bugün

vücudun yüzde 60-70 i sudan oluşuyor olması münasebeti ile sağlıklı bir eylemdir.

öyle derin araştırmalara girmeye hiç gerek yok yüzde 70 miz su, boru değil. vucudu bol bol suladığımız takdirde kafadan sağlıklı yaşama önemli bir adım atmış oluyoruz.

--spoiler--
Vücut ısısını düzenliyor, organlarımızdaki işe yaramaz maddelerin vücuttan atılmasını, yiyeceklerin enerjiye dönüşmesini sağlayıp eklemlerimize güç veriyor.

* Böbrekleri çalıştırıp toksinleri atmamıza neden oluyor. Böbreklerin sağlıklı kalabilmesi suya bağlı. Ayrıca böbrek taşlarının oluşmasının bir nedeni de vücudun susuz kalması.

* Sindirimi sağlıyor.

* Soğuk algınlığı sırasında bol su içmek gerekiyor. Islak ve nemli dokularda virüsün barınması kuru dokulara göre daha zor.

* Adet dönemlerinde ve doğum sonrası su, kadınlar için daha da önem taşıyor. Emziren anneler daha fazla su tüketmelidirler. Adet dönemlerinde ise vücutta sodyum biriktiğinden, bu sodyumun atılması için su içmekte yarar var.

* Vücuttaki su, acil durumlarda organizmanın yıkanmasını sağlayan rezervuar olarak devreye giriyor.

* Yağ ve ter bezlerinin normal fonksiyonları için gerekli.
--spoiler--

--spoiler--
Doğru ve yanlışlar

Suyla ilgili doğru ve yanlış bilgilerimize bir göz atalım:

Günde 8 bardak su içmek gerekir: Hem doğru, hem yanlış.

Normal koşullarda günde 2000 kalori harcıyoruz. Yaktığımız her 15 kaloriye karşılık sindirim yoluyla ve metabolizma kanalıyla bir yemek kaşığı su kaybediyoruz. Bu da ortalama 8 bardak suyun yerini tutuyor. Ancak vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarı kişiden kişiye değişiyor. Bünye, yaş, cinsiyet, harcanan kalori, hatta alışkanlıklarımız içtiğimiz suyun miktarını belirliyor.

Su içmek cildi güzelleştirir: Hem doğru, hem yanlış.

içtiğimiz suyun doğrudan doğruya cilde yarar sağlaması, örneğin sivilcelere, aknelere etki etmesi olanaksız ama vücuttaki su dengesinin bozulması cildi etkiliyor. Cildimiz yüzde 50 oranında su barındırıyor. Bu oran bebeklerde yüzde 80, erkeklerde yüzde 60 civarında. Derinin epiderm tabakasındaki su miktarı alt deri tabakasına göre iki misli fazla olduğundan cildin parlak ve ışıltılı görünmesine neden oluyor. Az su içmek cildi kurutuyor. Kısacası su güzelleştirmiyor, ama susuzluk cildi olumsuz etkiliyor.

Su içmek zayıflatıyor: Hem doğru, hem yanlış.

Su içmek zayıflatmıyor ama verdiği tokluk hissi, sindirim sistemini çalıştırması dolaylı olarak zayıflamak isteyenlerin işine yarıyor.

Çok çay içtiğim için su içmiyorum: Yanlış

Çay ve kahve suyun yerini tutmaz. Çünkü çay ve kahvenin içinde bulunan kafein vücudun su kaybetmesine neden oluyor. Aynı şekilde içki de suyun yerini tutmuyor. Aksine içkiyle birlikte ya da içki sonrası da bol su içmek gerekiyor.

--spoiler--
efendim bende bu olayın aşırısı oluyor birkaç gündür. sünger gibi su içiyorum. umarım bir zararı olmuyordur.
tanım: insan vücudu için müthiş yararlı olan eylem. günde en az 2 litre su içmek, en büyük hastalıklardan kilo fazlalığına kadar her derdin devası. aç karna bol su içtiğinizde ise karnınızdan çıkan seslerle dakikalarca eğlenebilirsiniz.
(bkz: bol işemek)
ardından tuvalete götüren aktivite.
ramazanda iftar vaktinde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey.
midede şişkinlik, gaz yaratan aktivitedir; ayrıca doktorların kavurucu bu sıcak aylarda önerdiği bir durumdur.
vücüdun su dengesinin bozulması durumunda veya kilo vermek gibi zevki durumlarda görülür. en çok hiperglisemi ile seyreden hastalıklarda görülmesi muhtemeldir. yaz aylarında görülmesi normaldir.
* yaz aylarında yapılması zorunlu eylem. yoksa susuzluktan kavrulmanız işten olmayacaktır.
* böbrek kum veya taş sıkıntısı olan insan için yararlı eylemdir.
* zayıflamak isteniyorsa da yerine getirilesidir.
(bkz: çok su içmenin böbreklere zarar verdiği gerçeği/#12431937)
cıva oranı yüksek ise, çok fazla içildiğinde beyin damarlarını haşat eden durumdur.
ayrıca, ne kadar bol içilirse doğru orantılı olarak işetir.
alkolün çok tüketilmesiyle birlikte yapılması gerekendir.
başınızın ağrımasını önler.
hep bu maranki yüzünden sabah kalkınca sidiğimin renginden vucudumdakı su mıktarının bilgisini vermeseydi daha mutlu olacaktım. (bkz: disconnectus erectus)
Yapamadığım olay. Çünkü su içsem yarıyor.
ramazanda yapılması gereken ilk iştir.
bazen böbrekleri yoran bazen de böbreklere gerekli olan eylemdir.
Sagliga faydali, metabolizmayi hizlandiran, vucuttaki toksinleri atmaya yarayan, kan akisini duzelten, yag yakimina ve yemek sindirimine yardimci olan eylem.
Emziren anneye süt yapar.
çok işemektir.
işerken kokmamasını saglar.
kandaki ADH(AntiDiüretikHormon) seviyesinin azalmasına, dolayısıyla kişinin fazla idrar atımına sebep olacak durum.
mesaneyi patlatmamak kaydı ile beyne oksijen gitmesine yarımcı olup baş ağrılarına da birebirdir.
baş ağrısını azaltmanın en etkili yoludur. ne çok sıcak ne de çok soğuk olan bir bardak su , o illet baş ağrısına adeta nefes aldırır gibi oluyor gerçekten.
Sağlık verir. Ortalama günde 3 ya da 4 litre.
Her şeyin fazlası zarar.