Gerek canlı vericiden, gerekse kadavradan yapılan başarılı böbrek transplantasyonlarında diyaliz tedavilerinde olduğu gibi böbrek fonksiyonlarından bazıları değil, tamamı yerine getirilir. Buna ek olarak, hem tüm böbrek fonksiyonları yerine getirildiğinden, hem de hastalar için sürekli diyaliz işlemlerinin oluşturduğu fiziksel ve psikolojik zorluklar ortadan kalktığından dolayı yaşam kalitesi daha iyidir. insan dışında bir canlıdan transplantasyon şu anda mümkün olmamakla birlikte çalışmalar ümit vericidir, iyimser bir tahminle 2020 li yıllarda mümkün olabilir. Türk Nefroloji Derneğinin verilerine göre Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 4000 böbrek nakli yapılmıştır. 1998 yılında 382 böbrek nakli yapılmıştır ve ne yazık ki bunların yaklaşık 1/3ü kadavra kaynaklıdır. Kadavra kaynaklı böbrek nakli oranı Batı ülkelerinde yaklaşık % 80dir. Bunun nedeni ülkemizde organ bağışlarının henüz istenilen seviyeye ulaşamamasıdır.
http://www.uslanmam.com/d...liz-periton-diyalizi.html
olmakta derttir. Günde 15-16 kutu ilaç kullanırsın. yediğine içtiğine dikkat etmek zorundasın. Dikkat etmezsem böbrek mahvolur. Enfeksiyon kaparsan böbrek pert olup tekrar diyaliz makinesine bağlanırsın. Her 15 günde bir nakil olduğun hastaneye tahlile gitmek zorundasın. Sonuçlar kötü çıkarsa bir kaç gün hastanede yatarsın. sonta konusu ve harçamaları değinmiyorum bile.
beni diyaliz makinesine bağlı ömür boyu yaşamaktan kurtarmış tedavi.
tazyikli su gibi şarıl şarıl işettirir.
valla bugün işerken sanki yağmur yağışı gibi çıktı idrar lan.
ne kadar hasta nakil olup diyalizden kurtulsada kontrollerde muayene ücretleri, ulaşım ve diğer harçamalarla bütceyi zorlaştıran tedavi. Refakatçımla kontrole gidişim, muayene ücreti, ve diğer harçamalar (misafirhede konaklarken yiyecek harçamaları, koli su, vs uzar gider bu) 300 ila 500 liraya patlıyor bize efendim. Nakil olan hasta ömür boyu nakil olduğu hastaneye kontrole gitmek zorundadır. Yeni nakil olanların kontrol (muayenesi) önce 15 günde 1 artından ayda bir, 3 ayda bir, 4 ayda bir ve 6 ayda bir muayene dönemi olur. Tahlil sonuçları kötü çıkarsa hasta bir kaç gün yatırılır.
diyalize mahkum yaşayanlara yeni hayat açar.
bu yıl 1250 hasta nakil olmayı beklerken ölmüştür.
(bkz: transplantasyon) nakilli hastalara immun sistemi baskılayıcı ilaçlar veriyorlarmış, organa tepki geliştirmesin diye.
Diyalize giren babam için aradığımız organ.
Diyalize girmek çok zor ya haftada 3 gün boynunda kocaman bant istediğini yiyemiyor diyet yapmak zorunda. Böbrek nakli olsa da kurtulsak ya.
allah sifa versin.
Babamın bugün itibari ile olduğu ameliyat türü.
Fazla ağrıları olmakla birlikte şimdilik iyi gözüküyor. Tamamen iyileşmesi 1-2 seneyi bulurmuş.

Onun adına ben rahatladım valla her Diyalizden geldiğinde kusuyordu hiçbir zaman istediği kadar yiyemiyordu asla 60 kilonun ustune cikmamasi lazimdi eğer kilosu 100 gr dahi artsa bile onu suyla cekiyolardi.
Böbrek nakli demek böbrek hastası için resmen yeni bir hayat.
Türkiye'de ilk böbrek nakli 1969 yılında Beyoğlu Devlet Hastanesi'nde Yusuf Özer adlı hastaya yapıldı.
annem geçen hafta böbrek nakli oldu.
böbrekleri iflas olmuştu.
Mart 2020 den bu yana haftada 3 kez diyalize gidiyordu.
ben de 9 yıl diyaliz tedavisi görmüştüm. 7.5 yıllık böbrek nakilliyim.
ailemde 2 tane var. ben ve annem.
kaderin böylesi.
görsel
Pandemi döneminde böbrek nakli yüzde 50 azaldı
--spoiler--
ANKARA Şehir Hastanesi Böbrek Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Erkan Ölçücüoğlu, pandemi döneminde böbrek nakli işlemlerinin yaklaşık yüzde 50 azaldığını söyledi.
https://www.cnnturk.com/s...rek-nakli-yuzde-50-azaldi
--spoiler--
Uzman isim açıkladı: ileri yaş böbrek nakline engel değil

--spoiler--
izmir’de 71 yaşındaki Zeki Çolakoğlu’nu diyalize mahkum olmaktan kendisinden 4 yaş küçük eşi Sevtap Çolakoğlu (67) kurtardı. Kent Hastanesi’nde gerçekleşen nakil operasyonuyla Çolakoğlu’na “Ruh ikizim” dediği karısı can aşısı oldu. Çiftin yaşlarına dikkat çeken Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok, “Gerek hastalar ve gerek vericiler için yaş, böbrek nakli için engel değil. Dolayısıyla hastalarımız ya da vericiler ‘ben yaşlıyım, olmaz’ diye düşünmesinler. Bu çiftimiz en canlı örneği” dedi.
https://bit.ly/3neDpkn
--spoiler--
nakilden sonra hastane de bol bol yürüyüş yatırıyorlar. sonrasında da bol bol yürüyüş yapmak gerekiyor.