aamir khanı ilk fanaa filmi ile tanıdım, ayrıca aamir khanın en sevdiğim filmidir. 3 saate yakın sürmesine rağmen bir dakika bile sıkmaz. defalarca izledim sonunda hep ağlatıyor, zooni rehanı boş yere vurdu resmen. lafın kısası hollywood filmlerine taş çıkaracak nitelikte bir yapım.
ağlatır...
ilk yarısı aşk filmi ikinci yarısı aksiyon bundan iki ayrı film çıkar. ikinci yarısı olmasa da olurmuş.ama yine de güzel.aamir khan varsa izlenir her şekilde.
bollywood şaheserlerinden bir tanesi daha. yine aamir khan ve yine güzel bir eser.
bazı insanlar bollywood filmlerine özellikle de bu tarz filmlere bok atmayı çok seviyorlar, tamam dünyanın en iyi filmlerini ürettiklerini iddia etmek mallık olur da mesela türk filmlerine bin takacak filmler üretiyorlar.
neyse bu filmle ilgili görüşümü dile getirmeye çalışayım.
birçok kişinin belirttiği gibi iki ayrı film izliyoruz sanki. ki aamir khan bir anda bambaşka biri olup çıkıveriyor. hindistan-pakistan arasındaki kaşmir sorununa bağlamak gerçekten akıllıcaydı bence. duygulandırdı, hüzünlendirdi, eğlendirdi, düşündürdü, bir de siyasi ve kültürel bilgiler verdi film. daha ne olsun.

ve şunu da belirtmek isterim ki, bollywood filmlerindeki sikimsonik dans faslının sırıtmadığı filmdir bence.
ilki zoobi doobi ile 3 idiots ki çok eğlendirmişti şahsen.
ikinci de zooni'nin sahne performansıydı ki gerçekten görsel bir şölendi.
ota boka dans etmelerinden daha mantıklı bir iş yapılmış oldu. bir kutlama var ve belli bir grup folklör gösterisi yapıyorlar. en azından sırıtmadı. filmin ilerleyen dakikalarında yapılanlar yine iğrençti tabii(bence).

bollywood filmlerine dair yaptığım bir tesbit var (ki bu tesbitimi wikiden aldığım bilgiyle de desteklemiş bulunmaktayım.)
filmde insanlar birbirlerinin inançlarına ciddi bir saygı besliyorlar. zooninin rehana müslüman olduğunu bilmeden ilgi duyması ve müslüman olduğunu bilmiyordum demesi, öğrenince sevinmesi. din kavramı bollywood filmlerinde hiç çekinilmeden işlenmekte hatta öyle ki bu filmde subhanallah diye bir soundtrack vardı.
tespitime wikiden aldığım destekse, halkın içinde müslümanlık da dahil çeşitli dinler büyük kitlelerce belirlenmiş. herkes kendi dini vecibelerini özgürce yerine getirebildikleri,herkes birbirine saygı duydukları gibi belirli zamanlarda tüm dinlerce kabul gören gelenekleri varmış. tüm dinlerden insanlar her yıl güzel güzel organizasyonlarla bir araya gelip bu geleneklerini yaşatırlarmış.

eğer hindistanda yaşananlar bu yazılanlarla uyuşuyorsa ne mutlu onlara.

he filmi unuttuk,
izleyin izlettirin abi film çok güzel. bazen insanın gözleri doluyor gırtlağı düğümleniyor. o derece.
biraz once bitirmis oldugum guzel filmdir.

sonu daha iyi olabilirdi evet. kucuk rehan oldukca tatliydi. her ne kadar anasi zooni'nin kaslari birlesmis olsa da bence o da tatliydi. hele filmin ilk kisminda yaptigi bi sus isareti var ki tatliligina tatlilik katmis. herkes sonunda agladik demis ama beni asil etkileyen ve gozlerimin dolmasina sebebiyet veren kismi rehan'in zooni'ye rehan oldugunu acikladigi kisimdi. sonuc itibariyle guzel filmdir. "romantik mi takilsam aksiyon mu izlesem"** diye dusunenlere siddetle tavsiye edilir. zira bu filmde her bi seyi bulabilirsiniz.

son olarak zooni'nin babasini buzun altinda akintiyla giderken gormesi neydi yahu!
Ferdi Tayfur filmlerini aratmayan film.
ağlatır.

