bugün

/354
bu ülkeye yaptığı tek iyilik hatta yaptıgı tek şey ülkücüleri sokağa çıkarmamaktır. darbe zamanını unutmamış iyi ders almış. o kadar it sürüsünün oyunlarına rağmen galeyana gelmedi. bu konuda çok taktır etmışımdır. sağ sol , kürt türk çatışmasının alevlenmesını ulkenın zarar görmesını istemıyor.

bir haftadır tunceli erzincan karayolu kapalı. adam hakkaride güpegündüz rpg yle dolaşıyor karakolu bombalıyor elını kolunu sallayarak. aynı adam akşam evıne gıdıp uyuyor. ülkem nasıl bu kadar aciz oldu diyorum. bi kaç bomba atmakla bi iki maşayı tutuklamakla kimse kudretımızı sınamaya kalkmasın dıyorlar. ne otorıte ne devletın ıtıbarı kaldı. yazıklar olsun devletımı bu hale düşürenlere.

aslında düşünmüyor değilim bahçelının yerınde olsam ülkücüleri bi kaç aylıgına sokaga çıkartırım. o zaman ortada cirit atan meydanı boş bulmuş it sürüsü kalır mı?

sonra dönüp erdoğana; devlet öyle yönetilmez böyle yönetilir. barış öyle olmaz böyle olur. derdim. böyle bir şey olmasını istemem 80 zihniyetını tekrar yaşatılmasın bu ülkeye. insanı o kadar kızdırıyorlar kı böyle şeyler düşünüyor insan.

ayrıca ne akp lıyım ne de mhp lı. chp lı de degılım. oy verebılecegım bir partı yok.

bınlerce ınsan gibi ülkemi benden soguttular ülkemi küçük düşürdüler aciz bıraktılar itibarını yerle bir ettiler. elimden çok şey gelmıyor üzülüyorum.

Allah bu millete bu devlete zeval vermesin.
maalesef türkce bilmemektedir, çomar gibi konusuyor, ülkücülerin sokağa inmesini engellemismis, lan ulkucumu kaldi memlekette, sokaga inseler ne olur, hewoller her yere ahtapot gibi yayilmis bu kirmancolarla artik hic bir vilayette kavgada basa cikamayacaklarini bildikleri icin bahceli milliyetcileri frenliyor yalanini uydurmuslar, inseler dahi yapacaklari en buyuk eylem savunmasiz hewal dukkani basma, ucra ilcelerde hdp binasina bayrak asma o kadar, uzgunum gencler kurdolar bir islik caliyor her taraftan biri geliyor bu barzolarla ulkuculerin krali gelse basedemez artik, siz iyisi mi kendinizi bu ulkenin turanci bekcileri olarak sanmayin adamin amina korlar walla, oturun klavyenizden vataninizi kurtarmaya devam edin, fazla atarli konusmalar sokaga inmeler size gore degil devir degisti artik, artik sizden cok daha hizli ureyen ve cok daha hizli yayilan bir kevleme irk var, bunu gorun ve kabullenin sevgili vatancilar.
Kesinlikle bunadığına kanaat getirdim.

--spoiler--
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkedeki şartların oldukça ağırlaştığını ve gelişmelerin vahim bir sınıra dayandığını belirterek, erken seçimin ikinci planda olduğunu vurguladı. Bahçeli açıklamasında, "AKP ile CHP Genel Başkanlarının daha fazla zaman kaybına izin vermeden koalisyon zemininde bir araya gelmek için fedakârlık göstermeleri ülkemiz için hayati önemdedir" ifadelerini kullandı
--spoiler--

Kendisi bir kenara çekildi, bi de öğüt veriyor. Sen niye taşın altına elini sokmaktan kaçtın?
şunlarla bir araya gelmediği için dil uzatılan adam;

(bkz: biz sırtımızı ypg pyd ve ypj ye yaslıyoruz)
(bkz: pkk nın uyguladığı program terör değil)
(bkz: pkk sizi tükürüğüyle boğar)
(bkz: hdp başkan apo nun projesidir)
(bkz: zaferi abdullah öcalan a ithaf ediyoruz)
(bkz: öcalan a özel olarak teşekkür ediyoruz)
(bkz: apo nun heykelini dikeceğiz)

ve daha bundan farksız binlerce beyan.

bunlarla değil ortak siyaset yürütmek, yan yana bile gelmediği için eli öpülecek adamdır bahçeli. bu adamı bunlarla ortak çalışmıyor diye eleştirmek beyin sahibi olmadığınızın göstergesidir. verdiğim oy helali hoş olsun, bunların hepsi geçer gider de bir gün senin yaptıkların şerefle yad edilir türkmen beyi.
Yolda görünce kurt gibi uluyup beni ocak dışı etmesini istediğim adam gibi adam.
gidişat kötü acil koalisyon kurulsun ve ülke erken seçime gitmesin diyerek .
geri vitesin kralını yapmıştır.

chp : gel Başbakan ol dedi.
yok üstemem.
HDP : gel chp ile hükümet kur dedi .
dışardan koşulsuz destek dedi.
Kezban tiribine devam.
akp :gel meclis başkanlığını bize hediye et dedi.
hay hay efendim dedi verdi Gitti.

çözümsüzlük dayatti.
erken seçim diye kendini yedi.
Savaş ve kaos istedi dedi belki HDP düşer bende milliyetçi oy devşiririm diye düşündü ama anketler baktı hdp aynı ama mhp düşüşte.
yani oyun geri tepti bir korku saldı onları.

son 1 aylık savaş ve şiddet ortamında kendimi oyuna nasıl dahil ederim diye yirttindi durdu hatta 6 milyon Seçmene şerefsiz diyecek kadar hadsizleşti ama ne pkk ne akp nede kamuoyu onları takmadı, oyuna dahil etmedi.
kısaca durumdan vazife çıkarmak ile kaldılar.

bir ayda 30'dan fazla insan öldü ve 200'den fazla yaralı ama kendilerinden tek bir mantıklı açıklama gelmedi çünkü herhangi bir politikalari yoktu.

Saray dediler , Bilal dediler , hilal'i saray da verip geldiler.
kısaca nerden tutsan elin de kalır.

kısaca puskevit falan tatlısın sempatiksin, hoşsun başkan ama 7 hazirandan beri ağır yenilgi aldın.
mızıkçı gibi...

her şeye "hayır" diyor. bugünkü kaos ortamının da mimarıdır. kimliği kürt olan, kendini böyle tanımlayan herkesi dışlamaktadır. kenan evren'i görüyorum sıfatında.
Seçim öncesi Akp yi sürekli eleştiren, lakin seçimden sonra koalisyona gidiyoruz haberleri çıkan mhp genel başkanı.
belki de 800 kere yazdık ama adam akıllı bir cevap almak şöyle dursun eksi verip kaçmaktan öte hiçbir şey yapan olmadı.

bu adamla ilgili ofsayt durumlar;

1- seçim maratonu boyunca hdp barajı ucu ucuna geçecek, kendi oyları %20 civarı olacak sanrısıyla hdp'ye tek bir söz bile etmeyerek sürekli akp'ye sayıp sövmesi.

lakin seçim günü oluşan tablo buruk bir sevinç yaşatsa dahi aslan kesilip o günden bu güne kadar ağza alınmayacak bir üslupla hdp ve hdp seçmenine saldırması.

dipnot: terör olaylarıyla alakalı değil, seçim gecesinden itibaren böyle. biz buna hazımsızlık diyoruz.

2- sürekli ahlak, devlet kültürü, siyaset kültürü edebiyatı yapan bu zatı muhteremin ilk gün "getirisini düşünerek" alayına rest kartını oynaması(muhtemelen akp - mhp dışında olası bir ihtimal düşünmüyordu ve aklınca elini güçlendiriyordu).

sonuç itibariyle bu da tutmayınca sürekli bu konudan çark edip koalisyona yanaşması.

