bugün

/782
bizim mahallede miço abi var, inönü inönü olduğu zaman, alen in kapalıya ölümüne üçlü çektirdiği zamanlar, miço abi sivas beşiktaş maçında sivas ın hocası bülent uygun a ayakkabısını fırlatmıştı. o akşam semte tek ayakkabıyla dönmüştü. koltuk değneği var üstelik. hep o gelir aklıma. oturduğum semtle dolmabahçe arasında minumum 25 km mesafe var. beşiktaş yine şampiyonluğa oynuyordu... akhisar maçını izliyorum serdar kurtuluş ağlıyor, neyine ağlıyorsun ulan dedim. miço abi koltuk değnekleriyle, fakirliğiyle, yalınayak sevdi beşiktaş ı. siz 5 puan öndeydiniz o yüzlerce eksilenmiş. ondan daha mı çok seviyorsunuz beşiktaş ı? geçin bunları. çocukluk arkadaşım var, beşiktaşlı, kardeşim gibi sevdiğim, beni en çok seven insanlar beşiktaşlı, taraftarı cefakarın tillahı...adam kalkmış kollarını açıyor, hakem pen6 çalınca gülüyor. sen kimsin ulan 7 senedir şampiyonluğu özlemle beklemiş, hunharca arzulamış, o yılların ızdırabını çekmiş insanların umutlarına gülüyorsun! ayıptır. şenol hoca yı ayrı severim ama bu adamı oynatma. hain bu herif.

maç seyrederken yanında durulmayacak kadar ağır galatasaraylıyım. bu sene beşiktaş şampiyon olmazsa ve bizimkiler beşiktaş tan puan alırsa çok kanıma dokunur. galiz küfürler ederim podolski ye, selçuk a, umut a, chedjou ya...

bir ricam var taraftardan:

çok ortak yönümüz var ölümüne seviyoruz tamam lan da arada kendinizi kontrol edin olum. akaretler den dolmabahçe ye kadar fener e küfür etme işini bi bırakın abi, ablam fenerli. geçen ordan gelirken fener e ettiğiniz küfürleri geldi isyan ederek anlattı. mesele fener meselesi değil. yapmayın arkadaş sokakta şu küfür, ana bacı olayını. insanlar rahatsız bu durumdan. biz de rahatsızız. sonuçta herkesin ailesi ordan geçebilir. yanlış. inşallah bu konuda daha hassas olunmalı.

ha bir de şunu söyleyim: arkadaşım çalışıyor zuma restorantta. ben kapısından geçmedim ama beşiktaşlı olsam hiç durmam. gidin. ortaköy de. gomez, atiba, sosa hepsi ordalar izin günlerinde. oturun çay kahve için. destek verin. burda satır satır küfür yazmakla bi katkınız olmaz...
bu sezonu şampiyon bitirmesi muhtemel olan takımdır.
2 beraberlik hakkından birini kullandı. fenerbahçe tek maçta biraz zorlanır, o da başakşehir. başakşehir'in de tff'nin takımı olduğunu düşünürsek fenerbahçe'nin son dört maçta puan kaybetme durumu yok.

şampiyon son hafta belli olacak.
Beşiktaş Jimnastik Kulübü ya da kısaca Beşiktaş, 1903 yılı Mart ayında istanbul'da kurulan spor kulübü. Bereket Jimnastik Kulübü adıyla kurulan kulüp, 26 Ocak 1911 tarihinde Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, adıyla tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu.[1] Daha çok futbol şubesiyle tanınan kulüp, Türkiye'de futbolun profesyonelleşmesinden sonra şampiyon olma başarısı gösteren 5 kulüpten birisidir. Kulübün genel başkanı Fikret Orman'dır.
şampiyonluğu kendi elleriyle vermiş güzide kulübümüz. aynı geçen seneki gibi.

Beşiktaş bu psikoloji ile önümüzdeki senelerde şampiyon olabilir mi hiç sanmıyorum.

tüpçü fikret çok mücadele etti, ucuz maliyete iyi bir takım yarattı ama tosic,tolga,ismail gibi kişilikleri takımdan uzaklaştıramadı.

yeni başkan olan serdar bilgili 2001 yılında takımı şampiyonluktan olunca direkt olarak shorumnu yu kovdu. böyle kova bir kalecinin takımımızda işi yok dedi. sonra Fevzi takımı yakınca hiç acımadı onu da gönderdi. hatta asper ve mühre gibi iki müthiş kaleciyi bile göndermişti daha sonra. sonra cordoba yı getirdi ve gözlerimizin pası silindi.

fiko bu kaleci konusunda çok yanlış yaptı. muhabbeti sarıyor diye tolga ya 1 numarayı emanet edersen hiç bir ciddi maçta zaferle ayrılamazsın. geçen yıl Liverpool maçı aklıma geliyor tolga ın kalede olup da kazandığımız tek ciddi maç olarak ama uyarıyor arkadaşlarımız rejiden cenk vardı o zaman kalede diye. yazıklar olsun ya. bu tolga büyü mü yaptı ne yaptı da gözleri kör etti böyle.
ismail e hiç değinmiyorum bile. ayakları dolanasıca...
Barbaros bulvarı,Barbaros heykeli,Barbaros meydanı,Barbaros Kafe derken....

Barbaros'un mekanı gibidir.

Deniz Müzesi ,Çırağan Sarayı ...

Ortaköye giden Çınarlı yol.. istanbul'un eski ve pek önemli semtlerindendir.
fenerbahçe varken güle oynaya şampiyon olamayacağını anladı. ama psikolojik üstünlük fenerbahçe'ye geçti çoktan.
En büyük yanlışı rakibini küçümseyerek yapıyor. Geçen hafta şampiyonluk tebrikleri yapılıyor yönetime adamlar şimdiden kabul buyuruyorlar.
Yahu kardeşim senin şampiyonluktaki rakibin fenerbahçe ölüsü dirisi bir güç . sen nasıl olurda temkinli olmazsın?
akhisar maçı beşiktaş için tamamen talihsizlikti. hiç olmayacak 4-5 şey aynı maçta oldu. ama geri de bırakmak gerek.

bir de psikolojik üstünlük nasıl fenerbahçe'de anlamış değilim, fenerbahçe'nin hiç puan kaybetme hakkı yok. bir kaybetse aziz takımı dayaktan geçirecek. biz rahatız.

bir de taraftarlarımızdan futbolcularımızı gömmemelerini rica ediyorum, hata olur ama taraftarın görevi futbolcuyu toparlamaktır daha da dibe sokmak değil.
bence bu sene şampiyon olacak takım geçen cumartesi günü akhisar maçını abimle beraber izledim savumadaki adam acemice penaltı yapmasa ikinci golde yine çıkmak isterken kaptırılan topta ve yine savunmanın uyumasıyla gol yediler üçüncü golde ise bir savunma oyuncusunun uyuması yine oradan kalecisine, taça yada kornere atabilir topu gitti rakibine kaptırdı ve saçma sapan bir gol daha oldu ama beşiktaş'ın golleri bireysel beceri ile atılan güzel gollerdi. birde savunmayı tutabilirlerse çok rahat şampiyon olacaklarını düşünüyorum. rakibinin 5 puan önündeydi 3'e inmiş bu fark ama yine de 1. sıradalar.
son maçta istemediği yenilgi almasının bir sebebi de orta sahadaki boşluk.

ozzi fasulyeden oynuyor. atiba zindeyse ancak o bölge sorunsuz kalıyor ama değilse savunma çok tehdit ediliyor.
ozzi yedek bırakılmalı artık. tolgay gibi daha diri ve iki yönlü bir oyuncu ile devam edilmeli.
şenol güneş ozzi ve tolga konusunda hemşehrilerini kolluyor ne yazık ki. ozzi zaten bu güne kadar 34 hafta boyunca banka oynamadı. bu durumu artık kaldıramıyor hatta milli takıma gittiğinden beri sahada varla yok arasında. hatta Akhisar maçında ilk golde topu ismailin ayaklarına bırakıverdi. daha fazla gidemedi, pozisyona girmedi. yardımcı amf oynamanın kimseye bir yararı olmaz. sosa zaten çok zinde. onun arkasına ozzi gibi yardımcı amf değil de atiba gibi ya da daha ileriye dönük bir oyuncu lazım. bu tarif tolgay ı tanımlıyor.
tolgay arslan'a daha fazla şans vermesi gereken takım.
yine şerefli ikincilikle yetinecek fikret reyizin takımı.
akigolara kaybedilen 2 puan sonrası keyiflerin biraz kaçtığı kulüptür. hemen söyleyelim linç etmesinler beşiktaş %75 şampiyon olur. geçtiğimiz cumartesi bu oran%85 idi. bu hafta kayseri maçı var kayseri bursayı yendim rahatladım diyorduki eskişehir son dakikada gol atıp kazandı. antep ve rizenin önündeler lakin son 4 maçın ikisi gs ve bjk ile. yani o kadar da rahat değiller. deplasman performansı fena bir takım değil ve kalecisi çok iyi ahamadi diye bi adam. ha şu olur bjk ilk 15 dakkada 2 tane sallar o Zaman rahat geçer. galatasarayın bu hafta kazanması da pek iyi olmamıştır. zira kupada fenerle oynanacak finalin garantisi yok bu yüzden lige asılmaya başladılar.cimbomun yatacağını pek sanmıyorum 2004'te ali aydın faciasıyla yenilmişlerdi. derbi üç sonuca da açık. fener medipol maçıyla aynı saatte oynanmalıdır. osmanlı ve konya maçlarını o günün şartları altında değerlendirmek lazım. beşiktaş derbiyi kazanır fener de medipole puan kaptırırsa bu maçlar formalite olur.
eziklik psikolojisine yine girmiş takımdır. 4 maç kaldı. 3 puan öndeler ama birçok taraftarı karaları bağlamış bile. ayrıca her şey abartmayı seven hayalperest beşiktaş taraftarı şunu idrak edememişler; beşiktaş iyi top falan oynamıyor, kimse kusura bakmasın. iki fenerbahçe maçında da sahadan silindiler. anadolu takımlarına 3-4 atmakla olmuyor. senin bi defa savunman yok. defans yol geçen hanı gibi. gelen geçen gol atıyor. 30 maçta 32 gol yemişler. ama sorsan beşiktaşlılara, takımları barça mübarek. bir kere de bir şeyi abartmayın amına koyim.

o kadar baskı altındaki bu takım, o kadar büyük takım psikolojisinden uzak ki, bu stresi kaldırmayacaklar her zaman olduğu gibi. öyle ki, bitime 4 maç gibi çok az bir zaman kalmışken ve o an 6 puan öndeyken bile oyuncusu oturup hüngür hüngür ağlıyor bunların. dediğim gibi, herkes karaları bağlamış. çünkü onlar da biliyor takımlarında büyük takım psikolojisi ve tecrübesi olmadığını. yine son haftalarda sıçışa geçerek şampiyonluğu kaybedecekler. tabii ayak oyunları dönmezse.. beşiktaşlı abdullah gül araya girmezse.. malum iyi göt yaladılar bu sene..

görsel
görsel
4 maçın tamamını kazanıp şampiyon olacağız. başka yolu yok.
Kayseri maçını kazanır; Galatasaray'dan da 1 puan alırsa son iki maçta şampiyonluğu vermez. Yaratılan şampiyonluk gitti algısına kapılmamak lazım çünkü avantaj varsa o da hala bizde. Bu dangalaklar son haftalarda şampiyonluğu verip stat yakmaya alışkın oldukları için it gibi bekliyorlar pusuda. Ligde senden iyi takım yok. Çık, oyna, kazan.. Formül basit.
Peki sormazlar mı adama siz barcelona mısınız diye?
iyi günde kötü günde her daim Beşiktaş.
akıllı, hesap kitap, gelir gider dengesi bilen bir başkana sahip camia.
Bu sezonun ŞAMPiYON takımıdır.
uzun uzun yazmak sıkar insanı. kısa keseceğim.

ben kendimi 25 senedir biliyorum. hayatımda okulla çok cebelleştiğim zamanlar oldu , sevgililerimle uğraşıp kıskanıp üzülüp kahrolup kusana kadar içtiğimde oldu. kütüphanelerde sabahlarken sabahına yarım gözle sınava girip sıçtığımda.

bütün bunlar ve benzerleri olurken hayatımda yeri asla değişmeyen 2 renk ve 1 kelime vardı.
son nefesimde bile asla vazgeçmeyeceğim bir aşk bu. yensin yenilsin batsın batırılsın hor görülsün bunlar zerre umrumda değil.

şampiyon olduğu zaman hep hissettim. bu senenin o sene olduğunu da hissediyorum.

siyah-beyaz. kara-kartal.

iyi ki varsın beşiktaşım.
https://www.youtube.com/watch?v=qYjExoa54pU
zamanında şampiyon oldukları sezonu hissettiğini, bu senede şampiyonluğu hissetiğini söyleyenlerin aslında anne karnında fazla miktarda yediği ultrason şokunu hatırladığı takımdır. zira yeni jenerasyonlar geçti son şampiyonlukları üzerinden.

(bkz: 2015 2016 sezonu şampiyonu fenerbahçe)
Kupanın sapını fenerli troll kardeşlerimize verelim.

Onlar ne yapacaklarını bilirler.
bana bak banaa beşiktaş demek hayat demek,her şeyden önce siyah beyaz demek.
bunu bi düşün,4 maçını hakkıyla kazanıp şampiyon olacak bu takım. kısa süreli kalp krizi.
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026