bugün

"güveyotu" adıylada anılır. çuhaçiçeğigillerden; tohumları kuş yemi olarak kullanılan bitkidir. beyazımsı erguvan çiçekleri vardır.hoş kokuludur. yaz aylarında küçük demetler halinde toplanıp kurutulur.
iştah açar, nezleye iyi gelir. diş ağrısını keser.
çime benzer bir bitkidir. görüntüsü şıktır. gölgelik alana adaptasyonu yüksektir. çimsi bir bitki olmakla beraber biçilmemesiyle ve görüntüsüyle çimden ayrılır. çim gibi dikine yer tutmaz. gerçi yere yayılan bermuda grass( uganda) gibi çimler de var ama biçilmemesi daha ziyade karşıdan seyrine bakılmasıyla farklılaşır bu bitki. bu demek değil ki hiç basılmayacak. elbet üzerine basılır fakat çim üzerinde yapılan hokkabazlıklar fare kulağında tercih edilmez pek.
bir de çim çeşitlerine göre pahalıdır.kilogramı 10 ile 30 lira arasında değişen çim fiyatlarına göre bu yer örtücünün kg. fiyatı 80 lirayı bulur. 1 kilogram fare kulağı tohumu 50 m2lik yere atılır.
özellikle nisan ayında veya eylül ayında ekilirse daha uygun bir hareket edilmiş olur. deniz kıyısı yerlerde temmuz sıcağında ekiminden kaçınılmalıdır.
halk arasındaki ismi fare kulağıdır. teknik ismi Dichondra repens'tir bu güzel bitkinin. son yıllarda türkiye'de hayli yaygınlaşmakta fare kulağı ekimi.
zamanında şehremini de bir pastanenin dondurmasında çıkarak civarda bir çok efsanelere sebep olandır.
latincesi anagallis arvensis olan bitki.
Bilimsel adı anagallis arvensis dir.

Böyle güzel bir kıza neden fare kulağı adı takılır diye insan düşünmeden edemiyor.

görsel
görsel