- gerekirse elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarız.

- azınlık hükumetini destekleriz. (tepkiler üzerine 180 derece dönmeleri bu gerçeği değiştirmiyor)

hem de bütün bu söylemler akp - chp koalisyon görüşmeleri devam ederken yapılıyor.

akp'nin elini güçlendirip, chp'yi sen olmazsan başkası olur konumuna düşürüyor. (yine ekmeğe yağ)

3- suruçta yapılan katliamı kınayıp, bu tarz olaylara "mit yaptı" diyenlere sayıp söverken "terör araştırma komisyonunu" akp sıralarından işitilen azarlar sonucu reddetmesi.

ve bunun gibi onlarca olay.

bu adam mı tutarlı beyler? yapmayın gözünüzü seveyim.
Seçim gecesi ne dediyse bugünde aynı şeyi söylüyor. Ulan sanırsın chp değilde MHP koalisyon görüşmeleri yürütüyor akpyle. Hep dedim sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. Mhp 1999 yılında koalisyon hükümeti kurdu, ülkenin başına ne kadar kötülük geldiyse mhpden bilindi. O hükümette iki parti daha vardı. Kimse Ecevite,Mesut Yılmaza suç bulmuyor dosya fırlatan dönemin cumhurbaşkanına suç bulmuyor illede mhp diyor. Şu da bir gerçek akp vebalı gibi kimse yanaşmıyor yanına. Chp her türlü hükümete çok hevesli diğer nokta noktaları saymıyorum.
seçim gecesi ne dediyse aynısını demeye devam eden genel başkandır. herkes kendisini beğenmek zorunda değil. fakat kendi davranışlarını soranlara cevap verelim:

(bkz: devlet bahçeli/#28876547)

1) mhp hiçbir zaman hdp'yi dikkate almadı. terör ile bağlarını koparmamakla suçladı. fakat bu medyada fazla yer almadı. son olarak seçim gecesi mhp direk koalisyonları reddeden ve ana muhalefet olduğunu ilan eden açıklamalar yaptı. fakat başta chpliler olmak üzere hemen chp-mhp-hdp koalisyonunu düşündüler. çeşitli senaryo kurdular. mhp bunu reddetti hdp ile yanyana gelmeyiz dedi. bu mhp'nin her zamanki söylemlerinden farklı bir durum değildi. mhp her zaman hdp'ye uzak durdu. şimdi bunu sesli söyleyince dikkat çekti. hdp cephesi "hdp ile yanyana durmak şereftir" tarzı sözler söyleyince daha ileriye gitti ve hdp'yi yok saydı. silahlı bir terör örgütünün siyasi kanadını yok sayması gayet normal bir durumdur.

2) mhp her zaman bu milletin çıkarlarının kendi çıkarlarından üstün olduğunu söylemiş bir partidir. akp'ye ilk geceden şartlarını koydu. bu şartlar olmazsa görüşmeler bile olmaz dedi. neydi bu şarlar

a) çözüm sürecinin bitmesi
b) tayyip'in kendi yetkileri içinde çekilip başkanlıktan vazgeçmesi hatta ak sarayı bırakması
c) 17 aralık sürecindeki bakanların yargılanması

ilk şart çoğumuzun gördüğü üzere büyük oranda sağlandı. tayyip başkanlıktan vazgeçti fakat ak saray dan bir süre daha çıkmayacak gibi gözüküyor. mhp seçmenine verdiği söz gereği bunu yerine getirdi. 17 aralık sürecindeki bakanların yargılanması ise hala gündemde. hatta devlet bahçeli "ver bilal oğlanı" diyerek açık şekilde koalisyon ihtimallerini oldukça düşürdü. mhp duruşundan vazgeçmiyor. azınlık hükümetini söyleyen genel başkan yardımcısı sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

