bugün
- meal kuran değildir17
- kız arkadaş kiralamak8
- kutunun içine girmiş memelerini elleten japon kız4
- bir dakikada yapılacak güzel yemekler4
- iremga11
- çocuk2
- birinin size söylediği en kırıcı şey nedir6
- uygulamadan market siparişi vermek2
- acil iş fikri lazım arkadaşlar16
- sözlüğün en hamarat kızı2
- sigarayı bırakmak4
- gitarın sesinin bağlamadan yumuşak olması3
- 8 ayda 20 nin üzerinde teklif alan erkek4
- aylık 437 bin lira iyi para mıdır sorunsalı2
- afrika nasıl kalkınabilir15
- had bildirmek7
- arkadaşlar sizce nasıl olmuş3
- mohamed salah ghaly2
- artuklu ünv tespih tasarımı ve imalatı bölümü2
- hak mezheplerin hak olduğunu kim söylüyor3
- bayan kelimesi neden rahatsız edici27
- arkadaşlar bakar mısınız10
- bankamatikler yanında bekleyen dilenci2
- bennu gerede4
- arkadaşlar hesabımı silesim var ya4
- falkland yasası2
- enel hak6
- imamoğlu'nun tutukluluğunun 100 günü16
- anomaly president2
- nervio2
- honda civic5
- türkiye de giyim sektörü2
- zenci öğrenci3
- danimarka da askerlik süresinin 11 aya çıkarılması2
- akp'nin türkiye'ye verdiği zararın kalıcı olması7
- arkadaşlar çok mutluyum3
- ayetleri eğip büken kitle7
- kahverengi kokarcaya karşı samuray arısı4
- siz ne anlarsınız2
- türkiye de iş hayatı2
- nude atmak2
- yazarların en son bitirdiği kitap13
- kpss sınav ücretinin 800 tl olması4
- turşunun iyisi limonla mı sirkeyle mi11
- çırılçıplak şekilde tabancayla ateş etmek3
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz13
- derin mermerci3
- kart uzatınca nakit yok mu diyen esnaf3
- kayıp uygarlıklar4
- ekonomi13
altıncı nesil yazar. kategorize etmeyi pek seviyor galiba. şu zamana kadar bu tür düz mantık tiplere cevap vermek yerine içimden bsg çekmiştim lakin sıkıldım artık bu tiplerden. ağzından bi şekilde "allah" kelimesi çıkınca dinci, "tayyip" kelimesi çıkınca rte ci... nasıl bir zihin, nasıl bir çalışma prensibidir çözebilmiş değilim henüz.
edit: gördüm ki seviyor evet.
edit: gördüm ki seviyor evet.
sevdiğimiz bir kardeşimiz.
beğenerek takip ediyoruz.
edit:biraz sık yazması sözlük yararına olacaktır..
beğenerek takip ediyoruz.
edit:biraz sık yazması sözlük yararına olacaktır..
sık yazmayan yazardır.
sık yazmayan ama dolu dolu yazan yazar. entryleri takip edilmesi şart olan bir arkadaşımızdır ayrıca.
şuan karma olarak at başı gittiğim nesildaşım yazar, iyi olan kazansın*.
entryleri keyifle okunan, sanırım, okuldaş.
mübarek bir yazar kardeşimiz. pilavlı sohbetlerin kombineli müdavimlerinden. deneyimli bir abimiz. maklubeyi hortumla içine çekenlerdendir.
Bugün doğum günü olan yazar. Bir yaş daha yaşlanmanın hüznü içinde.
happy birthday yazarıdır.kutlu ola.
bugün doğmuş yazardır. doğum günü kutlu ola.
(#16568632) dostlarının tebrikleriyle mutlu, müteşekkir olan yazar.
doğum günü çocuğu geç oldu biraz ama mutlu yıllar dilerim. herşey gönlünce olsun...
(#16614918) 15'iydi dostlar, kadir gecesi günüydü. " bir dahaki de bayrama denk gelir inşaallah" dilekleriyle hürmetlerini sunan yazar.
doğum gününü geç de olsa kutlamak istediğim sözlük bilgesi.
isminin anlamı ilk erkek veya ilk asker olan yazar kardeşim. ilgili bir nick almış, sözlüğe katılmama vesile olmuştur.
