bugün

nüfusu 2000 den fazla yerleşim yerlerinde çöp toplamak, yol yapmak, temizlik v.b. angarya işleri yapmak üzere kurulan kuruluş...
inşaat ruhsatı almanın en az 60 gün sürdüğünü bile bile kaçak binalara memur gönderip ya 30 gün içinde ruhsat alın yada yıkarız diyen kuruluş.

ruhsat almak için de istemedikleri belge ve harç yoktur, en az 15.000 ytl isterler.
yerinden yönetim kuruluşudur. herşeyi merkezden yapmayalım, halkın istekleri dikkate alınsın, hızlı hareket edilsin, demokratik yönetim olsun diye kurulmuştur. ama halkımız bunu da dost-ahbap ilişkileriyle rant kapısına çevirmeyi bilmiştir.
boş zamanlarında başıboş köpekleri zehirleyen kamu kurumu.
5393 sayılı Belediye kanununu kapsamında kamu düzenini sağlayan kurum. artık nüfusu 2000 değil 5000 olan yerleşim yerleri belediye olabiliyor.
Çalışması keyifli yerlerdir. En üstten herhangi bir şekilde sıkıştırma, sorusturma, araştırma talebi gelmediği sürece kimse işleri bitirip bitirmediğiniz ile ilgilenmez.
oturuğun yerden para kazanma yeri.
birçok il ve ilçede kadrolaşmanın en yoğun olduğu çalışanlarının yeğen, kuzen, amca oğlu, hala kızı gibi akrabalardan seçildiği kurum.
turkiyede calismayan kurum olarak bilinir.
genelde kaldirim taslarini sokup tekrar yapmasiyla taninir.
türkiye'de ise adı yolsuzluklarla anılan yerel yönetim şeysi.* bir de fıkrası vardır, o da şöyledir:

yerel seçimlerde belediye başkanı adaylarından birine sormuşlar:
- "neden belediye başkanlığına soyunuyorsunuz?"
belediye başkanı adayı cevabı yapıştırmış:
- "daha iyi giyinmek için" *
Adalet ve hukukun,insan eşitliğinin sadece sözde varolduğunun gözle görülebilir bir yer olmasıyla ünlüdür.Memurda olsan,işçide olsan eğer; belediyenin personeliysen yalaka olmak ve onur kelimesiyle arandaki mesafeyi uzak tutmak zorundasındır.Ha bunları yapmıyor musun?O zaman durum senin için pek iç açıcı değildir?Her an tekmeyle tanışabilirsin.
belediye; muhasebecisi üniversite mezunu, başkanı ilkokul mezunu olabilecek kurumdur.
özellikle son yıllarda kar amacı güden ticari bir kurummuşçasına, yaptıkları yada yapıyormuş gibi gösterdikleri faaliyetlerini süslyerek, insanın gözüne sokarak reklamını yapan kuruluşlar olmuşlardır.* bakın neler neler yapıyoruz, çok çalışıyoruz, insanüstü çaba sarf ederek refahınızı arttırdık gibisinden böbürlenmeler içerisinde birçoğu. zaten yapılması elzem olan faaliyetlerin bu şekilde reklamının yapılması doğru gelmiyor bana. rahatsız oluyorum ve kandırılmış hissediyorum. gerçi kendilerinin her söylemlerini peşinde koşan birçok seçmeni epey etkileniyor olsa gerek bu reklamlardan. bende ise tiksinti yaratıyor. öte yandan benim gibi bu durumdan rahatsızlık duyanların sayısı da az olmasa gerek.
eski yunan mitolojisinde çalıp çırpma tanrısının ismi olan; türkiye de yol ve kaldırım endüstrisi olarak algılanan bir kamu tüzel kişiliğidir. ülkemizde ne yazık ki belediyelerin hemşehri hukuku geliştirme, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kültürünü pekiştirme sivil toplumu destekleme ve şehri markalaştırma gibi ulvi amaçları yoktur. aslında kanunda var bu görevler. ama çoğunluğu imar ve altyapı sorununu çözememiş belediyeler bütçelerinin büyük bölümünü yol kanalizasyon ve sair ortak kullanım alanlarını geliştirmeye ayırıyor. buna bir de belediye yönetimlerinin kendilerine yakın olan müteahhitleri zengin etme hevesi eklenince tüyü bitmemiş yetimin hakkı belediyelerin eliyle verimsiz yatırımlarda heba oluyor.
en çok yaptıkları iş kaldırım taşlarını sökmek ve yeniden yapmaktır. yollarda ki çalışmaları asla bitmez. ömür boyu yol yapmaya mahkumlardır.
vatandaşın parasını yandaşlarına aktarmayı öncelikli görev edinmiş devlet kurumu. chp akp mhp hep aynı.

(bkz: belediyelerin özelleştirilmesi)
ne zamandan beri işçiler teşkilattan alınır oldu?

akp rezilliği yine eylemlere müdahale etmek için yapılmadık şerefsizlik yok.

bu köpeklerin orda işi ne?

https://www.youtube.com/watch?v=_pUqZ0sz0RM
Şu adreste boş olarak duran binanızı parası neyse verip kiralamak istiyorum, yapmam gerekenler nedir ? sorusu ile başvurduğumda binayı yasal yollardan kiralama talebi ile başvurursam hiç bir şansım olmadığını, kendilerinin hayır diyeceğini ama çok istiyorsam önce gidip binayı işgal edebileceğimi, işgal ettikten sonra belediyeye başvurup ben burayı işgal ettim parası neyse vereyim dersem işgaliye karşılığı o binayı kullanabileceğimi söyleyen kurum.
Belediye, beldenin ve belde sakinlerinin mahalli mahiyette müşterek ve medeni ihtiyaçlarını tanzim ve tesviye ile mükellef hükmi bir şahsiyettir. Belediye yönetiminin , " belediye başkanı ", " belediye meclisi " ve belediye encümeni " olmak üzere üç organı bulunmaktadır.
genellikle danışmanlık kadroları vasıtasıyla eşe, dosta, akrabaya ekmek kapısı olan yerel yönetim kuruluşlarıdır. neyse belediyeciğe farklı bir bakış için şurdan buyrun.
Bir tüzel kişilik.

Benim ekmek kapım, Varol belediye.
--spoiler--
Türkiye'de bulunan 3215 belediyeden sadece 11 ’inde düzenli depolama yapılıyor.
--spoiler--
Arapça beled yani temizlemek, toplamak manasından gelen kelime.
Asli görevi temizliktir. Bu mantık ile kurulmuşlardır.
Bugün ise yemedikleri nane yoktur.
şu araçlardan satın almayan ve kullanmayanları hem sözcük anlamında, hem de gerçek anlamda belediye olmaktan çıkmış demektir gözümde.
görsel
vitrinde çöp toplama altyapı kanalizasyon gibi işlerle uğraşan ama perde arkasında yolsuzluğun dibine vuran kamu tüzel kişiliğine haiz yerel yönetim birimleridir.
http://camiduvari88.blogs.../2017/04/belediyeler.html