bugün
- silver ile evlenecek erkek41
- rica etsem beni linçler misiniz14
- ellerim bos gonlum hos29
- sürü zekası8
- teomancalmasur6
- ohooo biri gider biri gelir sayıları o kadar çokki12
- enayimiknatisi ile kavga etmek10
- bik bik nedir niye bu kadar sevilesidir9
- nervio hamferdi10
- resmine 31 çektim de yattım3
- cop315
- ruhun bir bedenden diğerine geçmesi5
- avukat sevgili8
- mesajla verilmiş en büyük ayarlar7
- true giderse sözlükte yürüyen cinsellik kim olacak9
- imparatorice olmak ister miydiniz7
- sokakta dayak atılan kadın görsen karışır mısın6
- bugün ne oldu3
- sözlükteki en kaliteli nesil10
- fenerbahçe nin transferi kapaması18
- ktç'nin iki ay çalyak yemesi olayı9
*
anksiyete nin giderilmesi, uyku bozukluklarinin duzenlenmesi, epilepsi ve nobetlerinin tedavisi, anesteziye yardim, tibbi ve cerrahi islemlerden once sedasyon, alkol vb. maddelerin geri cekilme durumlarinin kontrolu gibi durumlarda kullanilan genel adi ''sedatif hipnotikler'' olan ilac grubunun bir uyesi. *
anksiyete nin giderilmesi, uyku bozukluklarinin duzenlenmesi, epilepsi ve nobetlerinin tedavisi, anesteziye yardim, tibbi ve cerrahi islemlerden once sedasyon, alkol vb. maddelerin geri cekilme durumlarinin kontrolu gibi durumlarda kullanilan genel adi ''sedatif hipnotikler'' olan ilac grubunun bir uyesi. *
kaygı bozukluklarının tedavisinde sıkça kullanılan ilaç türüdür.
amigdala, hipotalamus ve midbraini etkiler
gaba aktivitesii artırmak yoluyla sakinleştirir.
kas gevşetir, uyku ve rahatlamaya yol açar, bağımlılık ve toleransa neden olabilir.
beyindeki benzodiazepin reseptörleri tarafından algılanır.
bazı benzodiazepineler:
diazem (diazepam)
librax (chlordiazepoxide)
Xanax (alpazolam)
Dormicum (midazolam)
amigdala, hipotalamus ve midbraini etkiler
gaba aktivitesii artırmak yoluyla sakinleştirir.
kas gevşetir, uyku ve rahatlamaya yol açar, bağımlılık ve toleransa neden olabilir.
beyindeki benzodiazepin reseptörleri tarafından algılanır.
bazı benzodiazepineler:
diazem (diazepam)
librax (chlordiazepoxide)
Xanax (alpazolam)
Dormicum (midazolam)
benzodiazepin türevi ilaçlarla zehirlenmelerde antidot olarak flumazenil kullanılır.
gebelikte kullanımı fötal alkol sendromuna yol açabilir.
hamile anne kullanırsa doğacak çocuğunun dudağı yarık olabilir.
gaba reseptörleri ile etki gösteren maddedir.
uyku getirici ilaçlardır.
açılın bildiğim yerden geldi. en ucuz antidepresanlardan laroxyl nin de etken maddesi.
https://www.youtube.com/watch?v=6QrsKMofWZE
Buradaki videoda xanaxtan bile daha hafif olan bir antianksiyetik olan lorazepam yani ativan ilacinin, bir aylik kullanimda bile bu genci ne hale dusurdugunu gorebilirsin. Bu ilaci psikiyatristten aliyor.
Bunu buraya koyayim dedim. Benzodiazepinler cok tehlikeli olabiliyor. Bence kullanirken 5 kere dusunuyorsaniz, 5000 kez dusunmelisiniz. Bazen mucizevi tedavi de olabiliyorlar, ama gerekli kitle icin.
Buradaki videoda xanaxtan bile daha hafif olan bir antianksiyetik olan lorazepam yani ativan ilacinin, bir aylik kullanimda bile bu genci ne hale dusurdugunu gorebilirsin. Bu ilaci psikiyatristten aliyor.
Bunu buraya koyayim dedim. Benzodiazepinler cok tehlikeli olabiliyor. Bence kullanirken 5 kere dusunuyorsaniz, 5000 kez dusunmelisiniz. Bazen mucizevi tedavi de olabiliyorlar, ama gerekli kitle icin.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar