bugün

/122
ilginç bir deneyim. hayatta bir kez her insanın başına gelmeli.
evlilik sevgililiğin ömür boyu kelepçelenmiş halidir.
(bkz: sakın inanmayın)
(bkz: sizi kandırıyorlar)
aralık ayının sonunda bir kız arkadaşımla bir erkek arkadaşımı tanıştırdım ve haftaya düğünleri var. inşallah bir ömür mutlu olurlar.

terzi kendi söküğünü dikemez, derler ya, benimki de o hesap...
Doğru insanla dünyanın cennet olmuş halidir.
aşkmış meşkmiş sevgiymiş saygıymış yok oymuş buymuş denilse de özgürlüğü kısıtlamaktan başka bir şey olmayan saçma salak uygulamadır.
hayatınızı cennete veya cehenneme çevirebilir. iyi tercih yapmak lazım.
bi an önce yapmak istediğim şeydir sıkıldım okul okumaktan.
En yakın arkadaşım ve kuzenimin evliliklerini görünce heveslendiğim müessese, o huysuz atarlı kız gitti yerine şirinmi Şirin bir anne Adayı geldi, amcaoğlu desen , elinde çaydanlıkla fln geziyor , güzelmiş evlilik..
Bir insanın hayatını hiper iyi de hiper kötü de yapabilecek, kesinlikle laf olsun diye yapılmaması gergereken ve mesela bir sünnet gibi belli bir yaşa kadar yapılması şart olmayan hadise.
Henüz 10 aylık evli biri olarak söylüyorum gayet de güzeldir evlilik. ilk aylar için aynı şeyi söyleyemeyecem. Birbirini tanıyıp değişik huylarına alışmakla geçiyor. Ama bi alıştınmıda yemede yanında yat.
En kutsal müessese derler... Şöyle; zengin, bir yetmiş boyunda, yeşil gözlü, elli iki kilo, beyaz tenli, uzun ve kumral saçlı bir kız varsa hemen gelip isteyebilirim.
Amacım tamamen o kişinin mutlu bir hayat sürmesi.
bana "sen gelme ulan ayı" diyen dünya evi kurumudur.
Ciddi bir müesese. Klise.
(bkz: sen gel sen gel e ben sen gel sen gelme ulan ayı)

güzeldir. evlenin gençler.
gerekli mi bilemedim bu kadar methiye.
Bir erkegin basina gelen en kotu sey. Tam anlamiyla kelepce ve game over. Evlenip de mutlu olan bir tane arkadasim yok.
Çok heyecanlandırır insanı eğer istiyorsanız.
eğer evlilik kurumu olmasaydı bugün dünya ciddi bir nüfus sorunuyla birlikte ikametgah sorunu, açlık, kıtlık ile karşı karşıyaydı. her adam ve her kadının bir eve ihtiyacı olduğunu düşünsenize. ev bulamazdık. şimdi bile bir sürü binalar yıkılıp site halinde tekrar yapılıyor. daha çok kat, üst üste daha çok insan, tek bir yerde.

evlilik, dünyada birlik hayatı destekleyen ve kolektif yaşamda kaynakların daha ekonomik kullanılmasına yardımcı olan en önemli etken. ayrıca insanların hayatlarını karartıp ömürlerini kısaltarak aşırı nüfus sorununa da radikal bir çözüm getiriyor.

dünyada evlilik olmasaydı çocuk gene olurdu. ama nüfus o zaman durdurulamazdı. evlilik bunu azaltıyor. insanlar kısa zamanda sinir hastası oluyor, sinir stresi doğuruyor, stres ise her bir hastalığı. insanlar neden yaşlandıkça daha çok hasta olur ki. işte bu yüzden. daha çok evli kalıyorlar daha çok evli kaldıkça daha çok hasta oluyorlar. hayatında hiç evlenmemiş ya da evlenip kısa zamanda boşanmış kişiler yaşıtlarına göre hep daha sağlıklı. dünya yaşanabilirliğini koruması için insanlar sürekli evlenmeli, evliliğe teşvik edilmeli.
bir sergio pitol romanı.
olabildiğince uzak durduğum müessese lakin iyi noktaları da yok değildir. bir nevi seçim gibi.
biriyle tam bir ilişki kurabilmen için önce kendinle ilişki kurabilmelisin. eğer kendi yalnızlığımızı kucaklayamazsak, inzivaya karşı kalkan olarak başka birini kullanırız. yalnızca bir kartal gibi yaşayabilen insan, kimsenin kendisini seyretmesine ihtiyaç duymadan başka birine sevgisini verebilir; yalnızca o zaman insan bir başkasının büyümesi ve gelişmesiyle ilgilenebilir. bu yüzden, insan evliliğini bitiremiyorsa, o evlilik zaten bitmiş demektir.

(bkz: nietzsche ağladığında)
sözleşmeli girişimciliktir.
Şu an için en büyük hedefim.
Ama daha çıkmadı istediğim gibi.
Nurkevser pis kazık attın ama olsun.
Allah büyüktür.
O kadar anlamsız ki bugüne kadar gelebilmesini partneri olan sekse borçlu.
bir kadının bir erkeğe yapabileceği en büyük kötülük.

bu evliliğe olumlu bakan erkeklerin bir huyu var. evliliğe karşı olanların genelde ergen olduklarını düşünüyorlar. ben bunun bir savunma mekanizması olduğunu düşünüyorum. çünkü dikkat edin, evlilik meraklısı ne kadar erkek varsa alayı mevcut yaşına kadar kız kardeşinin veya annesinin gölgesinde büyümüş, onlar olmadan hiçbir ev işi yapmamış, bir yumurta kırmakta bir süpürge yapmaktan aciz, silik sünepe tipler. evlenen tiplerin çoğu böyle. diğer yarısı da seks için evleniyor zaten. bir bardak süt için bir inek besleme durumu yani.

evlenmeyin, evliliğe teşvik etmeyin.
© copyright 2005 - 2026