bugün
- enayimiknatisi8
- bu durumda ne yapardınız9
- cedidacer8
- bik bik'in çıkartıp masaya vurması4
- bir gün herkes ak partili olacak14
- televole kültürünün dilimize kazandırdığı terimler9
- yok çok sevişmenin hiç zararı yok11
- 5 yıl önceye geri gitmek2
- izmire ilk hizmetin 30 sene sonra ulaşması6
- 7 ekim 2026 cemil tugay'ın akp'ye katılması10
- küfür etmeyi maharet sanan insan modeli5
- iltica ve mel'in birlikte sunduğu radyo programı14
- mezut barzani nin yahudi olması18
- çığlık filmindeki çığlık ın kovaladığı kızın adı4
- gavur izmir den mümin izmir e7
- ak partinin chp'ye diz çöktürmesi11
- ak partiye geçen herkesin mutlu olması3
- parcalandim toparlanamiyorum314
- bursa da kadın katiline sosyal medya ilgisi14
- sözlük kavgasını en iyi anlatacak yönetmen19
- alttan bir şeyin dokunması3
- gece denize kız arkadaşıyla giren eleman4
- çocuğa israil diye isim koymak17
- cesete hakaret13
- ak parti'nin cemil tugay paylaşımı18
- dudak dolgusu yaptıran kadınların ördeğe dönüşmesi2
- arkadaşlar ex şirketim aradı3
- arkadaşlar şifalandım11
- sözlük yazarlarının seksi kombinleri6
- mürdüm rengi2
- dönek3
- tartışmayı kazanmak değil yanlışını bulmak2
- huysuz virjin3
- kadir mısıroğlunun ingilterede işi neydi5
- çarşamba günü yapılabilecek şeyler5
- kadir mısıroğlu fan clup8
- kahveleri gezerek tebliğ yapanlar9
- kahvaltıda 32 adet cherry domates yemek4
- ak partili ahlakı14
- yıgaç2
- dindar geçinip zina yapan erkek8
- ceset başlığı niye hala yerinde8
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı17
- melih gökçek soruşturması ne oldu5
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet21
- anın görüntüsü29
- veresiye için kpssden 85 puan isteyen kahveci3
- ucan tekme atan hipopotam28
- güzel kadın görünce bokunu yirim diyen erkek2
- allah varsa nerede6
kktc'nin liman ve eğitim kenti. sadece türkiye ve kaçak yolla suriye ile ticaret yapabilen çook eski zamanlardan kalma limanı vardır. dogu akdeniz universitesi de bu kentte bulunur. mukemmel otesi bir plajı ve denizi vardır * ama sahili boydan boya askeriye tarafından kapatılmıştır. yine kapalı ve bir o kadar da gizemli olan kapalı maraş bu kenttedir. lefkoşaya 40 dakika, girneye 1 saat uzaklıktadır. salamis bay ve palm beach otelleri yine gazimagusa'da bulunur. rumcası famagusta olan bu kentte 60'tan fazla ülkeden gelen 15.000 öğrenci yaşar. her şey talebelere endekslidir. yine şekspir'in oyununa konu olan othello kalesi burdadır.
http://www.magusa.org
http://www.magusa.org
Lefkoşa'ya 55, Girne'ye 80 km uzaklıktadır. Eski bir katedral olan Lala Mustafa Paşa Camii ve Namık Kemal zindanı görülmeye değerdir.
dogu akdeniz üniversitesi nin kampüsüde burada yer alır.
esas adı gazimagosa'dır.
dünyanın en çirkin ve de katlanılması imkansız bir kasabasıdır. toz ve çölden ibarettir, bu da yetmediği gibi kıbrıslılar yaşamaktadır burada. -napaan? -iek! yakşlaşma bana!