3) mhp terör araştırma komisyonuna reddetmesinin sebebi akp değildi. o gün ümit özdağ'ın konuşmasını dinlerseniz mhp'nin amacını anlarsınız. mhp terör komisyonu adı altında pkk'ya zaman kazandırmak hele hele içinde hdplilerin bulunduğu ve sulandıracağını düşünerek reddetti. terör komisyonu kurulacak fakat adıyaman'da ışid üzerine yoğunlaşılacak. ışid kaç askerimizi öldürdü, pkk kaç askerimizi öldürdü. hangisi ülkemiz için en büyük tehlike açık şekilde bellidir.

diğer onlarca sorularınızı elimizden geldiğince cevaplarız.
beyler ya söyediklerimi anlamıyor ya da kabullenmek istemiyorsunuz.

zira söyledikleriniz söylediklerime cevap değil.

seçim maratonu denen şey, seçimden önceki propaganda ve miting sürecidir.

orada hdp eleştirisi konusunda da "milletvekilleri" demedim, çünkü mitingleri genel başkanlar yapar.

ve ben nedense seçimlerden sonra her 3 kelimesinden biri terörist, bölücü, pkk olan adamın seçim maratonu boyunca tek bir kelam ettiğini bile görmedim.

seçim gecesi, seçimden 1-2 gün sonra muhatap alınan parti sadece seçim maratonunda mı muhatap alınmadı?

samimi değil.

terör vs. demeyin seçim sonuçları - terör olayları arasındaki süreçte de aynıydı durum.

buna ek olarak esip gürledi koalisyon konusunda evet.

- gövdemizi taşın altına koyarız demek şartlardan taviz veririz demektir, çocuk değilsiniz ki bunu size biz anlatalım.

velev ki öyle değil, velev ki şartları kesin ve değişmezdi, hiç fark etmez.

bir parti ile koalisyon görüşmeleri yapılıyorsa ve sen zamanında esip gürlemişsen(-ki bunu yapmamış olsan da bir şey değişmez) o süreçte ağzını açmayacaksın arkadaşım.

bu düpedüz siyaseten ahlaksızlıktır.

ben selo "şeref kazandırır" deyince gelip burada alkış tutmadım.

sazına sözüne de tav değilim.

ayrıca partiye ve partiyi temsil eden vekillere sövmekle seçmene sövmek farklı şeylerdir.

bu da siyaset ahlakına ters düşer, siz de benim kadar bilirsiniz.

ama samimi gelmiyorsunuz beyler, kusura bakmayın.

zoraki bir oldurma çabası.

ama olmuyor işte.

ekleme: terör araştırma komisyonu, operasyonlarla eş zamanlı çalışabilirdi. lütfen buna sığınmayın.

"mit yaptı" dedikodularının, provokasyonlarının baş sorumlusu sizsiniz.
hakkında sorular devam eden lider:

(bkz: devlet bahçeli/#28877839)

öncelikle seçim süreci dediğimiz farklı bir süreçtir. seçim sonrası farklı bir süreçtir. mitinglerde liderler vaatlerini anlatır. iktidara niye geleceklerini anlatırlar. iktidardaki partiye alternatif olarak gösterirler. mhp için hpd asla bir rakip olmamıştır. "hdp pkk'nın siyasi kolu" demesi birşey kazandırmaz. başta mhp seçmeni olmak üzere çoğu seçmen zaten böyle düşünüyor. hdp ile seçimlerin hemen sonrasında bozuşmadı zaten araları hiçbir zaman iyi olmamıştı. koalisyon sürecinde yan yana getirildikleri zaman bahçeli köpürdü. çünkü hiçbir zaman hdp ile yanyana gözükmeyen ve terörden taviz vermeyen partisi chp'nin iktidar hırsı uğruna hdp ile koalisyon kurması bekleniyor ve buna vatan sevgisi deniyordu. mhp ile resmen dalga geçildi. medya üzerine geldi ve hdp'yi korudu. bu yüzden bahçeli ve mhp daha da sert oldu. türk siyasetini hepimiz biliyoruz. eğer bahçeli sessiz kalsa yada koalisyonu kabul etse siyaseten biterdi. seçmeninin gözünü arkasında bırakmamak için en sert şekilde ideolojisine sahip çıktı. mhp seçmeni neyi istersen bahçeli onu yapıyor hdp'ye karşı.