(bkz: #16725452) sayesinde gecenin bu saatinde yeni bir şeyler öğrendiğim yazar.
pek feyizli bir abiye benziyor, öpüyorum kendisini.
pek feyizli bir abi ile hiç bir ilgisi olmayan, yalnızca severek okuduğu hayatü's sahabe vakaları hakkında yazar kardeşlerinin de istifade etmesini arzulayan yazar.
ayrıca; sonum benzemesin. *
ve her dini bilgi aktarımında bulunan kişiye "cemaatçi yakıştırması" yapılmasından nefret ediyorum. not düşeyim. zaten şu ortamda çoğu insan benzeri yakıştırmalardan dolayı söz sahibi olmaya çekiniyor. oysa ki burası özgürce görüşlerin sunulabilmesine yasak hüküm koymayan bir yer.
ayrıca; sonum benzemesin. *
ve her dini bilgi aktarımında bulunan kişiye "cemaatçi yakıştırması" yapılmasından nefret ediyorum. not düşeyim. zaten şu ortamda çoğu insan benzeri yakıştırmalardan dolayı söz sahibi olmaya çekiniyor. oysa ki burası özgürce görüşlerin sunulabilmesine yasak hüküm koymayan bir yer.
dinibütün görünen bir kardeşimiz.
inşallah selefi değildir.
inşallah selefi değildir.
dini bütün görünmek ya da aslında öyle olmaktan çok edindiği bilgiler ile yanlış bilinenleri doğruluğa götürme çabasında olan yazar. bilmediğim konular hakkında peşim hüküm vermiyorum. tecrübeli ve okuduğum konular hakkında yorum yapıyorum.
" bu entry'lerdeki amaç nedir ? " gibi sorular alıyorum. insanlar okumadan ön yargı peşinde. az önce ebu hureyre hazretleri hakkında başlık açtım ve entry girdim.
(bkz: ebu hureyre nin hadis rivayet etme durumu)
bakınız; ebu hureyre başlığına en çok hadis rivayet eden sahabe olduğundan kendisi için neler söylenmiş. "kimisi islamın ilk troll'ü" diyor.
" bu entry'lerdeki amaç nedir ? " gibi sorular alıyorum. insanlar okumadan ön yargı peşinde. az önce ebu hureyre hazretleri hakkında başlık açtım ve entry girdim.
(bkz: ebu hureyre nin hadis rivayet etme durumu)
bakınız; ebu hureyre başlığına en çok hadis rivayet eden sahabe olduğundan kendisi için neler söylenmiş. "kimisi islamın ilk troll'ü" diyor.
anladığım kadarıyla her konuya merak duyan ve mütevazi biçimde öğrenip paylaşmaktan keyif alan dolu bir insandır.
hayır yani, bilenler biliyor, absürd başlıklar açılıyor nice ve aynı nitelikte. dört beş hayatü's sahabe başlığı açtığımda nick altımda "cemaatçi, selefi" oluyorum. ben zaten tam anlamıyla bir müslüman olduğumu bile iddia etmiyorum ki. bunları yazarken diğer absürd başlıkları görmemiş oluyorum. ziyadesi; en azından "kalpleri taşlaşmış olanları allaha havale etmekle birlikte en azından kafası karışık olan kalbi temiz insanlar yanılgıya düşmesinler" istiyorum.
kus bin saide diye başlık açıyorum. kim bilir kus bin saide'yi ? daha önce bir kitaptan, siyerden okumayan nerden bilir ya da nerden aklına gelir. bu sebeble internette de aratmaz. bu farkındalık ile başkalarıda elinin altında bunlara ulaşsın istiyorum.
bende firstman isem burayı sahabe ansiklopedisi yapacağım. buraya da yazdım.
kus bin saide diye başlık açıyorum. kim bilir kus bin saide'yi ? daha önce bir kitaptan, siyerden okumayan nerden bilir ya da nerden aklına gelir. bu sebeble internette de aratmaz. bu farkındalık ile başkalarıda elinin altında bunlara ulaşsın istiyorum.
bende firstman isem burayı sahabe ansiklopedisi yapacağım. buraya da yazdım.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar