bugün

23.dönem istanbul milletvekili.

(bkz: cumhuriyet halk partisi)
eskiden başörtüsü ile üniversitelere girilmesini desteklemesine rağmen, chp milletvekili seçildikten sonra chp'nin yasakçı zihniyetine isteyerek ya da istemeyerek boyun eğmiş kişi.

--spoiler--
CHP istanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, rektör adayı olduğu 1997 yılında diğer adaylarla birlikte NTV televizyonunda gazeteci Yalçın Doğan'ın konuğu olmuştu. CHP'li Korkmaz televizyon programında Yalçın Doğan'ın 'Rektör seçilirseniz türbana izin verecek misiniz?' sorusunu net bir şekilde 'Evet vereceğim.' diyerek cevaplamıştı.

Üniversitelerde başörtüsü yasağının başladığı dönemde istanbul Üniversitesi iktisat Fakültesi dekanı olan Prof. Dr. Esfender Korkmaz, başörtüsü probleminin çözülmesi için yasa çıkarılması gerektiğini savunuyordu. Korkmaz, televizyondaki konuşmasında şu düşünceleri dile getirmişti: "Bence bu işin çözümü, yeni bir yasa çıkarmak ve son nokta koymaktır. Türbanı kesin çözüme bağlayan bir yasa, nerede kullanılır nerede kullanılmaz diye kesin çözüme kavuşturacak bir yasa. Meslekî uygulamada türbanın sakıncaları olabilir; ama sınıfta öğrenci otururken türbanlı girebilir. Bunu siyasiler öğretim üyelerinin üzerine yıkıyor, doğrusu TBMM'de yasanın çıkması gerekir."

CHP'li Korkmaz: Fikirlerim değişti

CHP istanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, 10 yıl önce savunduğu görüşlerin değiştiğini belirterek şimdi üniversitelerde türbanın yasaklanması gerektiğini savunuyor. "Bugün şartlar ve durum değişti. Toplumda türban meselesinin huzursuzluk çıkarmasından yana değilim." diyen Korkmaz şu yorumu yapıyor: "Türban meselesini gündemden kaldırmak lazım. Nasıl ki 1980'lere kadar üniversitelerde türban sorunu yoksa şimdi de türban olmaması lazım. Türban siyasi simgedir. Başörtüsü ile türban farklıdır, analarımız da başörtüsü örtüyor. Türk geleneğinde türban yok."

--spoiler--
zamanında televizyonlarda ekonomi programları yapan, bazı kanallarda da son zamanlara kadar ekonomi üzerine yorumlar yapan akademisyen.
tbmm'de, kürsüde "halk isterse darbe olur" diyerek dumura uğratmış darbe çığırtkanı. darbeyi iyi bir şeymiş gibi göstermesi ve darbe yapılmasına yönelik teşvik edici laflar söylemesi kendi ayıbıdır, eksikliğidir.

darbe yapıldığı dönem, bu ülkede kaç insan hayatını kaybetti, kaç insan işkence gördü ve ruhsal travmalar yaşadı?, bunlar hakkında bir fikri var mı acaba? darbe güzel bir şey değildir ve asla, akla mantığa uygun hareket eden insanların isteyeceği bir çözüm yolu da değildir. meclisin kürsüsünde konuşan adamların sözlerine ekstra dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. orası mahalle kahvesi değil, türkiye büyük millet meclisi. bilmem anlatabildim mi?
Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin in '' tombaladan çıkmış milletvekili '' dediği, chp istanbul Milletvekilidir.
http://www.aksam.com.tr/c...asini-istedi--28647h.html