gövdemizi taşın altına koyarız lafı bir günde çıkmadı. akp tavizler verdi. çözüm süreci bitti. mhp seçmeninin partisine oy verme sebebi buydu. akp çözüm sürecini bitirecekse, tayyip'in yetkilerini kısacaksa ve yolsuzlukların üzerine gidilecekse mhp ile koalisyon kurmasına ne engel olabilir. mhp isteklerimizi akp'ye yaptıracaksa koalisyon kurabilir. karşılıklı bir yumuşama olduğu ve akp'nin de mhp'yi koalisyona katmak için taviz vermeye hazırken edilmiş laflar bunlar.

seçmenin belli grubuna edilmiş bir laftır. 6 milyona edilmediğini de söyledi zaten. çevremizde yok mu böyle tipler. eğitimli ailenin çocuğu olup pkk'ya terörist diyen fakat tayyip başkan olmasın diye hdp'ye oy veren zengin aile çocukları yok mu aramızda. bunlar solcu mu. babasının maddi gelirine göre bir solcudan üstünler. özel üniversitelerde sosyalist kulüpleri açan tipler. medya patronları. burjuva sınıfı. bahçeli bunlara lafını söyledi. akp gitsin diye hdp'yi yüceltenlere lafını söyledi. dediği siyasi üslub olarak doğru olmayabilir. fakat yıllarda emperyalistler kahrolsun diyen solcuların yanında gayet normal kalan laftır. tek farkı bahçelinin başında olduğu partinin kitleselleşmiş olmasıdır.
rakip olarak görmüyor olur mu hocam, yapma lütfen.

milliyetçi bir parti adım adım meclise yürüyen ve "terörün siyasi uzantısı" olarak gördüğü bir partiye karşı nasıl sessiz kalır?

hangi vaatler? 2 tane vaat anlattıysa 20 kere akp'ye sövmüştür mevcut süreçte.

üçlü koalisyon teklifi gelmeden önce de üslup farklı değildi, sosyal medya dışında da bir baskı oluşturma olayı yoktu zaten.

zira medya da eski medya değil. 1 sol kuruluşa 5 tane yandaş kuruluş düşüyor.

onlar da aksi yönde gayet güzel bir propaganda yürüttüler.

son olarak taviz yoktu ortada, mhp olayın içinde bile değildi. pkk ile yaşanan süreç sonrası doğal olarak çözüm süreci askıya alındı.

-ki taviz bile olsa iki parti arasında pazarlıklar sürerken, 3. bir parti olarak araya girmeye çalışmak nedir sen söyle?

nereden baksan tutarsızlık dostum, kusura bakma.

tamam siyaset yapıyor adamlar, duruma göre hareket edecekler gerekirse ama bu saydıklarımı hiç çekinmeden yapabilen bir adam başkalarına söverken oturup iki defa düşünecek "ben neyim acaba?" diye.

herkesi şeytan ilan ederken bu adamı dik duran, melek ilan etmek komik oluyor, yapmayın.
kendisinin ferdici olmasının verdiği alışkanlıkla, dertli ama derdine bir çözüm aramaktan vazgeçmiş arabesk ruh hali içindedir.

çözüm mü dedim yanlışlıkla? cızzz!
Malum 2002'de erken seçime gittiği için adı bir kere çıkmış ve hükümet kurulması halinde en ufak hatalarda kabak mhp'nin başına patlayacaktır. Yani mhp daha chp'ye yeni yeni alışıyorken hdp ile bir araya gelmesini istemek gerçekçi olmaz. Şu anki durum da mhp işu en zor olan parti ufak bir hatada baraj altında kalabilirler . Hele de şehitlerimizin giderek arttığı şu dönemde mhp böyle bi olay olursa tabanına açıklayamaz...
Samurai (saray).
Koalisyon konusunda resmen akape ve cehape ile dalga geçmektedir, zira "cuma namazından sonra hükümeti kursunlar" tarzında bir beyanı olmuştu, bunun başka bi yorumu olamaz zannımca.
(bkz: devlet bahçeli/#28881503)

aynı şeyler etrafında dönüp duruyoruz, göz görmek istemiyorsa benim yapabileceğim bir şey yok.

pes ediyorum.

seçim döneminde hdp'ye saydırmak yarar sağlamazdı, projelerden bahsetti sürekli eyvallah.

aynı süreçte sürekli hdp yerine akp'ye giydirmesi de çok mantıklı bir hareket oluyor bu durumda.

ayrıca chp ile "kurulmak üzere olan" koalisyon için sürekli ortalığı bulandırması da çok mantıklı ve tutarlı tamam.

gerekirse gövdemizi taşın altına koyarız dediği demeçte ben "şart şurt" görmedim, nitekim "şartları sağlarsa" demiş olsa bile ayıptır.

defalarca söyledim, anlamıyorsunuz;

arkadaşlarından biri bir kızdan hoşlanıyor, aralarında bir flört durumu da var ve sevgili olmadan önce birbirlerini tanıyorlar.

sen de o süreçte kızla ilgili garip garip hamleler yapıyorsun. ağzını bile açman ahlaksızlıkken.

isterseniz başka örnekler vereyim, anlaşılmayacak bir şey başından beri yok ama.

geçin bunları artık.

araştırma komisyonlarının çalışma şekli hakkında da biraz bilgi edinin bence.

bir de "bu adamı da savundurttunuz ya bana" diyenlerle giriyoruz hep bu tartışmalara ne hikmetse.

yakışmıyor size.
Tek derdi bulunduğu koltuğu kaybetmemek olan zübük.
bağlamacı seloyu sempatik görüp sevgi pitircigi ilan edenler ve kürtçülük yapanlarca, ak parti karşıtlığından beyni dönüp azılı düşmanı cemaatin kucağına oturanlarca sabit durmadigi iddia edilen adam.

adamların siyasi bir hedefi çizgisi yok, ak parti karşılığıyla oy topluyorlar, gelmiş başkalarının siyasi duruşunu eleştiriyorlar ya, guluyorum AMK.
hakkında bazı sorular devam eden lider:

(bkz: devlet bahçeli/#28880079)

bir siyasi partinin rakipleri vardır birde düşmanları vardır. mhp için hdp düşmandır. hiçbir zaman yanyana gelmez. çünkü terörist bir örgütün siyasi koludur. chp ve akp ise rakiplerdir. bunların var olmasına karşı değildir mhp. çeşitli platformlarda bu iki parti ile işbirliği yapabilir yada karşı karşıya gelebilir. mesela başörtüsü sorununda akp'nin yanında, chp'nin karşısında olmuştur. fakat cumhurbaşkanlığı seçimindeyse chp'nin yanında, akp'nin karşısında olmuştur.

vaatler anlatılmıştır. akp'ye sövülme değildir bahçeli'nin yaptığı. akp'yi eleştirmiştir. kendisi iktidara gelirse akp'den niye farklı olacağını ve akp'nin nerede yanlış yaptığını vurgulamıştır. eğer iktidar partisinin yanlışlarını söylemeyecekse partiyi kapatıp akp'ye katılması gerekidir. chp'nin aksine akp'nin doğrularına karşı çıkmamıştır. tek yapıcı muhalefeti yapan mhp'dir. sorun olarak akp'yi değil akp'nin politikalarını görmüştür. çünkü ölüsü bile %40 oy alan partiye ve seçmenine bir noktada saygı duymak gerekir.

medya eski medya değil. fakat ulusalcı-solcu muhalif basın hala çok güçlü. yenişafak, sabah ve star gibi gazetelerin trajı; sözcü, milliyet ve hürriyet gibi gazetelerin çok altındadır. yandaş ve muhalif medya karşılaştırılırsa muhalif medyanın daha çok kişiye ulaşabildiği ortaya çıkar. yandaş medya ile muhalif medyanın tek farkı vardır. yandaş medya akp'yi ölümüne savunur. muhalif medya ise sözcü gazetesi hariç daha objektif gözle bakabilir. bu yüzden akp'nin medya gücü daha az olmasına rağmen daha etkilidir. yandaş medya zaten mhp'yi çok benimsemez fakat daha çok chp ve hdp ile uğraşır. muhalif medya ise mhp üzerine çok gitmektedir.

mhp 3. parti olarak girmiyor araya. sadece koalisyon çalışmalarının sulanmamasını sağlamaya çalışıyor. terör saldırıları varken ve tayyip koalisyon fikrine sıcak bakmazken mhp'nin tek amacı ülkenin hükümetsiz kalmamasıdır. akp ve chp tavizler birbirinden tavizler koparmaya çalışırken 2 aydır hükümet kurulamadığı gerçeğiyle karşı karşıyayız. artık hükümetin kurulması gerekiyor. çünkü hükümetsiz ülkeler savaşın eşiğindeyken çok büyük zarar görürler. hükümetsiz olmak mhp'ye birşey kazandırmaz ama türkiye'ye çok şey kaybettirir.

ülkemizde her siyasetçinin hatası vardır. bahçeli'nin hataları vardır. beni bilen bilir. bahçeli'nin parti başından gitmesini isteyenlerden birisiyim. özellikle mhp içerisindeki mansur yavaş, sinan oğan gibi siyasetçileri harcamasını asla unutmuyorum. fakat seçimden bu yana politikalarını beğeniyorum. tayyip ile görüşmemesi ve hdp'yi yok sayması en doğru hamleleridir. mhp içerisinde kimse bahçeli'yi bu yüzden eleştirmiyor. hatta bahçeli'nin eski parti içi muhaliflerinden olan koray aydın ve ümit özdağ böyle bir süreçte bahçeli'ye desteklerini esirgemiyor. akp içinde gizli gizli, chp'de açık seçik, hdp'de imalı şekilde parti liderleri eleştirilirken mhp içerisinde bahçeli destek görüyor. bütün milliyetçi kesimi söylemleriyle birleştirebilen bir siyasetçi şu anda bahçeli. kendisinin siyaseti bırakmasını düşünen bir milliyetçi olarak seçimden bu yana söylemlerini çok takdir ediyorum.

ayrıca sürekli kendisini embesilce eleştiren sözüm ona sözlük trollü şarapçılar cahillik yapmasınlar. rtük seçiminde chpli başkan adayı mhp lehine çekildi. akp'nin 4 üyesi var. mhp ve chp'nin 2 üyesi var. hdp'nin 1 üyesi var. akpliler kendi partisine oy veriyor. chp ve mhpliler mhpli adayı destekliyor. hdpli üye kendisine oy veriyor bu yüzden tıkanıyor. aklı başında kimse bahçeli'yi bu yüzden suçlamaz. başına taş düşse mhp'den bilecek cahiller çok üzgünüm ama mhp baraj altı kalmayacak. hatta oyunu yükseltebilirde. siyaset yapacağına git dine hakaret etmeye devam et. seni siklemiyoruz hala farkında değil misin.
mecliste her kesimden temsilciler bulunur, mitte böyle bir durum olmadığını sen de benim kadar iyi biliyorsun.

meclis daha şeffaf çalışır bunu da sen benden daha iyi biliyorsun.

2 ay oldu 2 ay. bu arada 50 farklı demeç verdi bahçeli, hiçbiri tutmayınca ve zaten kaale alınmadığını görünce çark etti işte.

etmeyip ne yapacak? ülke yanıyor.

ayrıca iktidara oynayan parti seçim sürecinde sizin deyiminizle "teröriste" göz yumuyorsa seçimlerden sonra da yumsun madem.

samimiyeti, ikna ediciliği kalmıyor aksi takdirde.

dediklerine göre bir çıkarım yapacaksan, koltuk sevdası, 3-5 fazladan oy için "teröriste" bile göz yumabiliyor, meclise girmesine ses çıkarmıyor demek ki.

chp konusuna gelecek olursak, mhp ile chp arasında bir problem yok, zira birlikte cumhurbaşkanı adayı çıkarmışlıkları bile var.

hdp size göre farklıysa, teröristse, bunu seçimlerden önce dile getirecektiniz.

edit: şerefsiz, hırsız diyerek sövmeden eleştirmiş oluyor haklısınız.

bu arada milliyet doğan grubunun değil demirören ailesinindir 2010 yılından bu yana.

demirören ailesi muhaliftir diyorsanız, diyecek bir lafım yok.

ek olarak bir de son dönemin ensesi kalınlarından doğuş grubu var.

hani şu cumhurbaşkanının elini öpen adam. *
Tek yapması gereken chp ile, hdp destekli koalisyona girmekti.
Ortak seçim vaatleri yerine getirilir, yargılamaların önü açılır ve bir kaç ay içerisinde erken secim kararı alınabilirdi.
Ama yapmadı. Ne emekliye ne de işçiye verdigi sözü tutmadı. Halka yalan söyledi. Bahsettiğim süreçte de kimse hdp'den destek aldı diye sövmezdi buna. Kendi tabanı dahil.
Eğer secim öncesi dediği gibi, memleketi akpden kurtarmak gibi bir derdi olsaydı bunu yapardı. Hdp ile çözüm süreci ise sorun, zaten tıkanmıştı. Secimlere kadar sürerdi çatışmazlık.
Bu ülkeye ve halklarına, oyunu arttırabilmek için ihanet etmiş birisidir bahçeli.
hakkında sorular gelmeye devam eden liderdir:

(bkz: devlet bahçeli/#28882241)

mecliste her türlü partinin temsilcisi elbette ki bulunmakta. fakat varlığı bu ülkeye zarar vermek dışında hdpliler meclise ne kattı. terör konusunu geçiyorum. ermeni soykırımı iddialarının türkiye'ye prestij olarak çok büyük zarar vereceği ortadayken niye olayı tarihçilere bırakmak yerine siyaseten kabul edilmesini istiyor. türkiye dışındaki suriye ve ırak kürtlerinden hdp'ye ne türkiye partisiyse. kürtler umrundaysa niye araplar ve türkmenler hakkında sesleri çıkmıyor. sırtını dayadıkları örgütün türkmen sürgününe niye ses çıkarmıyorlar. partisinde niye hep kürt olmayanlara karşı ırkçı söylemler çıkıyor**. madem insan haklarına çok özen gösteriyor karabağ'da katliam hakkında meclisteki tüm partiler ortak bildiriyi imzalarken hdp niye ses çıkarmıyor. hdp ırkçı ve terörist yanlısı bir partidir. bu yüzden mhp asla ve asla hdp ile yanyana olamaz. bak pkk konusunu geçtim hdp her konuda sorunlu. mhp hdp'ye hiçbir zaman göz yummadı. sadece göz ardı etti ve ciddiye almadı.

bir de cahil bir vatandaş yazmış hakkında:

(bkz: devlet bahçeli/#28882429)

arkadaşım bu ülkenin akıllısı bir sizmisiniz. bizim hdp gibi açık şekilde türk düşmanı partiyle ne ilgimiz olsun. seçmen anlarmış. neyi anlayacağız söyler misin. koalisyon sırasında hdp'nin kadrolara teröristleri doldurmasına partimiz göz yumacak bizde anlayışla mı karşılayacağız. akp'den kurtulmak için hdp'nin kucağına oturmayacak kadar onurlu partidir mhp. ne teröristlerle ne de teröristlerin siyasi kanadıyla masaya oturmaz.
© copyright 2005 - 2026