bugün
- yavudilerde cin peri hayalet öcü hortlak olmaması11
- bütün dinlere inanmamak3
- kainatın insanların keşfi için yaratılması4
- tai lung26
- 22 ağustos 2026 fenerbahçe konyaspor maçı7
- askerden sonra dikkat çekmek4
- cinlerden yardım alan platformlar2
- anderson talisca6
- muskadan medet uman müslümanlar2
- kadının kalbine giden yol4
- nervio varıdı nerede o8
- ilgi alanına göre konuşmalık insan veritabanı7
- şile de ceyda yakova'nın öldüğü motosiklet kazası6
- bir zihinden diğer zihne sirayet eden algı3
- tüm erkeklerin old money giyinmesi11
- kıyamet2
- sözlük dayısı dövmek6
- osuruktan şiirler89
- anın görüntüsü20
- victor osimhen19
- gece yarısı evde yarasa uçarken uyanmak3
- commodore 642
- ismet gurbuz 202411
- psikolojik hastalığı olmayan sözlük kızı5
- su bardağı ile çay içmek5
- ben hiç ak partiye oy vermedim2
- mansur yavaş3
- kadınların muhabbet etmeyi sevdiği erkek olmak4
- dolar isterse 100 olsun41
- fenerbahçe17
- corpus hermeticus4
- 21 ağustos 2026 erzurumspor galatasaray maçı27
- muslettin amca10
- hiç hakiki sarışın kız görmemek5
- içki şişeleri3
- burç soran kadının flörtleşmeye çalışıyor olması5
- hoşlanılan kızı çorbacıya götürmek4
- yemeksepeti4
- arkadaşlar selam4
- steam arkadaşı aranıyor5
- balkanlar da sarışın olmaması4
- dilek imamoğlunun ateş eden mayosu25
- eski sevgilinin mesaj atıp ben aşık oldum demesi3
- kitap okuyorum sessiz olun4
- mekke anlaşması5
- eski sevgiliyle 50 yıl sonra karşılaşmak5
- sade sodaya tek atan insan4
- tortellini3
- 22 ağustos 2026 sıcak hava dalgası3
- semahta giysi üçetektir2
Kaybettiğimdir. Bugün eşyaları yerleştirirken bana verdigi hediyeleri gördüm. Gözleri dün gibi aklımda.
Küçücük yasta her iki çocuğunu da trafik kazasında kaybeden annenin ve babanın kazada kaybettiği büyük kızı...
Bana verdiği hediyeler değil de notlar daha anlamlı.
O zamanlar ürkütürdü beni bu kadar sevip sahiplenmesi. Hic bir zaman hak ettiği değeri bulamadı benden. Bunun için çok pismanim. En çaresiz olduğum konu bu sanirim. Geçmişimde en çok değiştirmek istediğim şey bu.
Küçücük yasta her iki çocuğunu da trafik kazasında kaybeden annenin ve babanın kazada kaybettiği büyük kızı...
Bana verdiği hediyeler değil de notlar daha anlamlı.
O zamanlar ürkütürdü beni bu kadar sevip sahiplenmesi. Hic bir zaman hak ettiği değeri bulamadı benden. Bunun için çok pismanim. En çaresiz olduğum konu bu sanirim. Geçmişimde en çok değiştirmek istediğim şey bu.
ama hala çok güzel hakkında konuşmak senin.. uzaklarda kalan dostlara.
her şeye rağmen sevilendir.
Eskimeyen dosttur.
içimdekileri tutamayıp uzun bir mesaj attım. Ne zaman görür bilmiyom.
Ofis çıkışında buluşacağım çocukluk arkadaşım. En az 4 senedir görüşemedik kendisiyle. insan özlüyor güzel sohbeti olan eski dostlarını.
