bugün
- arkadaşlar tost yapamıyorum8
- kızlar mesaj kutumu kısa süreliğine açtım5
- şarapçı koala'yı duvarı yalarken görmek4
- sözlüğün mal dolması9
- sözlük yazarlarının dondurmaları4
- ayda 589 bin tl götüme sokuyorum iyi mi yapıyorum8
- velvet31
- arkadaşlar böyle biri beni takip etmeye başladı7
- bik bik abla vs vurduranlar12
- göbek piercing'i takan 40 yaşından büyük kadın3
- uzun marlboro deyince uzun mavi 2000 mi diyen kız4
- uludağ sözlük bir ailedir6
- kim kimin fakesi belli olmayan sözlük5
- kemal kılıçdaroğlu18
- diamond bosphorus13
- tüm sözlüğe benden kuşkaş3
- arkadaşlar makarna yapamıyorum6
- beyler lütfen hlzaya gelin4
- bütün biraderlere hükmeden birader5
- sözlüğe totonu zikeyim butonu4
- durduk yere size kafayı takan yazarlar7
- müfredattan felsefe dersinin çıkarılması12
- sıcaktan kilo vermek3
- erectoton7
- gizli artı vermek7
- arkadaşlar suşi yapamıyorum4
- yine geliyorum yilanoglu4
- dine hakaretin ifade özgürlüğü olup olmadığı10
- deniz göktaş'ın babasının thko mensubu olması8
- her 3 kadından 1 inin bedava yemek için buluşması6
- ali hamaney'in cenaze töreni4
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği28
- opel grandland2
- 1 milyon verseler sözlük hesabınızı satar mısınız8
- ismet gey biraderin madam hanım olması hedesi3
- james deenin kulaklarından tutup havaya kaldırmak2
- bursa gazozu2
- bu sözlüğe son ihtarımdır3
- kavgalar yüzünden fotomun arka planda kalması3
- suca suruklenen cocuk7
- araya adam sokup yazar banlatmak5
- sgk'nın gözlük camı için 130 tl karşılaması5
- tai lung30
- lionel messi3
- hdi2
- deniz göktaş31
- ankara da kapandığı için sizi en çok üzen mekan2
- motor inecek abi4
- gocu9
- sözlükte seviye ve üslup yoksunu yazarlar7
pek az insanda olan yeti
(bkz: cempati)
kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma olayının tek kelimeye indirgenmiş hali. bir kişiye birşey yaparken veya birşey söylerken kendimizi onun yerine koyma anlamına gelir.
dilimize fransızca'dan girmiş bi sözcüktür.bi anlık kendinden sıyrılıp karşındakinin gözleriyle görmek,onun hisleriyle algılamaktır olanı biteni.
klasik empati tanımlarına katılmadıgımı belirterek söyle acıklamak isterim. bir insanın kendisini karsısındaki insanın yerine koyması kadar sacma bir şey olamaz ki bu mumkun değildir. Empati karsındaki insanı anlamaktır ,onun degerlerine saygı duymaktır. Bu yuzden bir pazarlamacıda olması gereken ve aranan en onemli ozelliktir. Tersi için sempati i indirgeyelim. Bu da karsındaki insana acımaktır. cevreye güzel gorunup gulucuk sacmak değildir.
sen de haklısın kardeş diye düşündürten durumdur. iç huzur için, önerilir.
genel olarak sözlükte bulunmayan yeti.
dinlemeyi bilmek genel kosuludur, ki dinlemeyi bilemek demek, bunu yapabilmek demek degildir.
yapılması çok faydalı olan fakat fazla yapıdığında insanın kendi kendine düşman olabilmesini sağlayan şey.. bir süreden sonra merkezde kendinizn olduğunu unutup try walking in my shoes olayını abartmanız mümkündür..
karşındakini analiz ederek olaylara onun penceresinden bakmaya çalışma, kendini karşındaki insanın durumunda hissedebilme ve onun vereceği tepkilere göre hareket etme,
duygudaşlık.
küçük tetikçi polat alemdarların yoksun olduğu şey.
bende dahil çoğu sözlük yazarının zaman zaman yoksun olduğu şey.
