bugün
- kaç ayda bir banyo oluyorsunuz16
- bana gel film izleriz diyen erkek14
- yakışıklı erkeklerin sürekli çaylak olması14
- mamut avlayıp ev geçindiren efsanevi nesil3
- arkadaşlar nasılsınız9
- sözlük yazarlarına bir şey söyle7
- kavalali mehmet ali pasa3
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi18
- sözlük yazarlarının 1999 yılından beklentileri5
- bir erkeğe en çok yakışan şey4
- ders çalışmanın bazen iyi hissettirmesi2
- arkadaşlar önce soğan mı kavrulur yoksa biber mi4
- kendine bir soru sor5
- mekke anlaşması11
- cansever18
- gratisin içini merak etmek4
- insan sevmemek6
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları15
- yeni parti pkk için imza atarsa nah oy alır3
- sözlüğün kırbacı5
- sokakta kavga teknikleri2
- açlık krizi nasıl bastırılır8
- recep tayyip erdoğan3
- sigaranın yanına çay kahve dışında alternatifler3
- simko317
- pkklı anaları3
- kafamın içindeki sesler5
- merfulu2
- tavuk pilav4
- kitabını sikerim2
- küçük bir ilçede yaşamak2
- kürtler 13 000 yıldır anadoluda yaşıyor4
- gece yolda yürürken çöpten fırlayan adam2
- kendini atatürk ten akıllı sanan ergen türkçü7
- hewal ebo9
- sarapci koala7
- futbol24
- şort giyen genç kıza saldıran yaşlı kadın31
- nick vermeden bir yazara seslen3
- muzlu süt içen erkeğin namusu3
- günlük tutan erkek13
- victor osimhen9
- ümit özdağ6
- behzat ç şule2
- bazı boklar yenildi2
- kek yiyen erkek3
- en sevdiği şehir istanbul olan insan3
- tai lung16
- seküler milliyetçliğin en büyük tehlike olması5
- samsunspor4
kısmetse ejderhanı nasıl eğitirsin 4 ü de izleyip eğitimimizi tamamlayıp diplomamızı alacağız.
ben ejderhani nasil egitirsin 3 u izlemeye gidiyorum arkadaslar;)
sevgiyle en vahsi hayvanlarin bile guzellestigine inanmaya ihtiyacim var bugun. cuuusss.
sevgiyle en vahsi hayvanlarin bile guzellestigine inanmaya ihtiyacim var bugun. cuuusss.
Ejderha(Dragon); Farsça Ajdaha'dan(اژدها) gelen, ağzından ateşler saçan dev kertenkeleler olan mitolojik bir yaratıktır ve sosyoloji)de Çin Mitolojisi'nin sembollerinden birisidir. Ejderha sembolü Türklere Çinlilerden geçmiştir. Kavimler Göçü sırasında Çin baskısından kaçan Hun Türkleri'nin Avrupa Hun Devleti'ni kurmasından sonra Batılılar arasında yaygınlaşmıştır.
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
doğu kültürüyle batı kültürünün birbirinden ayrıldığı noktadır ejderha. doğuda ejderha iyi kalpli, insanların dostu olan kutsal kabul edilen bir varlıktır. batıda ise bir canavarı simgeler.
it kopuk şerefsiz ejderhaların değil de, insan canlısı olanların yaşamış olmasını istiyorum.
Kardeşim ağzından alev çıkıyor diye ne yoldan geçeni yakıp duruyorsun? Adam evine gidiyor efendi efendi.
Kardeşim ağzından alev çıkıyor diye ne yoldan geçeni yakıp duruyorsun? Adam evine gidiyor efendi efendi.
galler'in bayrağında bulunan yaratık.
Efsanevi yaratık.
ağzından alev çıkartan, kulakları olan, koca dişli, uçan yılanımsı masal yaratığı.
pek çok kültürde ejderha figürü var. türklerde de var ve çok da tutulmuş. hatta türklere çinliler'den geçmiş. çin'den başlamış iskandinavya ve britanya'ya kadar ulaşmış. çin geleneğinde dans eden bu yaratık ile hobbit kitabındaki cücelerin dağında bulunan ejderha hemen hemen aynı. birisi doğunun en fantastik, diğeri de batının en fantastik noktası. bu da kültürler arası etkileşimin bir sonucu.
pek çok kültürde ejderha figürü var. türklerde de var ve çok da tutulmuş. hatta türklere çinliler'den geçmiş. çin'den başlamış iskandinavya ve britanya'ya kadar ulaşmış. çin geleneğinde dans eden bu yaratık ile hobbit kitabındaki cücelerin dağında bulunan ejderha hemen hemen aynı. birisi doğunun en fantastik, diğeri de batının en fantastik noktası. bu da kültürler arası etkileşimin bir sonucu.
Fantastik yazının gediklisi olan yaratıktır. Bütün edebiyat içerisinde bu yaratıklara, vahşilik dışında en çok atfedilen özellik zekiliktir. Ejderhaların yüzlerce yıl yaşadığı ve tarihe tanıklık eden kadim varlıklar olduğu söylenir. yerdeniz büyücüsü'nde ged'in, yüzlerce yılın eskiliğine ve bilgisine sahip ejderhanın karşısına çıktığı bölüm, ejderha ve fantastik edebiyat ilişkisini özetler niteliktedir.
(bkz: osman)
Arapçası osman olan Farsça kelime.
Arapçası osman olan Farsça kelime.
gerçekten yaşayıp yaşamadığı asırlardır tartışılan efsanevi yaratık.
bence var oldular. hz. adem'den önce yaşadılar dünya'da.
çünkü 100 yıl öncesine kadar dinazorlar bile tartışıldı bu dünyada.
bence var oldular. hz. adem'den önce yaşadılar dünya'da.
çünkü 100 yıl öncesine kadar dinazorlar bile tartışıldı bu dünyada.
insanoğlunun uydurduğu en sağlam fantastik atmasyondur. Böyle birşeyin hiç var olmadığını ve hiç kurgulanmadığını varsayalım. Ağzından ateş çıkartan ve estetik anlamda yüksek bir fantastik öğe bulmak imkansıza yakın...
Not: yani sonuç olarak diyorum ki alev ne amk alev ne, nerenden uydurdun, nasıl yaptın?
Not: yani sonuç olarak diyorum ki alev ne amk alev ne, nerenden uydurdun, nasıl yaptın?
sürekli avladığım hayvandır , efsane falan da değildir gerçekten vardır.
ben avlamasam görüp inanırsınız da ne yapalım işimizi iyi yapıyoruz , sizin görmenize fırsat kalmadan gömüyoruz ibneleri.
ben avlamasam görüp inanırsınız da ne yapalım işimizi iyi yapıyoruz , sizin görmenize fırsat kalmadan gömüyoruz ibneleri.
Türk kültüründe bulunan efsanevi canlılardan biridir. Çin kültürünün etkisiyle bizim kültürümüzr geçme olasılığı oldukça yüksek . Bazı soylu kişilerin mezar odalarının girişinde bulunur .
bilge kişiliğe sahip, eski kadim dilleri bildiğine inanılan, uçabilen gök canlısıdır. herkesle konuşmazlar. büyü konusunda bilgileri eşsizdir.
ayrıca; ağzından ateş çıkarması için belli bir sürenin geçmesi gerekir.
ayrıca; ağzından ateş çıkarması için belli bir sürenin geçmesi gerekir.
Pek bi sevimli yaratıklar.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar