bugün
- habire1219
- basmane tren garı6
- renkli rüyalar oteli5
- silvermist9
- ben geldim naneler15
- torpille bir yerlere gelenler4
- habire12nin çaylak olması5
- hz isa'nın fiziksel annesi ve babası yoktu11
- türkiye solunun en büyük sorunu6
- hiç kimse fikirleri yüzünden hapis yatmasın8
- lahmacun3
- siyonizmin tasfiye oluşu3
- masklavi ile yeni parti mitingine gitmek38
- gammaz çetesi9
- sersem herif5
- konaktan üçkuyular'a gitmek3
- dinler tarihi5
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri23
- sarapci koala63
- karşıyaka dan bayraklı ya yürümek4
- cemaatçi polis3
- guendouzi ve greenwooda uefa disiplin süreci7
- tribünlerde apoya küfür edilmesinin yasaklanması6
- hoşlandığın kızın komünist çıkması4
- g i l d e d l i l y3
- özgür özel'in önder sav ile yan yana gelmesi3
- mantı8
- motorine 8 24 tl zam gelmesi5
- şeyhine sakso çekip şeriat isteyen tip7
- ben sizin anonim11
- bir kız güneş kremi sürmenizi rica etse2
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı8
- yılana güven olur mu2
- maşa ile koca ayı online3
- imbat3
- önder sav4
- çikolatalı kek4
- sen onun başını ezeceksin o da topuğunu ısıracak2
- akpartililerin apo sevdası5
- deli sikince yapılabilecek çılgınlıklar3
- bostanlı dan karşıyaka ya sahil boyu koşmak3
- sözlükte kıskançlık oluyor hissi7
- sözlükte en çok kıskandığınız yazar9
- insan olmaya ceyrek kala15
- sonbaharda yapılacak en iyi şey5
- şeriatçıların konserleri yasaklatması6
- kıskançlık krizi geçiren kadına yapılacak müdahale8
- allah'ın homo sapiensi çamurdan yaratması4
- ahlak duygunuzu nerden alıyorsunuz24
- mavibahçe alışveriş merkezi2
bakırköy ve zeytinburnu'nda bulunan çok güzel restorant. bakırköydeki et, zeytinburnu'ndaki ise balık ağırlıklıdır. yemekleri şahanedir.
istanbul'un klasiklerinden biri haline gelen restoran. özellikle zeytinburnu sahil yolundaki balık ağırlıklı olan restoranı daha çok tercih edilir.
istanbul'a her gidildiğin de mutlaka uğranılması gereken yer. özellikle güveç te pilavı şahanedir.
para ezmek için birebir mekan.
içeriye girmeden iki kere düşünmeniz gereken mekandır. iki kişi ortalama bir yemek yediğinizde gelecek hesap 100 ytl civarı olacaktır. mantarlı pilavı, tandırı güzeldir.
gelmiş olma durumu. gel bildiğimiz gel, ik ise durum belirten bir ek. ingilizcedeki "have been" gibi yani. bir tek yörüklerde duydum bu ağızı. istanbul türkçesinde yok.
lisedeyken bu kelimeyi ağzından kaçıran bir arkadaşımızı edebiyat öğretmeni feci şekilde azarlamıştı türkçeyi katlediyorsunuz diye. oyasa bu lehçenin ifade gücü istanbul lehçesine göre daha kuvvetli sanrım. ayrıca kültürel zenginliğimiz. bir edebiyatçı bunun kıymetini bilmeli idi.
not: burada gelik kelimesinden ziyade ik ekini açıklamak istedim. ik bir çok fiilin sonuna konuyor toroslarda.
(bkz: yörük)
lisedeyken bu kelimeyi ağzından kaçıran bir arkadaşımızı edebiyat öğretmeni feci şekilde azarlamıştı türkçeyi katlediyorsunuz diye. oyasa bu lehçenin ifade gücü istanbul lehçesine göre daha kuvvetli sanrım. ayrıca kültürel zenginliğimiz. bir edebiyatçı bunun kıymetini bilmeli idi.
not: burada gelik kelimesinden ziyade ik ekini açıklamak istedim. ik bir çok fiilin sonuna konuyor toroslarda.
(bkz: yörük)
pilavı,döneri ve özellikle fıstıklı künefesi harika olan restaurant.ağız tadıyla döner-köfte yemek isteyenler için ideal mekan.
90'larda kaşarlı köftesine deli olduğumuz restoran... hala öyle midir bilmem.
yediğim hiç bir kazığa bu kadar üzülmemiştim.. istanbul'da gitmediğim çok az restaurant kalmıştır, gurme değilim ama damak tadı diye de bir şey var..
kuyu kebabı yağsız olsun dememe rağmen yarısından fazlası yağdan ibaretti.. zaten dondurulmuş yemeği mikrodalgada ısıtıp attılar önümüze.. kız arkadaşımın köftesi o kadar çiğdi ki kan damalamasın diye peçete ile yedi kızcağız.. mantarlı pilava girmiyorum bile, annem getirse sofraya ona babam başına çalardı..
bir istememize rağmen suyu direk dayadılar ki cıngar çıkarmamak için zor tuttum..
yanımda çalışan bir elemanımın iki günlük yevmiyesini o salak kebaba verdiğim için kendimi ikiye kesecektim..
bir de restaurant yabancılarla dolup taşıyor.. heralde otellerle siz getirin biz yatırıp sikelim anlaşması yapmışlar..
kuyu kebabı yağsız olsun dememe rağmen yarısından fazlası yağdan ibaretti.. zaten dondurulmuş yemeği mikrodalgada ısıtıp attılar önümüze.. kız arkadaşımın köftesi o kadar çiğdi ki kan damalamasın diye peçete ile yedi kızcağız.. mantarlı pilava girmiyorum bile, annem getirse sofraya ona babam başına çalardı..
bir istememize rağmen suyu direk dayadılar ki cıngar çıkarmamak için zor tuttum..
yanımda çalışan bir elemanımın iki günlük yevmiyesini o salak kebaba verdiğim için kendimi ikiye kesecektim..
bir de restaurant yabancılarla dolup taşıyor.. heralde otellerle siz getirin biz yatırıp sikelim anlaşması yapmışlar..
mercedes g serisine rusyada ve orta asya ülkelerinde verilen isim.
bahçe ve tarlalara yapılan ufak ev/kulübe. Aynı zamanda bizim yörede yayla evleri için kullanılan terim.
"ayıp değil mi bu saatte bu fotoğrafı atmak..." dedirtmiştir.
dizayn ve menüler güzel gibi duruyor. patatesi sığır gibi oyuncak market sepetinde getiren kahveland'a şahit oldu bu gözler.
dizayn ve menüler güzel gibi duruyor. patatesi sığır gibi oyuncak market sepetinde getiren kahveland'a şahit oldu bu gözler.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar