden biri o şapelde kendine hayat buluyor.
görsel i na nıl maz! van gogh'la tanışsalardı diye iç geçiren bir tek ben olamam.
giotto resimlerinde dini figürleri insanlara yaklaştırmayı bi şekilde başardı şöyle ikonik bi figür yarattı maesta! öncesinde duccio ve hocası cimabue'nin böyle bir tasviri var ancak incelediğinizde giotto'nun aklından geçenlerin bambaşka olduğunu sezebiliyorsunuz. o eserine bakanıda resmine dahil etmeye çalışmış bi deha. şimdi paylaşacağım maesta di ognissanti sine bakınca perspektifin peşine düştüğünü bi şeyler yakaladığını görebilirsiniz.
görsel
bu resimde tarihi bir şey daha var iki taraftaki meleğin ellerinde içi çiçek dolu bi vazo ile tasvirini görüyorsunuz bunun rönesansın ilk natürmort çalışması olduğu düşünülüyor. sanat tarihine öncülük ediyor.
çok uzatmadan şöyle bi kaç eserine daha bakalım.
the ascension
görsel
the dream of joachim
görsel
last judgement - karşı duvardaki fresk
görsel
presentation of christ at the temple
görsel
tabii ki ağıtı paylaşmadan geçmeyeceğim ifadelerde ki acıyı hissedebiliyorsunuz -meryem-
görsel
nativity
görsel
ve giotto'nun sayısız eserinin de kayıp olduğunu söyleyerek gidiyorum.
giotto di bondone. a.k.a cotto!
benim rönesans dönemine olan hayranlığımı artık aranızda bilenleriniz var ama bu adam proto rönesans sanatçısı. yani şöyle diyebiliriz ki rönesans döneminin tohumlarını saçan isim giotto. nasıl takdir etsem nasıl teşekkür etsem nasıl övsem bilemedim. şöyle kısaca biraz bahsedeyim.
scrovegni ailesi saraylarına bağlanan bi şapeli dekore etmesi, boyaması için giotto ile anlaşıyor ve batı sanatının en muazzam eserlerinden biri o şapelde kendine hayat buluyor.
görsel i na nıl maz! van gogh'la tanışsalardı diye iç geçiren bir tek ben olamam.
giotto resimlerinde dini figürleri insanlara yaklaştırmayı bi şekilde başardı şöyle ikonik bi figür yarattı maesta! öncesinde duccio ve hocası cimabue'nin böyle bir tasviri var ancak incelediğinizde giotto'nun aklından geçenlerin bambaşka olduğunu sezebiliyorsunuz. o eserine bakanıda resmine dahil etmeye çalışmış bi deha. şimdi paylaşacağım maesta di ognissanti sine bakınca perspektifin peşine düştüğünü bi şeyler yakaladığını görebilirsiniz.
görsel
bu resimde tarihi bir şey daha var iki taraftaki meleğin ellerinde içi çiçek dolu bi vazo ile tasvirini görüyorsunuz bunun rönesansın ilk natürmort çalışması olduğu düşünülüyor. sanat tarihine öncülük ediyor.
çok uzatmadan şöyle bi kaç eserine daha bakalım.
the ascension
görsel
the dream of joachim
görsel
last judgement - karşı duvardaki fresk
görsel
presentation of christ at the temple
görsel
tabii ki ağıtı paylaşmadan geçmeyeceğim ifadelerde ki acıyı hissedebiliyorsunuz -meryem-
görsel
nativity
görsel
ve giotto'nun sayısız eserinin de kayıp olduğunu söyleyerek gidiyorum.
Gündemdeki Haberler