çanakkale'nin yenice ilçesinde bir cafe.
toplum normlarının saptırılması ile birlikte, yoksunluğu, toplumun en çok ve çabuk şekilde yozlaşmasına sebep olan kavram.
--spoiler--
x kişisi arap şükrü sokağında yürümektedir, başında bir kasket vardır, balık lokantalarından birinin önündeki şahıs laf atıp küfür eder. peki ya kasket onun kafasında olsaydı?
yeni düşüncelerin yaygınlaşmasından da önce, empati çürümeye başladı. insanlar saygı kavramından koptukça, empatinin çürümesi hızlandı.
anlaşılan odur ki, empatinin bir kenarda kaderine terkedilmesiyle yozlaşma hızlanmakta ve ürkütücü hale gelmektedir.
--spoiler--
not: anlatılan olay gerçekten yaşanmıştır. ne yazık ki...
--spoiler--
x kişisi arap şükrü sokağında yürümektedir, başında bir kasket vardır, balık lokantalarından birinin önündeki şahıs laf atıp küfür eder. peki ya kasket onun kafasında olsaydı?
yeni düşüncelerin yaygınlaşmasından da önce, empati çürümeye başladı. insanlar saygı kavramından koptukça, empatinin çürümesi hızlandı.
anlaşılan odur ki, empatinin bir kenarda kaderine terkedilmesiyle yozlaşma hızlanmakta ve ürkütücü hale gelmektedir.
--spoiler--
not: anlatılan olay gerçekten yaşanmıştır. ne yazık ki...
insan iliskilerine sag duyuyu getiren ozellik, erdem...
içimizdeki insaniyetsizlikle aramıza duvar ören bir engeldir empati.
eğer insan, zayıflık olarak algılamaya yöneltildiği için kendi acısını yaşayamazsa,
bu acıyı başka canlılarda arama ihtiyacı duyacaktır.
empati kurabilmek için önce kendimizin farkında olmamız gerekir.
öbür türlüsü olsa olsa sempati olur.
eğer insan, zayıflık olarak algılamaya yöneltildiği için kendi acısını yaşayamazsa,
bu acıyı başka canlılarda arama ihtiyacı duyacaktır.
empati kurabilmek için önce kendimizin farkında olmamız gerekir.
öbür türlüsü olsa olsa sempati olur.
ikili ilişkiler de en çok ihtiyaç duyulan özellik.
en basit anlamıyla bir insanın kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygu ve düşüncelerini doğru olrak anlaması ve bunu sözel ya da sözel olmayan mesajlarla ifade etmesidir...
kürt olmadığı halde kürtlerin, alevi olmadığı halde alevilerin, kadın olmadığı halde kadınların, dindar olmadığı halde dindarların haklarını en tutarlı biçimde savunmasıyla, örneğin ahmet altan, kendini başkasının yerine koyma* denen kavramın ülkemdeki cisimleşmiş anıtı olmuştur.
yabancı dilden dilimize geçmiş bir sözcük
not: türkçesi yok mu bunun?
ikinci not: "türkçesi yok mu?" diye düşünürken tdk.gov.tr'ye baktım. varmış efendim. "duygudaşlık"mış. biraz kabullenmesi zor ama olsun. "empati" sözcüğüne de alıştık buna da alışırız efendim.
not: türkçesi yok mu bunun?
ikinci not: "türkçesi yok mu?" diye düşünürken tdk.gov.tr'ye baktım. varmış efendim. "duygudaşlık"mış. biraz kabullenmesi zor ama olsun. "empati" sözcüğüne de alıştık buna da alışırız efendim.
lisedeki filozof altyapiya sahip insanin, insan ili$kileri dersinde duyup ta sağda solda kullanmaya ba$ladiği kelime
karşınızdaki kişinin psikolojisini anlayabilmek adına eşsiz bir yöntemdir. tehlikelidir de, malumunuz, bir süre sonra empati gerçekleştirdiğiniz kişiye de dönüşebilirsiniz.
(bkz: evde denemeyin)
(bkz: evde denemeyin)
unutulandır, dönüp bakılmayandır, yalnız kalandır... neden çok sonra kıymeti bilinip tanınandır, tanıtılandır, arabesktir...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar