bugün
- iç sıkıntısından intihar etmek15
- true denilen yazar10
- arkadaşlar nasılsınız5
- diyanetin abd'deki villaları8
- uludağ sözlüğün en yakışıklı ve en zeki yazarı4
- 12 haziran 2026 kanada bosna hersek maçı6
- türkiye de yaşanabilir en ideal şehir5
- o kadar zengin olmak ki ölümü yenememek11
- cibali sahil3
- gammazlar çetesi18
- otobüs muavini3
- kendi fotosunun yanına hollywood ünlüsü koyan kezo2
- elon muskın ilk dolar trilyoneri olması5
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı10
- trabzon'un abartılmış balon bir şehir olması3
- 15 mayıs uludağ sözlüğün kurtuluşu3
- ayağı alçılı kız yıkamak5
- siyah sütyen2
- zaman baba birader bey birader4
- ferdi tayfurun 6 milyar tl servet yapması4
- kitaplıktan ödünç kitap vermemek4
- psikologa para vermemek için en iyi aktivite2
- sözlük kızları ve erkeklerinin ortak noktaları2
- barış yarkadaş2
- iyi öpüşmek için yapılması gerekenler14
- birader beylerin birader beyler olmaları7
- osman tuş2
- erecto bey user2
- bir sözlük kızını aşırı seksi bulmak3
- elon musk2
- geleyim beş dakika göreyim seviyesinde sevmek13
- ankara'ya yaklaşma hissi2
- türbanlı eşe rakı sofrası kurdurmak2
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi12
- tek başına tatile çıkmak4
- karamanoğlu beyliğinin bayrağı6
- uzun yolculuk sonrası esenler'e inmek2
- en çok kullandığınız ağrı kesici9
- true denen hadsiz namussuz karaktersiz2
- 20 cm iyi midir3
- sarı yeleli aslan trump8
- ümmetçiler neden filistin'i kurtarmıyor10
- sadettin saran'ın sarı siteye ilan vermesi2
- pembe ojeli hatun2
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor18
- izmir merkezli feto operasyonu3
- yazarları gülümseten şeyler6
- cilgincapkin220
- yazarların şu an istediği şey4
- klima çarpması3
Artık insanlardan duymadığım kelime.
Adama bir şey soruyorsun başlıyor sıkmaya... bence şöyle, bence bu, aslında...
Bilmiyorsan bilmiyorum de. Bu kadar basit.
Adama bir şey soruyorsun başlıyor sıkmaya... bence şöyle, bence bu, aslında...
Bilmiyorsan bilmiyorum de. Bu kadar basit.
kimsenin farketmediği bir olaya sahip cümle.
sorulabilecek bütün soruları anlamlı bir şekilde karşılayan tek kelime.
sorulabilecek bütün soruları anlamlı bir şekilde karşılayan tek kelime.
Senin bana bakmanla içimi dolduran ılıcık suları bir başkasında tekrar hissedebilecek miyim bilmiyorum.
Mahkum ettin beni ebedi sensizliğe bu sıcaklığı tattırarak,bir insan hiç bilmediği bir şeyi arzulayabilir mi?
Mahkum ettin beni ebedi sensizliğe bu sıcaklığı tattırarak,bir insan hiç bilmediği bir şeyi arzulayabilir mi?
Özellikle Son bir yıldır cevabını bilsem de açıklama yapmaktan sıkıldığım ve bir şeyler anlatmaya üşendiğim için sorulan birçok soruya verdiğim yanıt.
Bazen daha önce açıkladığım şeylerin tekrar sorulması durumunda bu cevabı verdiğimde "nasıl olur, daha geçenlerde sen anlattın bunu?" gibi bir tepkiyle karşılaştığımda "unuttum" diyorum ya da bildiğimin düşünüldüğü bir şeye "nasıl bilmiyorsun sen" denildiğinde "daha önce hiç duymadım" yanıtını veriyorum.
Hakikaten "bilmiyorum" demek tevazudan, erdemden değil de insana verdiği rahatlıktan dolayı tercih edilmeli. Zaten tevazu göstermek için cevabı bilinen soruya "bilmiyorum" demek çok tuhaf. Neyse bu beni ilgilendirmiyor.
Bazen daha önce açıkladığım şeylerin tekrar sorulması durumunda bu cevabı verdiğimde "nasıl olur, daha geçenlerde sen anlattın bunu?" gibi bir tepkiyle karşılaştığımda "unuttum" diyorum ya da bildiğimin düşünüldüğü bir şeye "nasıl bilmiyorsun sen" denildiğinde "daha önce hiç duymadım" yanıtını veriyorum.
Hakikaten "bilmiyorum" demek tevazudan, erdemden değil de insana verdiği rahatlıktan dolayı tercih edilmeli. Zaten tevazu göstermek için cevabı bilinen soruya "bilmiyorum" demek çok tuhaf. Neyse bu beni ilgilendirmiyor.
Uğraşmak istemediğiniz sorulara verebileceğiniz yanıt.
Bilmiyorum diyin geçin. Çok güzel. Evet.
Bilmiyorum diyin geçin. Çok güzel. Evet.
Bir ara bütün hesaplarımın şifresini bilmiyorum 123 yapmıştım.
Mermiye kafa atmak.
Mermiye kafa atmak.
bazen bildiğim şeylere bile derim bunu.
cahil kimselerin çok az kullandıkları kelime.
Milletçe hoşlanmadığımız kelime.
Herşeyi bilmek zorundaymışız gibi, gurur yaparız bu kelimeyi telafuz ederken.
Saçmalarız, duraklarız, kafayı kaşırız, göğe bakıp gözlerimizi kısarız o bilmediğimiz şeyi hatırlamak için, derin soluk alırız amma ve lakin o kelime çıkmaz ağzımızdan bir türlü.
Oysa ne konforlu ne dürüst bir söylemdir.
Bilmiyorum... Bu kadar...
Şekilden şekile girip, alı al, moru mor olunca komik görünüyorsunuz, bilmiyorum deyin aslanlar gibi... Ve geçin....
Herşeyi bilmek zorundaymışız gibi, gurur yaparız bu kelimeyi telafuz ederken.
Saçmalarız, duraklarız, kafayı kaşırız, göğe bakıp gözlerimizi kısarız o bilmediğimiz şeyi hatırlamak için, derin soluk alırız amma ve lakin o kelime çıkmaz ağzımızdan bir türlü.
Oysa ne konforlu ne dürüst bir söylemdir.
Bilmiyorum... Bu kadar...
Şekilden şekile girip, alı al, moru mor olunca komik görünüyorsunuz, bilmiyorum deyin aslanlar gibi... Ve geçin....
farkına varması ve dile getirmesi zor, tek kelimelik cümle.
kullanmaya gerek duymadığımız, unuttuğumuz bir kelime. Şimdi herkes her şeyi biliyor!
Yine aklıma gelişlerimde duygularım galeyana geldi ve sen getiriyorsun. Sanırım özlemenin de öldürdüğü saatlerdeyim. Şimdi şu an sesin kulaklarıma misafir olsaydı, keşke. Ben nasılsın demeden nasılsın desen kokunu göndersen, hadsizliğim hep özlemekten. Şimdi tam da seni bu kadar özlemişken boynundan koklamak vardı.. Şey birde unutmadan ben hala unutmadım sesinde ki beni, ya da bilmiyorum öyle işte.
Evet bilmiyorum, ben neyim ve kimim hakkımda hiç bir fikrim yok.
(bkz: sana ne lan) anlamına da gelebilir. bazen de bildiğimiz şeyleri saklamak için söyleriz.
En sık kullandığım kelime.
Cahillerin asla kullanmadığı ifade...
Hayır yerine de geçen bir sözcük.
Kara Murat nerede? Sorusunun cevabı.
Sorduğum soruların cevapları.
16 haziran 2019 yılında ekrem imamoğlu ile binali yıldırım arasında yapılan buluşmada binali yıldırım'ın sıklıkla kullandığı ifade: bilmiyorum.
Adları tam hatırlayamadığım ama gerçekten yaşanmış bir olayı hatırımda olduğu kadarıyla anlatacağım.
Bir gün bir alim insanları çevresinde toplamış (eskiden islam coğrafyası bilim, felsefe madeniydi) tartışıyorlar. Bir adam 40 soru soruyor ve alim yalnızca 5 tanesini bilip 35 tanesini bilmediğini söylüyor. Adamla tartışması bittikten sonra çevresinde olanlar alime soruyor, ''yahu sen nasıl alimsin ? 35 tane soruyu nasıl bilemedin ?'', diye. Alim hayat felsefesi yapılacak o sözü orada söylüyor ve alimliğini yeniden kanıtlıyor:
''Ben buralara kadar bildiklerimle geldim, bilmediklerimi bilseydim zaten burada olmazdım..''
Yani bir insan her şeyi bilemez, bilmeside gerekmez. Kutsal olan bilmiyorum diyebilmektir. Sizin değerinizi düşürmez, arttırır. Allah ilminizi ve erdeminizi arttırsın. Ne mutlu bilmiyorum diyebilene!
Bir gün bir alim insanları çevresinde toplamış (eskiden islam coğrafyası bilim, felsefe madeniydi) tartışıyorlar. Bir adam 40 soru soruyor ve alim yalnızca 5 tanesini bilip 35 tanesini bilmediğini söylüyor. Adamla tartışması bittikten sonra çevresinde olanlar alime soruyor, ''yahu sen nasıl alimsin ? 35 tane soruyu nasıl bilemedin ?'', diye. Alim hayat felsefesi yapılacak o sözü orada söylüyor ve alimliğini yeniden kanıtlıyor:
''Ben buralara kadar bildiklerimle geldim, bilmediklerimi bilseydim zaten burada olmazdım..''
Yani bir insan her şeyi bilemez, bilmeside gerekmez. Kutsal olan bilmiyorum diyebilmektir. Sizin değerinizi düşürmez, arttırır. Allah ilminizi ve erdeminizi arttırsın. Ne mutlu bilmiyorum diyebilene!
Bazen bir kurtuluş sözcüğüdür bazen bir çaresizlik. Kendi başına cümledir. Bazen bilgeliği simgeler bazen cahilliği. Kutsal bir sözcüktür zannımca.
Sağlam duruşlu, kompleksi olmayan insanın, çok rahat sarfedebildiği onurlu kelime.
Saçmalamak, mabadından element uydurmak yerine, bilmiyorum demek, ne saygı duyulasıdır yareppiii!
(bkz: faruk eczanesi)
Saçmalamak, mabadından element uydurmak yerine, bilmiyorum demek, ne saygı duyulasıdır yareppiii!
(bkz: faruk eczanesi)
son zamanlarda kimse bu kelimeyi söylemiyor. herkes her şeyi biliyor çünkü . dünyanın en tatlı cümlesidir halbuki bu. bilmiyorum demekle başlar öğrenme süreci. bilmiyorum demekten çekinmeyin.
Öğrenmeye yeltenebiliriz.
güncel Önemli Başlıklar