bugün

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünün kısaca yazılmış hali.
okurken pek zorlanılmayan ama insana coğu zaman ulan ben nerdeyim niye burdayım dedirten bölüm.
boteb olarak da bilinen bölümdür. Mezun olanlar aslen eğitim teknoloğu olarak adlandırılır. Yani bilgisayarın ve teknolojinin eğitime uygulanması için yetiştirilirler. Ama ülke şartlarından dolayı öğretmen olarak çalışırlar.PAylaşım ve kaynaşma için bikaç tane de siteleri vardır. Bildiğim en büyük sitesi ise uludağ üniversitesi mezunları tarafından yapılmıl olup adresi;

http://www.boteb.org/forum
(bkz: bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğret)
(bkz: bilgisayar örtmeni)
tercih yaparken tereddütte kaldığım fakat sonradan iyiki burda okuyorum dediğim, tam adı bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi(öğretmenliği) olan, bilgisayarın eğitim ortamına uyarlanarak her türlü öğrenme stiline uygun* öğrenmenin sağlanmasına olanak tanıyan ve genelde teknik eğitim fakültesinin bilgisayar öğretmenliği bölümünde okuyanların nefret dolu gözlerle baktığı* bölümdür.
ing. computer education and instructional technologies.
Klasik öğretmen daha doğrusu memur çizgisi duşında memurların yetişmesine katkıda bulunan bir bölümdür. Bi de ingilizcede var bu durum...
(bkz: ceit)
uludağ üniversitesinde ve diğer 26 adet üniversitede bulunan , lisans düzeyinde eğitim veren bir öğretmenlik bölümüdür.

mezunları genelde öğretmenlik yapmakla birlike arada çıkan masterlar çeşitli düzeyde yüksek başarılara imza atarak bölümdaşlarının koltuklarını kabartmaktadırlar. en bilinen böte mezunu Mehmet Nuri Çankaya'dır. kendisi microsoftta müdürdür ;)

sözlükte uludağ böteden mezun olduğu düşünülen yazarlar vardır!
Yetiştirilme amaçlarına uygun kullanılamayan eğitim fakülteli bölümüdür kendileri. Gün gelecek ve eğitim camiasında gereken yerini alacaklardır bote mezunları.
şekilde çok hoş içerikde bomboş olan bir bölümdür.
Bu sene benim kazandığım bölümdür . kpss ye girip kazanması kolay ve atanması ondan daha kolay olan ögretmenlik bölümüdür , mezun hocaları çokda kafadır .
duyduğum kadarıyla artık meslek liselerine de atanabiliolarmış.