bugün

-ürünlerin özelliklerini ve fiyatlarını gösteren not.
-kişisel eşyaların üzerine yapıştırılan, üzerinde isim yazılı yapışkan kağıt.
-kişilerin toplum gözünde bireysel olarak aldıkları isimlendirme.
(bkz: etiquette)
gmail'de, klasör manasına gelir.
Bir insanın hayatı boyunca kurtulamayacak etiketi olması, üzerine yapıştırılan kimliğimsinin kemikleşmesi ne berbat bi durumdur. Geçenlerde haberde vardı, çocukluğumuzun afacan sezercik'i büyümüş, kirli sakallı bir adam olmuş, üstüne üstelik polisi peşinde sürüklemiş sonrasında da çatışmaya girmişler. Yahu bu mümkün mü, ekrana bakıyorsun abuk yüzlü bir adam ama değil işte, sezercik o, yapsa yapsa top oynarken öğretmenler odasının camını kırmıştır, alla alla ya..

Öğretmenler odası kutsal bir yerdir oysa, önünden geçerken bi çekinirsin, ciddi adımlarla birileri girer çıkar oraya, sonra çaycı girer çıkar, çalışkan öğrenciler birşey istemek için girerler, nöbetçi öğrenciler birşey alıp vermek için çıkarlar, ziyaretçiler girer, bazen veliler, kitap satan amcalar girer de sen öyle elini kolunu sallayıp giremezsin.

öğretmen yüce birşeydir çünkü o vakit, daha lise yıllarına gelip te disipline gitmeyi göze alarak çan çan laf kavgasına giriştiğin zamanlardan çok çok önceleri hani, mini mini birlerken, kokulu silgileri, arkası püsküllü kalemleri kalem kutusuna yerleştirirken bırak püsküllüyü, kırmızıkalemi bile olmayan kıymet'le gözgöze gelmenin, okul çıkışında hoplaya zıplaya eve koştururken yerdeki taşa takılıp düşmekten çok daha fazla canınızı acıttığı, hatta can yanması kavramının ne olduğunu yeni yeni anlamaya başladığın yıllar hani.. sonra babasıdoktorsenem vardır mesela, öğretmen kıymet'e hiç sarılmamıştır da senem'i yerlere göklere sığdıramaz, senem hiç ödevlerini eksik yapmaz, onun babası doktordur çünkü, onların evi 2 katlıdır, 2 tanedir herşey, ikiye ayrılır: zenginler-fakirler, siyahlar-beyazlar, güzeller-çirkinler, kırmızıkalemler-püsküllükalemler, işçiler-doktorlar, kıymetler-senemler, 1-0 başlamalar-yedeklerde beklemeler, sen öylesin-sen böylesinler, bu budur-şu şudurlar,

ulan sezercik yapılır mı bu bize be...
ürünlerin üzerine yapıştırılan, onların fiyatlarını ve/ veya özelliklerini barındıran kağıt parçası.
genelde sticker olarak yaygın kullanılan dekorasyon malzemesinin türkçe kullanımıdır.
ayrıntılı bilgi için bknz.:

http://www.etiketdunyasi.com.tr
Kalın lak olayına damla diyorlar. Evet
kişinin toplumsal ve uğraşsal olarak elde ettiği yere uygun belirti, san vb. anlamına da gelen ve bence gayet güzel olan bir şeydir. kim yaptığı bir şeyin etiketinin olmasını istemez ki? üniversite hocamız bile üniversite etiket için okunur gibi bir şey dedi.
Günümüzde pek çok ürünün üzerinde etiket ve stickerlar bulunmaktadır. Ambalajlama ve tanıtım gibi amaçlarla kullanılan bu ürünler, aynı zamanda marka bilinirliği ve tüketiciye ürünle ilgili bilgi verme açısından da oldukça önemlidir. Etiket Sanatı ise bu alanda hizmet veren bir etiket üreticisidir.
Etiket Sanatı, müşterilerinin talepleri doğrultusunda özel tasarım etiketler üretmektedir. Sadece ürünlerin ambalajında değil, hediye paketlerinde, davetiyelerde, kutlama malzemelerinde ve daha pek çok alanda kullanılabilen etiketler, müşterilerin istekleri doğrultusunda özel olarak tasarlanmaktadır.
Etiket Sanatı'nın ürettiği etiketler arasında sticker, yapıştırmalı etiket, baskılı etiketler, logolu etiketler ve kumaş etiketler gibi pek çok seçenek bulunmaktadır. Ayrıca, ürünlerin renk ve şekillerine uygun olarak tasarlanan özel etiketler de üretilebilmektedir.
Etiket Sanatı'nın en büyük avantajlarından biri de müşterilerine hızlı ve kaliteli hizmet sunmasıdır. Müşterilerinin isteklerini anında anlayarak, en kısa sürede özel tasarım etiketleri üretmektedir. Ayrıca, Etiket Sanatı'nın ürettiği etiketler kaliteli malzemelerden üretilerek, uzun süre dayanıklı olmaktadır.

https://www.etiketsanati.com/