bugün

Bu satırları okuyorsanız ya devremülk mağduru olmuş veya olma yolunda biri olabilirsiniz. efendim biz pek akıllanmayız. son dönemlerde türkiye'de mantar gibi devremülk satan grup,şirket ortaya çıktı. Şimdi bunların çalışma şekli şu şekilde adım adım işliyor. ben ankara kızılcahamam akasya'yı bildiğim için onları yazacağım. yapmış olduğum araştırmaya göre birçoğu da bu şekilde çalışıp mağdur bir kitle oluşturuyormuş. efendim ben tesislerine gitmedim ama uzaktan yaşananlara şahit olduğum için bunların iç yuzlerinin ortaya çıkması gerekiyor. etrafınızda bu şekilde tanıdıklarınız varsa lütfen uyarın. almadan önce çok iyi araştırma yapsınlar. bunlardan bir tanesi de istanbul'un göbeğinde yapılan caprise idi. ondan da mağdur olan birçok insan çıktı.

şimdi bu şirket veya grup devremülklerini satmak için bir aracı şirket buluyor veya kuruyor. örneğin size devremülkü satan a firması ise daha sonra o iflas etti biz b firmasıyız diyebilirler. bu arada satışı yapacak olan kişiler özellikle marketlerde stand kurarak sizi yemeğe veya tura davet ediyorlar. istanbul'da özellikle yemekli olurken ankara,afyon civarlarında yakın il ve ilçelerden servislerle insanlar getiriyorlar. şimdi istanbul'da çok şık bir yerde yemek veriyorlar. tabi siz buraya gittiğinizde aslında bu şık mekanın bir üst katında pek de kullanılmayan kısmında kalitesiz bir yemek veriyorlar. masanıza göre eleman gönderiyorlar. erkekseniz bayan, bayansanız erkeği veya aileyle gittiyseniz de en zayıf halka kimse ona göre birini yönlendiriyorlar. benim saf, masum arkadaşım da bunlara yani şık mekana gittiğinde aslında başına geleceklerden habersiz. o bölgeyi bilmediği için benim de gelmemi yalnız bırakmamı istedi. ben de böyle şık bir mekanda bir tanıtım yemeğinin olması garibime gitmişti. daha sonra masanıza elemanlar gelip onlarla birlikte yemeğinizi yiyorsunuz. Daha önceden organize olmuş olan kişiler hemen işe koyuluyor. dikkatimi çeken orada tanıtım yapan kişilerin sanki zorla çalıştırıldıklarıyla ilgili izlenimimdi. ellerinde kâğıtlar ve keçeli kâğıtlarla size bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar. aslında satmak istedikleri bir fiyat var ama üstünde bir fiyata satarlarsa bu onlar için daha kazançlı. örneğin zor bir soru sordunuz hemen masadaki kişi el kaldırıyor. arada gözetmen gibi dolaşanlar var. O masadaki kişinin abi veya ablası masanıza oturarak sizin zor sorunuzu cevaplandırıyor. en sona doğru geldikçe artık sizi hipnoz etmiş gibi almaya karar verdiriyorlar. hatta diğer masalarda birden fazla devremülk alındığı izlenimi oluşturmak için çan çalınıyor,alkışlanıyor. bu konuda daha önceden bilgim olduğu için ben almayacağımı belirterek kenara çekildim. ama arkadaşım kıskaçlarına. girmişti. çünkü orada uyarma imkanım yoktu. dediğim gibi güzel kız ve yakışıklı oğlanları kontrol eden sonradan gelip arka masalara oturan mafyavari kişiler vardı. sizin sıkıldığınızı, kalmak istediğinizi belirttiğinizde orada çalışan aslında öğrenci olan kişi bunun kendisi için olumsuz bir durum oluşturacağını ve kendisi için biraz daha masada oturmasını rica etti. ama dediğim gibi arkadaşı o ortamdan alıp çıkarmak epey zorlaşmıştı. arkadaşım da evli olduğu için özellikle sömestr tatiline denk gelen bir dönemde yüksek bir rakamla devremülkü satın aldı. en azından onu daha az zararla koparmak için aslında satış yapan elemanlar için yapılan indirimler olduğunu kendi kontejanlarından verebileceklerini söylediğimde aslında böyle bir şey olmadığını belirtseler de sonra ilk sattıkları devremulkün neredeyse dörtte bir fiyatına devremülk satışı yaptılar. artık daha az zararla çıkmanın başka yolu yoktu. genelde bankaya veya resmi bir işlem için size sunulan antlaşmaları okumayız. hata da burada siz karşınızdakine güvenerek bu sözleşmeleri imzalarsınız. orada taahhüt edilen bazı şeyler vardı. özellikle yıldat denilen bir konu. bunu kullanmadığınız takdirde sizin ödemek durumunda olmadığınızı defalarca belirtiler. ama her şey satana kadardır. sattıktan sonra size yıldat borcunuz olduğu ve icraya verileceği belirtilir. siz de size verilen taahhütlerin böyle olmadığını söylersiniz ama malesef sözleşmeye imza atmış durumdasınızdır. daha sonra araştırma yaptığınızda aslında siz birçok mağdurdan biri olduğunuzu görürsünüz. özellikle şikayetvar.com adlı sitede sizinle benzer şeylerle karşılaşan kişiler olduğunu işin içinde iş olduğunu gosterir. siz halkı olduğunuzu düşünseniz de sözleşme öyle demiyordur. bu olayların akabinde firmayı aradığımızda ise yazımın en başında da belirtmiş olduğum gibi aslında size satan firma ve sonradan muhatap olduğunuz kişiler tamamen farklıdır. şu an karşınızda olan kişiler bunların önceki firmanın size vermiş olduğu taahhütler olduğunu ve sözleşmede yıldat vb ödemelerin yapılması gerektiğini söyler. tüketici hakem heyeti'ni aradığınızda ise zaten leb demeden olayın leblebi olduğunu sizin gibi yüzlerce kişinin bu konulardan muzdarip olduğunu belirtir. dediğim gibi buraya ne gitmişliğim ne de görmüşlüğüm var. internet sitesinden, fotoğraflardan gördüm. giden kişilerin yorumlarını okudum. alanlar hiç de memnun değil. siz, siz olun marketlerde sizi bu şekilde şık yerlerde yemek davetlerine çağıran bu şirketlerin mağduru olmayın. etrafınızda bu tarz duruma düşen kişiler varsa örgütlenip haklarını aramalarını isteyin. çünkü bu şekilde oluşmuş mağdur bir kesim var.
Caprice Gold, jet fadıl'ın eseriydi. Jet Fadıl'a bokunu verecek kadar dahi güvenmemek gerekirken Caprice Gold'dan devremülk alanlar başlarına geleni fazlasıyla hak etmişlerdir.

Allahtan hepsi paraları nasıl cukkaladığı belli olmayan yobaz ve akpli kesimdi de yüreğimin yağları eridi.
© copyright 2005 - 2026