/787
gerçekten büyük olduğunu gösterip kendi isteğiyle bank asya ligine düşmelidir.

görüntüler herşeyi anlatıyor. başka hiçbir yoruma gerek yok.

https://www.youtube.com/watch?v=9k1FHmhO6YY
bu günlerde 3 temmuz 2011 şike gözaltıları kapsamında adı şike iddialarına karışan türkiyenin en büyük 3 kulübünden birisi. Öncelikle galatasaraylım. hemen hemen her galatasaraylı gibi en büyük futbol zevklrimizden biri fenerbahçe ile olan rekabetimiz. son 3 gündür bütün yorumları, haberleri dikkatle inceledim ve hala inceliyorum. iddialar çok kesin bilgilere ve görüntülere dayanmakta olduğu söyleniyor. fakat şu var: türkiyede spor anlamında kaç kulübün eli temiz ki bugün herkes fenere vuruyor. evet yaşananlar fenerbahçe için çok zor. böyle bi durum içersine olmak bir kulüp taraftarı ve camiası için çok yıkıcı. umarım bütün içtenliğimle fenerbahçe bu durumdan aklanır. umarım ortaya çıkan iddialar tammen asılsızdır. fakat fenere vurmadan önce herkes külahını önüne koymalı.

evet belki küme düşse ben de etrafımda ki bütün fenerlilerle bu durumun geyiğini yaparım. lakin fenerin özelikle pek sempatik bulmasamda aziz yıldırımın türk sporuna son 5 yılda çok önemli katkıları olduğu yadsınamaz. bugun basketbolda kadınlarda ve erkeklerde basketbol tarihimizin ilk 2. liklerini alıyorsak fenerbahçenin kulüp anlamında yaptığı ciddi yatırımların katkısı çok fazla. bugün futbolda yapılan modern statların öncüsü teşvik edici fenerbahçedir. söylediklerimden olayların gerçekse bile üstü örtülsün anlamı çıkmasın. bütün suçlular elbette yargılansın, kulüp bazında cezalandırılsın hatta küme dahi düşürülsün.

bi lafımda henüz davası dahi açılmayan, ifade amaçlı gözaltına alınan insanları şimdiden suçlamaya çalışan insanlara. bu ülkde son 5-6 yıldır yapılan en yaygın şey bok atmak oldu. hele bi dava sonuçlansın , hüküm verilsin o zaman içinizdekileri kusarsanız.
görsel

(bkz: kirlenmek güzeldir)
gerçekten üzüldüğüm takımdır. şike iddialarını bir galatasaraylı olarak hoş karşılamadım tabii ama fenerbahçe türk futbolu için başlıbaşına bir taş, bir temel, bir beton gibidir. eğer fenerbahçe küme düşerse( ki düşecek muhtemelen ) bu türk futboluna büyük bir darbe olur. üzülüyorum, kesinlikle sevinmiyorum.
bank asyanın güzide kuluplerindendir.
şampiyonluğa yine erken sevinmişler.
her sene insanları kahkahalara boğan takımdır.

1 ay evvel arkadaşa ''hayret bu sene fenerbahçe'de komik olaylar olmadı'' diyordum. meğersem süpriz daha sonraymış.
kesinlikle ama kesinlikle kümeye düşürülmelidir . aksi takdirde kimse türk futbolunda temizlik var demesin .
" para şike işte fener işte " tezahuratında adı geçen şikeci kulüptür.
ergenlerin laf atmaya ve boş geyik yapıp zeka seviyelerini göstermeye çalıştğı türkiye'nin en büyük kulübü.
Adı şikebahçe olarak değişmesi gereken kulüptür.
yeni sezon formalarıymış.

görsel
3 gündür taşak malzemesi olan kulübüm...

mağlup olursun, bir sürü gol yersin, sikindirik bir takımı yenemezsin, şampiyonlar ligi'nde bir sikim yapamazsın bunlar normaldir.. üzülürsün, alay ederler ama geçer.. sonuçta sen de aynısını onlara yaparsın ama.. ama işte bu şekilde göt altına gitmek adama çok koyuyor be sözlük..

hayatımızı adamışız biz bu yola. isimlere değil, çubukluya vermişiz gönlümüzü. paralı askerlere değil, götünde ter gelircesine, çimleri yercesine mücadele eden adamlara gönül vermişiz biz..

ama buna bile engel oluyorlar şu amına kodumun hayatında ulan. ortada şike var ya da yok. ama şöyle haberlerle gündeme gelmek o kadar ağır ki.

sikeyim 2. ligi. şampiyonlar ligi'nin de ta amına koyayım. adımız temiz olsun, bizim başımız dik olsun yeter. rakibimizi yenince hayvanlar gibi dalga geçelim ama biz yenilince de onlar ağzımıza sıçsın. rekabet dediğin budur. bazen sinirleri kontrol edemeyip çaylak olalım, ya da onlar bize sövsün, onlar ceza alsın ama gururumuz kırılmasın be sözlük.

şike var diyelim. yani sivas - fener maçı danışıklı dövüş olmuş olsun. fenerbahçe büyük cezalar alacak. e peki amına koyim 2. yarıda geriye kalan 15 galibiyet nolacak? o temiz maçlarda formasını ıpıslak edip mücadele eden onurlu futbolculara ne olacak? ben söyliyim, hiçbirinin değeri bilinmeyecek ve onlar da göt altına gidecek. bu öyle lanet bir şey ki hiç affı yok.

eğer böyle bir şey varsa, emeği geçen herkesin allah binbir belasını versin.

bizi fenerbahçelilikten vazgeçiremezsin ama kalbimizi kırarsınız. bizim kalbimiz kırıldığında da sizin ananızı sikeriz..
hiç bir şey olmayacak.siz rahat olun.
her zaman en büyük sevdamızdır. küme düşşe bile sevgisi eksilmez daha da artar. biz iyi dostu değiliz kötü gün dostuyuz. ne arkadaş ne de takımımızı satarız...
amatör kümede bile yer alsa her maçta stadını dolduracabilecek kadar çok sevgilisi olan takımımız.
eğer suç varsa - ki şahsi kanaatim olduğu yönünde- bu beni fb suçlandığı ve ceza aldığı için mutlu etmeyecek. çünkü kah 5 sene, kah 25 sene önce, tüm türk büyükleri şike yapmıştır. bu durumda, türk takımlarının, godfather tipinde adamlara ihtiyaç duymasına neden olmuştur. çünkü futboldan anlayan değil, rojondan anlayan adamlar türk futbolunun baş kahramanı olmuştur. aziz yıldırım'da bunlardan biridir...

beni tek sevindiren, şu günden sonra, fb ceza alsa da almasa da, şike olayına kalkışmak yürek istiyecek. ve bu da, bizi bu ''baba''lardan, türk futbolunda arındırıcak.
türkiye futbol federasyon başkanı mehmet ali aydınlar'ın son açıklamalarıyla iyiden iyiye umutlarını yitirmiş takımdır. "deliller üzerinden kararımızı vereceğiz" dedi.
2011-2012 sezonunda büyük ihtimalle bank asya 1.lig'de mücadele edecek olan takımdır. o kadar rezildir ki hakkıyla yenilerek küme düşmemiş, yaptıkları kanunsuz, usülsüz ve onursuz şikeler yüzünden küme düşürüleceklerdir. yazıklar olsundur. türk futbolu için utanç kaynağıdır.
acemilerce yönetilen bir kulüp. peki nerelerde açık verdi?

- sezer öztürk transferi
- emmenuel emenike transferi
- 6-0'lık ankaragücü maçı (özellikle de kalecisi)
- 3-1'lik eskişehirspor maçı
- 18 maçta 17 galibiyet (başka türlü şampiyonluk şansı yoktu zaten)
- cep telefonuyla bol bol konuşuyor olmaları.
yolsuzluğun sınırlarını zorlayan ,silahlı kuvvetlerin dışardan aldıkları silahların ihalelerine fln giren bir başkana sahip takım .
kadıköy ilçesinin hoş bir semtidir.
eskiden ortasından pis bir lağım deresi geçermiş bu semtin. sanırım şimdi de öyle.
taraftarı çok şanslı takımdır. seneye takımlarının maçlarını trt den izlemek gibi bir şansları vardır.
Taraftarlarının da ne yapıyor bunlar diye sorgulamaları gereken spor klubüdür. Küme düşer mi düşmez mi şampiyonluğu gidermi gitmez mi? Bunlar bilinmez diyelim ki gitmedi bir taraftarının yerine empati yapalım " Başkaları yapsa bre reziller ş....sizler" diyerek yerden yere vuracağınız bu olay sonrasında yapılanlar kanıtlanır ise nasıl tat alacaksınız o şampiyonluktan ....Kırılan bardak misali.
© copyright 2005 - 2026