gastroloji turizminin merkezi olarak literatürde yer alabilecek bir şehirdir.
şehirlerarası alan kodu 342 olan il.
burak özçivit in memleketidir aynı zamanda.

burak yoorum napıyon kele?
Krizi firsata cevirmeyi basaran illerimizdendir. turkiyenin buyume hizini arttiran, 160dan fazla ulkeyle ihracatta olan sehirdir.
dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birinin üzerine kurulmuş şehirdir. şehrin tarihinde de günümüzde de ticaret ve zanaat önemli bir yer tutmaktadır. tüm bunların yanında şehirle ilgili en önemli olay herkesi hayran bırakan yemek kültürüdür.
(bkz: kuru patlıcan dolması)
gece gece özlenendir.
Dünyanın en hızlı büyüyen 8. şehridir.

tbmm bir atatürk'e bir de gaziantep'e gazi ünvanı vermiştir. atatürk gaziantep'in bey mahallesi'ne kayıtlıtır nüfusta. bu anlamda atatürk gaziantepli diyebilir miyiz, bilemiyorum.

atatürk diyor ki: “türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük türk köyü gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler. en eski çağlardan beri tarihi türk yurtlarında, türklüğün yüksek varlığını kahramanlıkla tespit etmiş olanlarla şahsen beraber olduğumu beyan etmekten duyduğum zevk ve saadet yücedir.”

ayrıca;

ata diyor ki; “bu tek türk şehri hiç bir yerden yardım görmeden kendi kahramanlığı ile kendini kurtardı ve “gazi” unvanına layık olduğunu ispat etti. gazianteplileri o gün olduğu gibi bugün de derin saygıyla takdir ederim.
türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük türk köyü gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler.
en eski çağlardan beri tarihi türk yurtlarında, türklüğün yüksek varlığını kahramanlıkla tespit etmiş olanlarla şahsen beraber olduğumu beyan etmekten duyduğum zevk ve saadet yücedir.”
eskiler "kahkenin üçü antebin içi" demişler. sözler içinde bu sözün bir yeri varmış yedi sene sonra yeni anladım. bir gün nasip olsa da temelli dönsem hayalleri bir yandan kendini gerçekleştirme hayalleri bir yandan. zor imiş.
yemek kültürünün bu kadar çeşitli ve ileride olmasının sebebi tarihsel geçmişinden gelmektedir. zamanının en önemli ticaret merkezlerinden birisidir gaziantep zira hem baharat yolu hem de ipek yolu üzerindedir, akdeniz'e, mezopotomya'ya ve suriye'ye bu denli yakın olması ve zamanının en kozmopolit bölgelerinden birisi olması da yeme içme alışkanlıklarında önemli bir etkiye sahiptir.
yemek konusunda bir antakya, ya da urfa değildir. ama baklavada tektir.
http://gezente.com/turkiy...turu-2/halfeti-gaziantep/
denizi de olsa güneydeki hiç bir şehri aratmayacak kadar güzel bir şehir. 2 yıl kaldım hala unutamadığım anılarım var. üniversitenin kampüsü biz öğrenciyken yeni yapılıyordu. biz mezun olduk çalışmalar bitti. yeni gideceklere müjde süper bir kampüsünüz var değerini bilin.
ibis otel in arkasında köşe lokantası vardır. izbe bi yere benzemesine rağmen çok lezzetlidir. Kesik adında ciğerleri meşhurdur.
Türkiye'nin 6.Büyük şehridir aynı zamanda.
şehir mi?
Zengin ve de barzoların yaşadığı gelişmiş bir sanayi köyüdür antep.
pek bi fikrim olmasada birileri sebebiyle adını duyduğumda içimi titreten şehir.
bu şehrin içinde yer alana kadar çok gelişmiş olarak duymuş olduğum yerdi. hatta çoğu kişi güneydoğunun paris'i demişti. ancak yaklaşık bir yıldır buradayım ve parislik bir olay göremedim. kesinlikle artık batıda olmadığını sana üzerine basa basa hissettiren bir yer burası. insanların düşünce şekillleri çok ama çok farklı. olaylara bakış açıları da. daha önce doğu illerinde de çok bulundum. ama bu tarz bir düşünme şekline rastlamamıştım pek. bu düşünce tarzı nasıl mı? gerçekten anlatılamıyor yaşanması lazım. hani artık anlamadığımız, işin içinden çıkamadığımız noktada "e gaziantep burası" diyoruz. hayatı çok yüzeysel, allaha emanet yaşayan bir yer. ne çıkarsa bahtımıza tarzı. sorgulama yok, merak yok. öğrencide de velide de bu durum söz konusu. biraz da kabullenmişlik var. değişime kapalı bir yer. ama her şeye rağmen yaşıyorum burada. rahat var, huzur var sayılır, e tabi bir de özlem var.
memleket güzel de bir de içinde ki güzelse of ki ne of.
duysun dağlar duysun taşlar yüreğimde bir hasret var bu hasrete vuslat gerek bunca derdi nasıl taşısın bu yürek
baboş bir derdim var sorma derdimin önünde durma kıyamet kopsa dayanmaz.... yeneceğim seni anteeeep.
v maskeli teyzenin fotoğrafını gördükçe aklıma gelen şehir.
özlediğim şehir.
bu memlekette an itibari ile yaşayan bu memleketi seven ve aynı zamanda bir insan sevindirecek bir insanın yardımına ihtiyacım olduğu güzel şehir.

hiç gitmedim bilmiyorum, ama antepli bir arkadaş için süpriz hazırlamayı planlıyorum. yaklaşık 15 dakikalık boş vakti olabilen güzel bir arkadaşın yardımına ihtiyacım var. bana ulaşabilirlerse sevinirim. baklava tadı dolusu sevgiler..
gidecek olursaniz, kiyilmis cigerden yapilan kavurmasini, nohut dürümü nü, sadece antepte yapilan beyran ini elmaci pazarindaki güllüoglundan ise baklava yemeyi unutmayin derim.
ne var lan bu şehir de herkes ayın 27 sinde oraya uçuyor ? hayırdır istanbul ?
Türkiyedeki en güzel şehirlerden baş sıraya oynayandır.. Hey maşallah!