(bkz: toza sor)
(bkz: toza sor)
türkiyeden gidenler hep yanlış söyler buranın adını. gazimagusadır. magosa ya da gazimagosa değil.
onlar bizim şehirlerimize ankare veya gaziantap diyorlar mı?
onlar bizim şehirlerimize ankare veya gaziantap diyorlar mı?
zamanında türk bayrağının yunanlı bir genç tarafından indirilme çabaları sonucu gencin ölümü ile sonuçlanan yer.
mecbur kalmadıkça gitmemenizi önerdiğim daü lü kendini tiki sanan doğu anadoluda baba parasını nerde harcayayım diye düşünüp koşa koşa magusaya yerleştirkleri için kendilerini küçük gördüğüm tiki görünümlü kroların dolu olduğu öğrenci ve turizm şehri.
2 yılımı verdiğim şehir. mümkün olsa 100 yıl da kalırdım. 5 yaşında gittim ama hayatım kadar anım var.
ulu önder atatürk ve gaziantep disinda gazilik ünvanina laik görülen kibris türk sehri.
Kıbrıs adasının şahit olduğu bir çok savaşta hep en son düşen şehir olduğu için lanetli olduğu iddiaları vardır.
buranın yerlilerinden kıbrıslı türkler karga 'garga' diye bahsederler. *
-yok ben karar verdim mağusa'ya gidecem bu akşam.
-yaw bırak yaw ne işing olur o g*tüm gargalarnan...
(bkz: kıbrıslı türkler)
buranın yerlilerinden kıbrıslı türkler karga 'garga' diye bahsederler. *
-yok ben karar verdim mağusa'ya gidecem bu akşam.
-yaw bırak yaw ne işing olur o g*tüm gargalarnan...
(bkz: kıbrıslı türkler)
her geçen yıl daha da gelişen bi kıbrıs şehri. özelliklede alışveriş mağazalarıyla lefkoşa ve girneyi sollamaya hazırlanıyor.
tüm esnafının, halkının geçimini öğrenciden sağlamasına karşın, en iyi yoldukları kaz gene öğrencidir. elektriğiniz kesilir açtırma parası (ulama parası) 35 ytl alırlar. taksiye binersiniz indi bindi bile 5 ytl'dir. bankamatikler sık sık arızalanır, özür diler. günün en civcivli zamanı 12.00 ile 3.00 arası siesta saatidir. hiç bir işinizi halledemezsiniz. halkın çoğu zengin oldugu için ufak gelirli işlerle uğraşan esnaf neredeyse yoktur, ayakkabı topugunuz çıksın ayakkabıcı yoktur. adam gibi terzisi, tamircisi falan yoktur. daha dogrusu şehir havası yoktur burada. hani sabah kalktıgınızda işe yetişmeye çalışan insanlar, sıcak simitlerını satan simitçisi yoktur. deniz kenarında bir şehir olmasına rağmen deniz kenarında gidip kahve içebileceğiniz dogru dürüst yer bile yoktur merkezinde ama nihayetinde bir öğrenci şehridir tam anlamıyla.
Orijinal adı " Famagusta " olan ve Yunanca'da " Kumlara Gömülü Kent " anlamına gelen $ehir.
Efsaneye göre, Sezar'ın Kleopatr'ya aşkını kanıtlamak üzere hediye ettiği cennet adadır ayrıca.
Efsaneye göre, Sezar'ın Kleopatr'ya aşkını kanıtlamak üzere hediye ettiği cennet adadır ayrıca.
cok sıcaktır. her daım. col ıklımı ozellıklerı gosterır akdenız degıl.
K.K.T.C'nin 3 önemli kentinden biri. Genel olarak Girne ve Lefkoşe'ye göre daha sessiz daha düzenli bir şehir olarak göze çarpar.Famagusta olarak da bilinen bu kent Kıbrıs'ın doğu kıyısında bulunmaktadır. Tarihsel açıdan önem arz eden kalesi gidenlerin görmesi gereken bir yerdir.
özlenen yerdir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar