bugün

GINSENG uzun ömürlü ot cinsi bir bitkidir. Olgunluk çağında boyu 30-80 cm olup, yumru köklüdür. Bu bitki doğal ortamda dağ yamaçlarında, sık ormanlık ve rutubetli bölgelerde, bilhassa Doğu Asyada ve Kuzey Amerikada yetişir. Şöhreti ve faydaları çok eski yıllardan beri eczacılıkta bilinmektedir
Ginseng'in botanik ismi olan "Panax", Yunanca "tam iyileşme" anlamına gelen "panacea' kelimesinden türetilmiştir. Ginseng'in tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen (strese karşı direnci artıran bir ajan) olduğu düşünülür. Ginseng, fiziksel aktiviteleri ve vücut direncini artıran bir bitkidir ve fiziksel ve mental (zihinsel) dayanıklılığı artırır. Ginseng'in uzun bir süreden beri, özellikle erkeklerin üretkenliğini, erkeklik hormonu (testesteron) ve sperm miktarını, cinsel gücünü ve dolaşım sistemlerini (özellikle prostata karşı) olumlu bir şekilde etkilediği de bilinmektedir. Ayrıca o, erkeklerde aşırı stres ve yorgunluktan kaynaklanan performans düşüklüğünü de giderebilmektedir. Ginseng'in kadınlar üzerindeki beynin hafıza (bellek) merkezlerini uyarıcı etkisinin bulunması ise yenidir. M.S 1. yüzyıla ait bir Çin metnine göre; Ginseng, zihni güçlendirici, irfan ve bilgeliği artırıcı bir şifalı bitki olarak tanımlanmakta ve düzenli kullanımının yaşam süresini artıracağı belirtilmektedir.
son zamanlarda bir çok kozmetik ve ilaç sektöründe kullanılmaya başlanan şifalı bitki.
Kalp kuvvetlendirici ve yorgunluğu gidericidir. Cinsel gücü artırıcı etkileri vardır. çoğunlukla çinden ithal edilir.
sabahları sıkı bir kahvaltı üzerine 2 tane alınıp, üstüne birer kaşık bal ve fıstık ezmesi yendimi, bütün bunları sabahuın 7'sinde yapıp sokağa çıkıldı mı taka motoru gibi bütün gün hareket etmesine izin verir bu ginseng.
sprite 3g'nin 3. G'si.
burn enerji içeceğinde mevcut olan kore bitkisi.
etkilerinin sayılmak ile bitmediği, bunun yanı sıra hiçbir yan etkisinin olmadığı mucizevi bitki.
ginseng çayı : unutkanlığa iyi geliyor.

kullanımı : günde 3 defa bir su bardağı kaynar suya bir tatlı kaşığı ginseng çayı demlenerek kullanılır.
emziren ve hamile bayanların kullanırken dikkat etmeleri gereken bitki.
aktardan aldım 10 gram kadar çünkü kilosu 600 lira. bir ağacın köküymüş. singapur hong kong çin bu yörelerden geliyormuş. böyle küçük yer elmasına benzer bi tipi var. 5 gramını çektirdim 5 gramınıda bütün halde tuttum. nası desem kestiğimiz tırnak kadar bir parça koparıp ağzıma attım. çiğnedim. buruk bir tadı var. hakaten bir ağacın kökü yani ağzınıza attığınızda anlıyorsunuz. çok ince bir yanma söz konusu. çok sert bir dokusu var ama sıcak ve tükürükle üst tabakası yumuşayıp çiğnenebiliyor. henüz bir numarasını görmesem de ilerleyen saatlerde ne olacak editler yazarım.

aradan 20 dak geçtikten sonra gelen edit : jr de bi hareketlenme var.
zihinsel ve fiziksel strese bağlı rahatsızlıklara iyi geldiği söylenen bitki.
asya kıtasın'da atlara yedirilen bir bitki.
çok sağlam bir afrodizyak olduğu söylenir. çeşitli türleri vardır. en kalitelisi ve en pahalısı kore yarım adasında yetişir.
başta strese, kalp ve damar rahatsızlıklarına engel olduğu söylenen faydalı bir bitki. gıda takviyesi olarak kullanmaya başladım. bakalım nasıl bir etki gösterecek.
çin çayı.
yaşam kalitesini arttıran ve ruhsal düzeni sağlayan bir bitkidir.

en önemli yararı, bütün vücudu kuvvetlendirmesi ve tüm vücut sistemlerinin dengelenmesine yardımcı olmasıdır.
zik kaldırma konusunda başarılı bir bitki. dozunda kullanınız sonra duvarda delik aramayıp duvarı delersiniz.
Ginseng çoğunlukla güzellik malzemelerinde kullanılan bir bitki.

Güzellikte kullanıldığından mıdır nedir lan aklımda hep böyle çiçek gibi bir bitki olarak canlandı, süslü püslü renkli narin bir bitki. Hiç de araştırmak gelmedi. O gün televizyonda reklamlar vardı. bir kadın elinde bir tane sopa gibi çubuğa sallayarak ginseng bu diyor. O an yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki.

görsel

Bu ne amk böyle ginseng mi olur la, neyseki üstü varmış bir nebze olsun rahatladım.
ultima oynarken greater heal yaparken kullandığım.
Ginseng bütün
vücut için toniktir. Vücudun
zayıflıklarla mücadelesine
yardımcı olur, enerji
düzeylerini yükseltir ve atletik
performansı artırır.
• Bu bitki adrenal çalışmayı
destekler ve dolayısıyla
zihinsel ve fiziksel stres
bağlantılı hastalıkları
azaltmada çok etkilidir. Şayet
kronik anksiyeteden,
yorgunluktan rahatsızsanız
veya sıkca stresli koşullara
maruzsanız, ginseng baş etme
kapasitenizi iyileştirebilir ve
dayanıklılık ve gücünüzü
artırabilir. Konsantrasyon
eksikliğini gidermek için iyi bir
yardımcıdır. Strese karşı
dayanıklılığı artırır.
• Buna ilaveten, ginseng
antioksidandır ve vücutta
bağışıklık sistemi hücrelerinin
sayısını arttıran önemli bir
bağışıklık sistemini
iyileştiricidir.
Zihni açtığı söyleniyor ama daha büyük sorun var isteksizlik ve tembellik işte bunlara çare yok.

Cinsel iştahı artırıyor.
ilginc bir madde. nedir nasildir bilmiyorum ama cafe crown'in vaktinde urettigi ginsengli ucu bir arada isbu bunyede garip reaksiyonlara sebep oluyordu. guzeldi.
tavsiyem siberian ginseng olacaktır. eğer çabuk yorulan bir bünyeye sahipseniz, günde 10-12 saat çalışacaksınız, günü çıkartmıyorsanız, kullanmanız gereken ilaç budur. durduğunuz yerde enerji vermez, siz enerjinizi harcadıkça aradaki farkı görebilirsiniz.

edit: cinsellik kısmı 500 mglık kapsüllerden 4 adet yuvarlarsanız ortaya çıkıyor, bir adet atıp düz duvara tırmanacağınızı düşünmeyin.
ben her sabah kalktığımda çayıma katıyorum. sabahları işe koşarak gidiyorum.