bugün
- queen ravenna ve cinleri8
- manifestten hangi kızla sevişirdin13
- arkadaşlar sizce bu çocuk yakışıklı mı11
- sözlükte üzdüğüm yazarlar5
- saçını danaya yalatmak5
- mavi gözlü kızların ziyadesiyle güzel olması3
- bana onu sormayin7
- kaşarlı sucuklu menemen8
- katatespizartmasi11
- sözlük şifresinin uzaylılar tarafından çalınması3
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri4
- israil üçüncü tapınak'ın inşasına hazırlanıyor2
- natisii ve enayimik3
- zenginler niye uzun yaşamak istiyor4
- s'i l v'e r m'i s t36
- cinlerin hepsi düşmüş melekler ve nefilimlerdir2
- en son ne yediniz6
- sınırsız nafaka kaldırımı insan hakları ihlalidir4
- david rockefeller4
- queen ravennadan mesaj var11
- ak parti4
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı11
- allah bir tanedir3
- üzülünce vücudun verdiği tepkiler4
- çalışmak istemek ama engellerin çıkması8
- sueda uluca silvermist benzerliği2
- metal müziğin suçu ne2
- yıllardır hep 30 yaşında olan yazar5
- bir sözlük yazarına çıkma teklif etmek5
- birader pforzheim'a döndü mü sorunsalı2
- gocu35
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı18
- kız düşürmenin kısa yolu19
- babam dadaş annem alaman2
- 3 yaşındaki elif'i göz göre göre ezen kadın sürücü9
- el mümin2
- deli bakışlı erkekler5
- yeralti edebiyatcisi7
- uludağ sözlük size ne kattı27
- kademeli emeklilik sistemi4
- anın görüntüsü25
- fakir ekeği annesi sevsin8
- damarsız tüysüz manisa yaprağı20
- david lynch2
- birinin altında çalışmak4
- taze çanak enginar2
- nervio hamferdi10
- enayimiknatisii35
- günlük 935 lira6
- kaos olmayınca sol frame'in boş kalması2
bencil anlamina gelir bu ilginc kelime.merkezi hep ben olanlara sarfedilir.*
kişinin etrafındaki her tür olayla kendisini ilişkilendirmesi, neden veya sonuclara kendi varlığını yerleştirmesi ile oluşur. iyi giden herşey onun el atmasıyla iyi olmuştur, kötü giden herşeydeyse yine onun suçu vardır.
egosantrikliğin bencillikle uzaktan yakından alakası yoktur daha çok kişi kendinden bilir concepti ile bir alaka yakalanabilir. ancak buna rağmen egoizm ile egosantriklik karıştırılır durur. küçük birer çocukken geçirdiğimiz evrelerden biridir ki bazıları bu dönemin kalıntılarını hala daha içinde barındırmaya devam eder.
egosantrikliğin bencillikle uzaktan yakından alakası yoktur daha çok kişi kendinden bilir concepti ile bir alaka yakalanabilir. ancak buna rağmen egoizm ile egosantriklik karıştırılır durur. küçük birer çocukken geçirdiğimiz evrelerden biridir ki bazıları bu dönemin kalıntılarını hala daha içinde barındırmaya devam eder.
ben merkezcilik.
vapura yetişmek için koştururken, daha kalkmasına üç dakika olduğunu görüp, sanki 'vapur beni beklemiş' durumu.
küçükken yağmuru çok seviyorum diye, üzgün anımda başlayan şakırşukur yağmurun benim için yağdığından emin olmam.
tam tersi ya da. gündelik kaygı koşuşturmacasında üst üste gelen aksiliklerin insana bilinçli yapılıyormuş gibi gelen hissi.
halbuki hiçbir şeyin ya da durumla alakasız kimsenin kimseye kastı yok. özel bir iyi niyeti de.
ama ilk üç harfi ego olan bildiğim her şey gibi, koltuğunun altına kendince kanıtını da sıkıştırıp, kendiyle tıpatıp aynı şeyleri yaşayan daha milyonlarca insan olduğunu aklına dahi getir(e)meden, bir şeye (neye?) kafa tutma hali.
küçükken yağmuru çok seviyorum diye, üzgün anımda başlayan şakırşukur yağmurun benim için yağdığından emin olmam.
tam tersi ya da. gündelik kaygı koşuşturmacasında üst üste gelen aksiliklerin insana bilinçli yapılıyormuş gibi gelen hissi.
halbuki hiçbir şeyin ya da durumla alakasız kimsenin kimseye kastı yok. özel bir iyi niyeti de.
ama ilk üç harfi ego olan bildiğim her şey gibi, koltuğunun altına kendince kanıtını da sıkıştırıp, kendiyle tıpatıp aynı şeyleri yaşayan daha milyonlarca insan olduğunu aklına dahi getir(e)meden, bir şeye (neye?) kafa tutma hali.
Yalnız kendi görüş ve çıkarlarına değer veren kimsedir.
benmerkezci. genellikle narsisistik kişilik bozukluğu nun emaresidir. egosantrik insanlardan şiddetle uzak durulması tavsiye olunur çünkü benmerkezci şahsiyetlerde vicdan duygusu gelişmemiştir, acımasızdırlar ve sadistik kişilik özelliği gösterirler. ancak ve ancak mazoşist bir kadın veyahutta erkek bu tip bir insanla ilişki kurabilir ve idame ettirebilir. (bkz: narsisistik kişilik bozukluğu)
her egosantrik insan kibirli değildir. egoistle karıştırılmaması gerekir. egosantriklerin en büyük özelliği empati yoksunu olmalarıdır.
egosantrik insanların bir kısmı yeterli olgunluğa ulaşamadığı için böyledir. yeteri kadar olgunlaşmamış insan empati de kuramaz. yolun ortasında dikilip telefonla konuşan adam da egosantriktir mesela. o anda dünya, o ve telefonla konuştuğu alandan ibarettir. o yoldan birilerinin geçeceğini düşünüp az kenara kaymayı düşünmez. ama böyle biri için kibirli diyemeyiz. bencil diyebiliriz, lavuk diyebiliriz.
yani her egosantrik egoist değildir. ama her egoist egosantriktir diyebiliriz.
egosantrik insanların bir kısmı yeterli olgunluğa ulaşamadığı için böyledir. yeteri kadar olgunlaşmamış insan empati de kuramaz. yolun ortasında dikilip telefonla konuşan adam da egosantriktir mesela. o anda dünya, o ve telefonla konuştuğu alandan ibarettir. o yoldan birilerinin geçeceğini düşünüp az kenara kaymayı düşünmez. ama böyle biri için kibirli diyemeyiz. bencil diyebiliriz, lavuk diyebiliriz.
yani her egosantrik egoist değildir. ama her egoist egosantriktir diyebiliriz.
dunning kruger sendromu olarak da adlandırılabilir. aslında Türkçe'de "cahil cesareti" diye özetlenmiştir. ego cahil cesaretinden başka bir şey değildir. https://mehmetortac.com/d...anlari-tanimanin-10-yolu/
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar