bugün
- 19 yaşında kızla yatmak12
- ilişkiye bir süre ara vermek8
- deniz göktaş'ın 3 günde 4 milyon izlenmesi7
- elon musk2
- pazar günü sözlükte takılan asosyal ezik yazar3
- unutulmayan sadakat örnekleri4
- giresun da otobüs durağında bekleyen turist kız10
- ankara nın en güzel yanı5
- kucaklaşma günü2
- tamar tanrıyar4
- su içmek2
- ilkin aydın2
- abd'nin iran'ı sıfırlaması3
- tamar tanrıyar'ın berat albayrak'ı tehdit etmesi6
- mola4
- anın görüntüsü23
- üniversitelerin gereksiz olması17
- ankara3
- fait bey birader diamond biraderdir hedesi3
- dünyaya artık gök taşı çarpmaması4
- 1 temmuz kabotaj bayramı5
- akepe neden kültürel hegemonyayı ele geçiremedi19
- genç olmanın en güzel yanı6
- tüm çıplaklığımla burdayım3
- ilgi manyağı4
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet19
- ona bir şey söyle11
- eski eşle tekrar evlenmek5
- kadir inanır22
- 26 haziran 2026 türkiye abd maçı31
- içtim şarabı13
- genç görünmeye çalışmak7
- 28 haziran 2026 hırvatistan gana maçı5
- kemalist dünya24
- 28 haziran 2026 demokratik kongo özbekistan maçı4
- sözlükteki gizli düşmanım10
- bir şeyler söyle4
- özgürlük ve zorunlu eğitim paradoksu5
- bisikletlilerin trafikteki meşruiyeti sorunsalı2
- insanın geçmişinin karanlık olması9
- 28 haziran 2026 panama ingiltere maçı4
- velvet28
- gitme diye yalvarmak6
- sözlük kızlarını harika yapan detaylar9
- true'nun çaylak olması16
- sözlüğe kız girince telefona bildirim gelmesi5
- versuch2
- demokratik kongo cumhuriyeti5
- eski işyerine tekrar başlamak4
- her insanın bir cini olması8
yönetmenliğini ve senaristliğini asghar farhadi nin yaptığı, iran/fransa ortak yapımı dram filmi görsel
09.11.2016 tarihinde gösterime girecek, arthur miller in "death of a salesman" (satıcının ölümü) isimli eserinin serbest bir uyarlaması olacak.
cannes film festivaline son anda yetiştirilen film, shahab hosseini ye en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandırmıştır. esas karakterleri taraneh alidoosti, shahab hosseini ve babak karimi canlandırmıştır. imdb puanı şimdilik 9.4 olarak görünüyor.
Edit: en iyi yabancı film oscarını almıştır, imdb notu 8.2/86 metascore.
09.11.2016 tarihinde gösterime girecek, arthur miller in "death of a salesman" (satıcının ölümü) isimli eserinin serbest bir uyarlaması olacak.
cannes film festivaline son anda yetiştirilen film, shahab hosseini ye en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandırmıştır. esas karakterleri taraneh alidoosti, shahab hosseini ve babak karimi canlandırmıştır. imdb puanı şimdilik 9.4 olarak görünüyor.
Edit: en iyi yabancı film oscarını almıştır, imdb notu 8.2/86 metascore.
En iyi yabancı film oscar'ına aday olmuş 7 ödüllü asgar farhadi filmi, imdb puanı 8.4 olmuştur.
bugün saat 18:30 seansında beyoğlu sinemasında izlediğim filmdir. iki sıra önümde zeki demirkubuz izliyordu filmi. 2 saati az geçkin bir süre ara olmadan yerimden kıpırdamadan, özellikle ikinci kısımda, tahliye olan apartmandaki sahnelerde gerilimi bir an olsun düşmeden ilgiyle izledim filmi.
insanın kötü tarafının enfes bi şekilde aldatıcı olabileceği, aynı şekilde iyi kavramının içini boşaltmadan veren muazzam film.
çok basit olabilecek bi konu bu denli derinlemesine işlenebilirdi. çok çok güzel ve çarpıcı bi film.
insanın kötü tarafının enfes bi şekilde aldatıcı olabileceği, aynı şekilde iyi kavramının içini boşaltmadan veren muazzam film.
çok basit olabilecek bi konu bu denli derinlemesine işlenebilirdi. çok çok güzel ve çarpıcı bi film.
Jodaeiye Nader az Simin yani bir ayrılık filmiyle çok karşılştırılıyor atmosferinden ötürü. yönetmen iki filmde çok farklı karakterler kullanmış. fakat forushande'nin senaryosunda bariz mantık hataları var. buna rağmen oscar alması şaşırtıcı.
--spoiler--
adam kadına tecavüze yeltendikten sonra kadın ve kendi yaralanınca kamyoneti bırakıyor ve kaçıyor. fakat kamyonet normalde damadının ve bir fırının dağıtım işlerini yapan bir kamyonet. kadının kocası kamyoneti adamı yakalamak için yem olarak tutuyor. fakat nedense kamyonetin sahipleri kamyonet kayıp diye veya çalıntı diye ihbarda bulunmuyor. bu çok derin bir mantık hatası. ayrıca kadının tecavüze uğramasına, yaralanmasına ve travmalar geçirmesine rağmen gereğinden fazla affedici olması da bana mantıklı gelmedi.
--spoiler--
--spoiler--
adam kadına tecavüze yeltendikten sonra kadın ve kendi yaralanınca kamyoneti bırakıyor ve kaçıyor. fakat kamyonet normalde damadının ve bir fırının dağıtım işlerini yapan bir kamyonet. kadının kocası kamyoneti adamı yakalamak için yem olarak tutuyor. fakat nedense kamyonetin sahipleri kamyonet kayıp diye veya çalıntı diye ihbarda bulunmuyor. bu çok derin bir mantık hatası. ayrıca kadının tecavüze uğramasına, yaralanmasına ve travmalar geçirmesine rağmen gereğinden fazla affedici olması da bana mantıklı gelmedi.
--spoiler--
Abartılmış bir film. Trump ' ı'm müslüman karşıtlığına cevaben oscar aldığını düşünüyorum. Kesinlikle oscarlık değil.
Film iyi de bazı mal feministlere şu entry çok güzel sikertme olmuş.
https://eksisozluk.com/entry/132857209
https://eksisozluk.com/entry/132857209
Gündemdeki Haberler