çok net söyluyorum, salya, sümük ağlatır hemde.. izleyin izletin.

tanım : aamir khan evimin erkeği ol.
Film her anında islama vurgu yaparken terör konusunu inceden değil kalın kalın yine müslümanlara yüklemiş. ilk bir saat her şarkının başında sübhanallah de, sonra senaryoyu değiştir ve bütün müslümanları terörist yap. bırravvoo hafız.

film işte, mantık aramamak lazım da.. o kız(zooni) yıllar sonra da olsa(yani ameliyattan sonra) bizim keşmir'li rehan'in sesini, nefesini nasıl tanıyamıyor? bi de annelik hiç yakışmamış, ablalık bile yakışmaz o kıza bence.. amma gözleri çook güzeldi. sevgili olabilir:) evet.

son olarak da rehan'ın ölümüne hiç üzülmedim. güzel kız öyle korkutulur muymuş, oh olsun amk.

"ellerin benim olduğunda, cennetin kapıları benim olur."

görsel
filmin tamamını izlemeden yorum yapılmaması gereken film.
amir khan resmen iki farklı karakteri * çok iyi oynamıştır.
muhteşem bir filmdir.

etkileyici müzikleri de vardır. onlardan biri http://www.youtube.com/watch?v=REfscMMGxNc&feature=kp
-aldığım nefes kalbinde yer bulabilir mi ,
aşkınla mahvolmuş hayatım hiç senden ayrılabilir mi?

-belki de nefesin kalbimde yer bulabilir ,
aşkınla mahvolmuş hayatımda bu kalp seni nasıl unutabilir ? *

görsel
Filmin bir muzigi var ki akillara zarardir.
http://www.youtube.com/wa...ture=youtube_gdata_player
[kat: aamir khan filmleri]
Dünyamı alt üst eden bir aamir khan filmi.
görsel
görsel
görsel

bana hint filmlerini sevdiren, aamir khan a aşık ettiren filmdir.
görsel
Bu filmi izledim ve bir kez daha anladım ki bollywood'un en iyi oyuncusu kesinlikle shahrukh Khan'dır.
Bollywood iyidir hoştur, aamir khan da öyle.. izlenilir yani ama işte.. 3 idiot dışındaki hint sineması. Sıkıyor 90 dkdan sonra.. Bir tek bende mi oluyor bu his.. Film iyi başlıyor güzel gidiyor yüksekliyor ama bitmesi gereken yerde bitmiyor.. Uzuyor bi yükseliş daha gene uzuyor.. işte o dk dan sonra film sıkmaya başlıyor.. Uzadıkça tadı kaçan aşklar gibi..kabak tadı veriyor.
Tüm aamir khan filmleri gibi çok güzeldir. Hele sonu çok hüzünlüdür, müzikleri de başka güzel. Kajol aamir uyumu ise harikadır, mantık hatalarını ve klişeleri görmezden gelirseniz on numara filmdir. Zaten hint filmlerinde mantık aranmaz, bollywood filmleri kalitesine göre gayet iyidir Hatta çoğu hint filminden daha güzeldir.

Shahrukh khan'ın bir sürü filmini izledim, fakat yine yeni yeniden gördüm ki, aamir khan hint sinemasının en büyük oyuncusudur. Keza filmleri de öyle, en iyileri onun filmleri.
Hint filmi izlemeyeli yıllar olmuştu, bir şey kaybetmemişim izlemesem de Olurmuş. Allah aşkına bunları mı ayıla bayıla izliyor millet? O dans ve mal mal bakışma sahnelerini ilerleterek bitirdim, konusu rezalet, 14 yaşındaki yeğenim daha başarılı bir senaryo yazabilirdi.