eski dost diye bişey yoktur dost eskimez eskidiyse zaten dost olunmamış demektir ama günümüzde köklü dostlukları anlatmak için kullanılır oysa dost kelimesini tam bir katliyamdır onun yerine kadim dost daha uygun olur birde gerçek dostu bulmak hazine bulmak gibi birşeybir günümüzde dostluk çok az sürüyor çoğu egosunu tatmin etmek için dost oluyor kimi kendi nefsini rahatlatmak için oysa dostluk dostunun derdini kendi derdi gibi görmektir onun eza ve cefasına katlanmaktır dost ençok acılar içinde boğuşurken aranıyor iyi günde sıcaklığı fazla anlaşılmıyor ama yalnızlık içinde dertlerle boğuşurken tıpkı tuz yersinde susarsın ya aynı öyle aranıyor ama ne yazıkki bulunamıyor buda çok koyuyor insana ..çeşitli sebeplerden dolayı ayrı düşmüşseniz 10 yılda geçse karşılaştığınızda çoçukkenki samimiyeti buluyorsanız size sıcak davranıyorsa o sizin kadim dostunuzdur zaten siz eğer muhabbet besliyorsanız karşınızdakinin duygularını hissedersiniz eski dostun bana göre tarifi eski oyuncak çünkü çocukken kimsesi yokken sizinle vakit geçirdiği için onu eylendirirsiniz egosuna hizmet edersinizde farkında olmazsınız yaş ilerledikçe sizden uzaklaşsınca anlarsınız
beraber yaylada oyun oynardık
o günleri sen unuttun be dostum
kan kardeşi gibi candan kaynardık
bilmem sonra niye sattın be dostum
parmağımı kestin kanım akıttın
suçun yokmuş gibi sen yüzlü çıktın
acı bir sözünle gönlümü yıktın
yüreğime hançer attın be dostum
yazık oldu geçen o yıla güne
dostum diye güvenmiştim ben sana
sende gardaşımsın diyerdin bana
sözlerini niye yuttun be dostum
hain olup düşman çıkmışım gibi
sanki hatırını yıkmışım gibi
bağını bahçanı yakmışım gibi
el sözüyle bana çattın be dostum
milletin içinde kusrumu derdin
onurumu ayak altına serdin
serdaliyi azarlayıp hep yerdin
herşeyimle alay ettin be dostum
aşık mustafa serdali; (yaşanmış bir hikaye üzerine yazılmıştır)
o günleri sen unuttun be dostum
kan kardeşi gibi candan kaynardık
bilmem sonra niye sattın be dostum
parmağımı kestin kanım akıttın
suçun yokmuş gibi sen yüzlü çıktın
acı bir sözünle gönlümü yıktın
yüreğime hançer attın be dostum
yazık oldu geçen o yıla güne
dostum diye güvenmiştim ben sana
sende gardaşımsın diyerdin bana
sözlerini niye yuttun be dostum
hain olup düşman çıkmışım gibi
sanki hatırını yıkmışım gibi
bağını bahçanı yakmışım gibi
el sözüyle bana çattın be dostum
milletin içinde kusrumu derdin
onurumu ayak altına serdin
serdaliyi azarlayıp hep yerdin
herşeyimle alay ettin be dostum
aşık mustafa serdali; (yaşanmış bir hikaye üzerine yazılmıştır)
peyami safa, dokuzuncu hariciye koğuşu'nu yazmasını teşvik eden nazım hikmet'e bu kitabı adamış ve şöyle demiştir: "canım nazım'a karasevda ile..."
fakat yıllar geçip aralarında düşünsel farklılıklar ortaya çıkınca "tan" gazetesinin aynı sayfasında farklı köşelerden birbirleriyle uğraşmaktan geri kalmamışlardır. orhan selim adıyla yazı yazan nazım hikmet eski dostu için şu satırları yazmıştır:
"... dostluk şarap gibi değildir. yıllandıkça güzelliği, tadı artmaz, çok kez... tersine yılların içinde durgun su gibi kurtlanır, yosunlanır, tortulanır. bunun için de düşmanların büyüğü çoğu kez eski dostlardan çıkar..."
onları bu raddeye getiren, bu kadar büyük laflar ettiren belki de "dava"nın büyüklüğüydü. birbirlerine yazdıkları hiciv dolu şiirlerin daha ağır ifadelerle dolu olduğunu bilenler bilir!
fakat yıllar geçip aralarında düşünsel farklılıklar ortaya çıkınca "tan" gazetesinin aynı sayfasında farklı köşelerden birbirleriyle uğraşmaktan geri kalmamışlardır. orhan selim adıyla yazı yazan nazım hikmet eski dostu için şu satırları yazmıştır:
"... dostluk şarap gibi değildir. yıllandıkça güzelliği, tadı artmaz, çok kez... tersine yılların içinde durgun su gibi kurtlanır, yosunlanır, tortulanır. bunun için de düşmanların büyüğü çoğu kez eski dostlardan çıkar..."
onları bu raddeye getiren, bu kadar büyük laflar ettiren belki de "dava"nın büyüklüğüydü. birbirlerine yazdıkları hiciv dolu şiirlerin daha ağır ifadelerle dolu olduğunu bilenler bilir!
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar