bugün
- anderson talisca6
- tai lung26
- nervio varıdı nerede o8
- gece yarısı evde yarasa uçarken uyanmak3
- ilgi alanına göre konuşmalık insan veritabanı7
- victor osimhen19
- sözlük dayısı dövmek6
- bir zihinden diğer zihne sirayet eden algı2
- su bardağı ile çay içmek5
- tüm erkeklerin old money giyinmesi11
- yavudilerde cin peri hayalet öcü hortlak olmaması5
- fenerbahçe17
- psikolojik hastalığı olmayan sözlük kızı5
- osuruktan şiirler89
- şile de ceyda yakova'nın öldüğü motosiklet kazası5
- ismet gurbuz 202411
- kadınların muhabbet etmeyi sevdiği erkek olmak4
- corpus hermeticus4
- içki şişeleri3
- muslettin amca10
- anın görüntüsü19
- hiç hakiki sarışın kız görmemek5
- hoşlanılan kızı çorbacıya götürmek4
- burç soran kadının flörtleşmeye çalışıyor olması5
- dolar isterse 100 olsun41
- yemeksepeti4
- 21 ağustos 2026 erzurumspor galatasaray maçı27
- eski sevgilinin mesaj atıp ben aşık oldum demesi3
- arkadaşlar selam4
- balkanlar da sarışın olmaması4
- kitap okuyorum sessiz olun4
- semahta giysi üçetektir2
- steam arkadaşı aranıyor5
- güne bir türkü barcı bırak2
- eski sevgiliyle 50 yıl sonra karşılaşmak5
- 22 ağustos 2026 fenerbahçe konyaspor maçı5
- tortellini3
- mekke anlaşması5
- 22 ağustos 2026 sıcak hava dalgası3
- sade sodaya tek atan insan4
- dilek imamoğlunun ateş eden mayosu25
- otogar tuvaleti4
- koku hafızası2
- duşa giriyorum kimi düşüneyim2
- game of thrones taki kerhaneci'nin annesi20
- domuz yemeyiz abi4
- g i l d e d l i l y28
- antrikot2
- clemence baptista5
- mustafa adıgüzel4
japon kukla tiyatrosu. kabuki'ye kaynaklık ettiği söylenegelir.
sazlı sözlü bir kukladır,bunraku.kuklalar 100-120 cm boyunda ve hafif olsun diye-ıhlamur ağacından-yapılır.Her kuklaya,siyah cübbeler *giymiş yani "görünmeyen" üç oyuncu birlikte can ve kişilik verir."coruri"adı verilen ve öyküyü metinden okuyarak anlatan usta(şef),küçük bir saz topluluğunu da yönetir.Özetle Bunraku kuklası,Şamisen(bir tür saz)eşliğinde ve insan benzeri kuklaların kişiliğinde,güçlü bir öykü anlatma sanatıdır.geleneksel(feodal)toplumun asker,tüccar ve soylu sınıfları için özel oyun dağarları yapılmıştır.Tek kuklaya hayat veren üç kişi,ancak 10-15 yıllık ortak ve sıkı bir eğitimden sonra sahneye birlikte çıkabilir.Kuklaları kendileri yapıyor,giydiriyor ve canlandırıyorlar.
Kuklanın sağında duran birinci oynatıcı baş,,sağ kol ve ele;solundaki ikinci oynatıcı sol el ve kola,üçüncü oynatıcı ise beden ve ayaklara hareket veriyor.kukla öylesine güçlü bir oyun ki,kara cüppeli sanatçılar kısa bir süre sonra gerçekten görünmez oluyor,sahneden sanki siliniyorlar.öyküyü anlatan usta ses,kuklaya ruh ve can,seyirciye duygu veriyor.Kukla gerçek bir sanatçının tek başına düşleyemeyeceği anlatım gücüne ve yüceliğine ulaşıyor.Bunraku, bazı duyguları öyle güçlü anlatmış ki,geçmişte kimi kabuki oyuncuları kuklaya öykünmeye başlamışlar.siyah beyaz resme özenen bahçe sanatlarındaki kuru manzara soyutlaması gibi;sahne sanatlarında da kuklaya özenen oyuncular olmuş.Bir tür, soyutun ikinci bir kez daha soyutlanması!!!
Kuklanın sağında duran birinci oynatıcı baş,,sağ kol ve ele;solundaki ikinci oynatıcı sol el ve kola,üçüncü oynatıcı ise beden ve ayaklara hareket veriyor.kukla öylesine güçlü bir oyun ki,kara cüppeli sanatçılar kısa bir süre sonra gerçekten görünmez oluyor,sahneden sanki siliniyorlar.öyküyü anlatan usta ses,kuklaya ruh ve can,seyirciye duygu veriyor.Kukla gerçek bir sanatçının tek başına düşleyemeyeceği anlatım gücüne ve yüceliğine ulaşıyor.Bunraku, bazı duyguları öyle güçlü anlatmış ki,geçmişte kimi kabuki oyuncuları kuklaya öykünmeye başlamışlar.siyah beyaz resme özenen bahçe sanatlarındaki kuru manzara soyutlaması gibi;sahne sanatlarında da kuklaya özenen oyuncular olmuş.Bir tür, soyutun ikinci bir kez daha soyutlanması!!!
demi moore, josh hartnett, woody harrelson gibi yildizlarin oynadiklari 2010 yapimi bir guy moshe filmi. filmin 30 eylül 2011 de amerikada gösterime girmesi planlanmistir.
fragman: http://www.imdb.com/video/imdb/vi3866598425/
fragman: http://www.imdb.com/video/imdb/vi3866598425/
çok dandik tarantino özentisi filimdir. animasyon sahneleri izlerken sukiyaki western django filmini akla getirmiştir ve ne yazık ki mide bulantısı yaşatmıştır. hani fantastik kurguda tarantino'yu örnek al tamam da sen tarantino'yu bile geçtin be abicim(kesinlikle iyi anlamda değil). izlemeyenlere uyarım izleyerek zaman kaybetmesinler, benim gibi filimi izleyip yaşam saatlerinden ikisini ziyan eden arkadaşlara geçmiş olsun diyorum.
josh hornetin özünde aynı ama karaktr olarak birbirinin yansıması rollerine bir örneğini izleyeceğiniz çakma tarantino filmi.
tarantino misali belli bir felsefe üzerine hikayeyi kurup sergio leone ile başlayıp quentine tarantino ile devam eden film içinde film yahut sonuna kadar çözümlenemeyen film kurgusu yer almaktadır.
demi moore ise vucudunu açıkça sergilemese de kozmetik alanındaki gelişmelr ve düzgün fitness yapan vucudunun kesişmesi taş vücütlu oluşunu değiştirmiyor..
ron pearlman için ise diyecek bir sey yok. parıltısı yeterli.
tarantino misali belli bir felsefe üzerine hikayeyi kurup sergio leone ile başlayıp quentine tarantino ile devam eden film içinde film yahut sonuna kadar çözümlenemeyen film kurgusu yer almaktadır.
demi moore ise vucudunu açıkça sergilemese de kozmetik alanındaki gelişmelr ve düzgün fitness yapan vucudunun kesişmesi taş vücütlu oluşunu değiştirmiyor..
ron pearlman için ise diyecek bir sey yok. parıltısı yeterli.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar