bugün
- iç sıkıntısından intihar etmek8
- birader beylerin birader beyler olmaları6
- yazarları gülümseten şeyler6
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi12
- 60 saat boyunca uyumayan insan4
- iş sıkıntısı olmasa okuyacağınız bölüm4
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı3
- geleyim beş dakika göreyim seviyesinde sevmek13
- sarı yeleli aslan trump8
- en çok kullandığınız ağrı kesici9
- yaz günü bira içmek6
- iyi öpüşmek için yapılması gerekenler12
- sıradan biri olarak ölmek istememek2
- hababam sınıfı semra hoca7
- mardin de bir ağanın inşa ettirdiği ilginç köy evi2
- ümmetçiler neden filistin'i kurtarmıyor10
- kontrat fosfor karburator2
- kıçına tekmeyi basmak2
- ya maho ağa feyzo yla anlaşsaydı2
- montla sıçmak3
- sıradan bir hayatın güzel olmadığının sanılması2
- zallın fake hesabı var mı9
- olgay'ı pezevenklerin eline vermek3
- klima çarpması2
- mor semsiyeli yabanci21
- anın görüntüsü19
- kendi kendine konuşmak5
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor18
- kalmadı3
- en gey özelliğiniz13
- siyah araba4
- talibanin kadınlara hemşire ve ebeliği yasaklaması10
- ani gelen can sıkıntısı2
- gocu26
- özşen madencilik işçilerinin direnişi8
- ben bir hata yaptım4
- 40 yaşında bekar kadın6
- karamanoğlu beyliğinin bayrağı3
- dinciler4
- ben bu dünyada hangi boşluğu dolduruyorum15
- türkiye a milli futbol takımı2
- chp'nin hali ne olacak49
- disclosure day3
- eşimi aldattım vicdan azabı çekiyorum4
- kadınlar hakkında net gerçekler4
- dönerci isim önerileri4
- ben geldim naneler6
- kahverengi bi renkse kahve ne renk3
- bisikletle giderken arkadan daat yapan araba6
- ilk buluşmaya karnı aç gelen kezo5
pink floyd sevenlere ve büyük fanlarına verilen ad.
içinde olmaktan gurur duyduğum kurum...Evet ben bir floydian ım ve dave gilmour hayranıyım.
cazdaki lydian'a epey benzer tabir.
pink floyd'a ruhen hayranlık duyan insanlara verilebilecek lakap.
eskiden geyiq.com adında bir forum sitesinin üyelerindendi. engin felsefe bilgisiyle şaşırtırdı.
pink floyd'u anlayan adama denir.
anlamak için tanımak gereklidir. özellikle meddle, dark side of the moon, wish you were here, animals, the wall ve the final cat albümlerini iyi analiz etmek lazımdır. pf'nin zirvesi bu albümlerdir. animals ve the wall albümlerinin çoğu eserinde bariz roger waters etkisi hissedersiniz. roger etkisinin bu iki albümde sivrilmesi fazla rahatsız etmez, çünkü pf ruhu hala bedendedir. ama the final cat albümü, ki zirve albümlerin en zayıf halkası olarak görülür, tamamen bir roger albümüdür ve grup ruhundan uzaktır. tabi bu uzaklık albümün mükemmelliğine zarar getirmez.
daha sonra çekirdek kısma geçilir. yani syd'nin ruhuna. the piper at the gates of dawn ve a saucerful of secrets albümleridir bunlar. saykedeliğin damarıdır bu albümler. bu albümleri iyi sindirmek lazımdır. çünkü akabinde gelen deneysel albümler (ummagumma, atom heart mother), bu çekirdekle beslenmiştir.
ve en sonunda david gilmour dönemi albümlere geçilir. bunlar; a momentary lapse of reason ve the division bell'dir. iliklerine kadar david kokar.
süreç sonunda floydian olmamak elde değildir. çok daha sıkı bir floydian olmak isterseniz obscured by clouds, more ve relics albümlerini de yalayıp yutmanız gerekmektedir.
anlamak için tanımak gereklidir. özellikle meddle, dark side of the moon, wish you were here, animals, the wall ve the final cat albümlerini iyi analiz etmek lazımdır. pf'nin zirvesi bu albümlerdir. animals ve the wall albümlerinin çoğu eserinde bariz roger waters etkisi hissedersiniz. roger etkisinin bu iki albümde sivrilmesi fazla rahatsız etmez, çünkü pf ruhu hala bedendedir. ama the final cat albümü, ki zirve albümlerin en zayıf halkası olarak görülür, tamamen bir roger albümüdür ve grup ruhundan uzaktır. tabi bu uzaklık albümün mükemmelliğine zarar getirmez.
daha sonra çekirdek kısma geçilir. yani syd'nin ruhuna. the piper at the gates of dawn ve a saucerful of secrets albümleridir bunlar. saykedeliğin damarıdır bu albümler. bu albümleri iyi sindirmek lazımdır. çünkü akabinde gelen deneysel albümler (ummagumma, atom heart mother), bu çekirdekle beslenmiştir.
ve en sonunda david gilmour dönemi albümlere geçilir. bunlar; a momentary lapse of reason ve the division bell'dir. iliklerine kadar david kokar.
süreç sonunda floydian olmamak elde değildir. çok daha sıkı bir floydian olmak isterseniz obscured by clouds, more ve relics albümlerini de yalayıp yutmanız gerekmektedir.
Pink floyd hayranlarına floydu yalayıp yutmuş kimselere verilen ad genelde roger waterscılar ve david gilmourcular olarak ikiye ayrılırlar (ayrılırız) ama her iki floyd dönemide kusursuzdur.
pink floyd hayranlarına verilen isim. belli başlı günlerde belli rutinler gerçekleştirilir ve o rutinlerin şarkı sıralaması vardır. bloglar zamanı çok popüler bir olaydı.
din olsa üyesi olurdum...