Acilen zihnimi nuri Bilge Ceylan izleyerek arındırmam lazım, beynimde hâlâ o dans figürleri ve hintçe şarkılar dönüyor... Zaten bu aralar iyi değilim, ruh sağlığımı hepten bozdum. Aamir tiksiniyorum senden ya.
ilk izlediğim sırada, hint filmlerine bakışaçımı toptan değiştirmiş, 2006 yapımı sağlam bir aamir khan filmidir.

konusu, senaryonun içtenliği ve hikâyeye çeşitlilik katan ters köşeleri, onu diğer pembe aşk hint filmlerinden / dizilerinden ayırmaktadır.

kurgusu ve çekimleri de gayet başarılı buldum. ancak görsel efektler için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim maalesef. özellikle o meşhur düşme sahnesinde ki (izleyenler anlayacaktır) çizgifilmsel animasyonla kendine kakır kakır güldürmüştür.
--spoiler--
ha bir de tek mermiyle helikopter düşme sahnesi var ki, tüm ülkelerce taktiri haketmektedir. neyse işin makarasını bir kenara bırakalım.
--spoiler--

hikâyeden fazla bahsetmeyeceğim, ancak genel konuya değinmek isterim. arkadaşlar film, kör iyi kalpli bir kadının görmediği, sadece ses tonundan iletişime girdiği, ve tensel temasta bulunabildiği bir adama aşık olmasını anlatıyor. bu konu kimisine klişe gelebilir, kimisine de vurucu bilmiyorum. ancak hikâye çeşitliliği çok fazla, ve film sadece aşk'ı anlatmıyor.

filmde çok fazla gereksiz müzikal sahneler vardı. ayrıca çoğunun da tarzımın olmadığı müziklerdi. ancak müzik konusunda şu olay çok dikkatimi çekti; yönetmen, filmde denklem çözümü tekniğini kullanmış. filmin final sahnesinde tam olarak çalan şarkıyı, ana kalıplarını ayırarak film boyunca dinletmiş. bu çok zekice bir tekniktir, ve her filmde kullanılmaz. bu tekniğin olayı da şudur; bu bahsedilen müziğin (bkz: mere haath mein) film boyunca bazı sahnelerde anaritmin farklı versiyonları, veya da tamamiyle anaritmi kısa bir şekilde dinletiliyor. beyniniz bu kalıpları algıladığında, bu kalıpların tamamını tahmin edip kendi çengelinde tam bir müzik oluşturmaya çalışır. sonra film bu şekilde devam ederken, sadece kalıpların bulunduğu sahnelerde değil, filmin tüm etkileyici sahnelerinde, eğer o kalıplar kulağınıza güzel geldiyse beyninizde film boyunca çalmaya devam eder. filmin finalinde ise, o şarkı tamamiyle aktığında beyninizin tahmin etmeye çalıştığı ritimleri bir anda algılayıverince, beyniniz yüksek dozda dopamin salgılar. bu da film seyir zevkinizi ve müzik kulağınızı arşa ulaştırır. bu film, bunu tek bir soundtrack ile başarmaktadır. müzik konusunda kesinlikle çok başarılı, taktir ediyorum yönetmeni ve şarkı sahiplerini.

onun dışında oyunculuklar çok başarılıydı. özellikle başroldeki kadının mimiklerine her izlediğimde tutulurum. (bkz: kajol) çok doğal bir oyunculuğu var. suratına baktığınızda hikâyenin çarpıcılığını net bir şekilde hissedebiliyorsunuz. aamir khan için pek fazla yorum yapmaya gerek yok, herif kültleşmiş, kendini kanıtlamış zaten.

süresi, birçok hint filmi gibi aşırı uzun. garip bir şekilde filmin genelini sıkılmadan izleyebiliyorsunuz, ancak böyle bir hikâyeyi anlatmak için de 3 saatlik devasa bir zamana ihtiyacınız yok be kardeşim. zaten eminim ki, bu 3 saatlik kısmın 1 saati müzikal ve dans sahneleriyle geçmiştir. kodamanların zamanı kısıtlı, o yüzden bol zaman bulamadıkça izlemelerini tavsiye etmiyorum. izlenmeye değer, ancak çok zamanınızı alır. ben o zamanlarda işsizdim, bol bol vaktim vardı.

başka da aklıma söylecek bişi gelmiyor. güzel filmdir, izletin ve izleyin.

not: filmi 2017 yılında izlemiştim, ancak son zamanlarda tekrar izlediğimde bir süzgeçten geçirmeye karar verdim.
iki süper film birden kavramına uyan, hem romantik komedi hem ağır dram içeren harika bir aamir khan ve kajol filmi.