bugün

eskiden eniştemin teyzesi ve çocuklarıyla gitmiş olduğumuz bir yer. piknik yapmıştık orada. ramazandı diye hatırlıyorum. oruç tutuyordum galiba.
yerle bir olsa yıkılsa dediğim, x günleri ile ülkenin bütün şehirlerini istanbula taşıyıp anlamsız anlamsız işlere ev sahipliği yapmaktan başka bir işe yaramayan,*trafiği felç eden zaruretsiz yer.
yenikapı'ya taşınınca, bu zamana kadar haftalık düzenlenen il tanıtım etkinlikleri kaldırılacak ve yerine, sürekli mevcut bulunan il standları gelecekmiş. daha iyi olacak sanırım, merak ettiğimiz bir il için aylarca beklememize lüzum kalmayacak.
il tanıtım etkinlikleri düzenlenir bu küçük alanda. şu an mardin günleri var. dün uğradım, yöresel yemeklerden tadalım diye ama berbattı yemekler. hakikaten mardinliler bunları sevip yiyorsa biz kralmışız burada!
12-14 kasım tarihleri arası sivas şenliklerine ev sahipliği yapan mekan. şenlikler halen devam ediyor olmasına rağmen katılım az olması ne yazık ki insanı üzüyor sözlük. babam da resim sergisiyle bu katılımın içinde yer alıyor şenlikler ise harika. sivas şehrimizin tüm kültürel güzelliklerine tanıklık etmenin yanında cengiz özkan konseri ise kulakların pasını attırmıştır.
ramazan zamanında tıklım tıklım olan mekan.
eyüp te bulunan ve ramazan geleneklerinin uygulandığı tarihi ve hoş bir mekandır. Ama ramazan ayındaki yoğun ilgi ilçe trafiğini çekilmez hale getirmektedir.
eyüp te ramazan etkinliklerinin yapıldıgı fuar ve kongre merkezidir. ama genelde ramazan gecelerinde kuru kalabalıkla dolup taşan insanlarla doludur. haftasonu gidilmemesi tavsiye olunur.
eyüp'te her sene ramazan şenliklerine ev sahipliği yapan tarihi mekan. gece'nin bir yarısı maksat muhabbet olsun diye iki arkadaşınızı da alıp gitmeyin sakın. sakın msn'de kararlaştırıp ''geceyi eyüp'te geçirelim , ortama bakarız sahur yeriz'' gibi cümleler kurmayın. ucu feshane'nin çılgın kalabalığında biter. gece 02.00'da kapanan bir yermiş orası. içeri girince anladım , orada çelişen büyük bir şeyler var. kadın gelmiş belli ki sahur a kadar takılacak , türban var kafasında. ama yüzüne bakılmıyor makyaj'dan. gecenin o saati evet. bakıyoruz 14'lü - 15'li gruplar var. böyle toplanmışlar kızlara laf atıyorlar , yere balgam atıyorlar , sigara izmaritlerini kedilere atıyorlar , birbirilerine kafadan birşeyler atıyorlar. devamlı bir atma durumu. izlemekten sıkıldım yoruldum , üzüldüm. bende kalkıp boğazda ki yalım'dan gelmemiştim oraya ama beni bu insanlara yabancılaştıran ne idi? daha doğrusu bizi? ulaşım'da bitti kaldık mı orada. sabah olsun diye dualar ettik , çimenlere uzanmış insanların yanından geçerken. sürekli yol kenarında kavga eden ağır abiler. kişiliğini araken kaybolmuş bir sürü insan. küçümsemiyorum ama gecenin o vakti kalkıp gitmek bizi de onlardan biri yaptı. sabahın olmasını beklemedik , uyandırdım telefonla bir arkadaşı geldi aldı bizi sağolsun. bi daha da ne feshane ne eyüp. yok öyle birşey.
ramazan içinde oldukça güzel hazırlanmış ve gelenlerin eğlenmesi için birçok aktivitenin hazır bulunduğu yer..

fakar gitmeden önce bilmeniz gerekenler var; kesinlike hafta sonu gitmeyin.. her şey jetonlu değil bu yüzden paranızın çoğunu jetona yatırmayın.. çarpışan arabalara binmek için millet birbirini eziyor haberiniz olsun..
osmanlı döneminde fes imalatı için kurulan, günümüzde kültür merkezi olarak kullanılan, çeşitli organizasyonların, fuarların ve ramazan eğlencelerinin düzenlendiği 56.000 metrekare üzerine kurulu mekandır.
tam adı feshane-i amire olan osmanlı nın ilk sanayii tesisi.
2002 - 2005 yılları arasında istanbul Satranç Festivali'nin gerçekleştirildiği kocaman bir salona sahip eğlence alanı. Eminönü'nden otobüsle kolayca ulaşım imkanı vardır.
ramazan ayında şenliklerin yapıldığı,ağır top bülent ersoy'un sahne aldığı,eski türkiye'ye dair tatların bulunduğu eğlence alanı.
1835 ve 1839'da istanbul'da açılan fes ve yünlü dokuma fabrikaları.
türkiye'deki dokuma sanayisinin ilk kuruluşları arasında yer alır.
güncel Önemli Başlıklar