/73
beklediğimdir.
Çıksa da yapsak.
28 yaşına kadar bekleyemiyeceğim için yapamayacağım bir askerlik türü.
Ekonomi öyle kötü böyle kötü AKP tü kaka diyen tüm muhalefettin çoluğu çocuğunun dört gözle beklediği askerlik türü. Evet.
benim askerimin canının değeri yoksa varsın yapması askerlik kimse, şehit haberlerine vah diyip geçiyoruz sonra askerlik kutsaldır diyoruz nereye kutsal anasını satıyım yapmayın askerlik böyle bir vatan haketmiyor. boku bokuna ölümdür askerlik.
Beklediğimdir.. size ödettiğim elektrik-su faturalariyla yine kâra geçiyorum merak etmeyin.. çekemeyen anten taksın.
Bedelli askerlik yapan Adam degildir.
Askerlik yapan herkesin adam olduğunu sananları göstermiştir.
eğer sınır 25 yaş olacaksa çıkmasının biraz daha bekletilmesini temenni ettiğim askerlik türüdür. 6 ay 10 gün daha dişinizi sıkın 25 olayım bi 15.000 de benden...
Bütün askerlikler bedellidir aslında,
Kimi kardeşlerimiz asker olmanın bedelini canıyla ödüyor maalesef,
Parasıyla asker olmayanlar kastediliyorsa onlarınki askerlik değil...
Bedelli olmasa torpille Antalya'da falan yapılıyor askerliği zaten, bence kasmayın. Bedelli o kadarda kötü fikir değil. Zengin heryerde zengin.
birçok kişinin çıkınca partiler düzenleyeceği, birçok kişininde ehh ...koyayım banane diyeceği bir haber.
milyonlarca genç kesimin bekledıgı haber.
Parası olanı askerlik hizmetinden kurtaran bedelli işidir. Gereksiz olduğunu söylemek yanlış olmaz. Birileri gidip aylarca askerlik yaparken, birileri parayla bu hizmeti yapmış oluyor. Askerlik bir yükümlülüktür. Aynı zamanda bir hak. Yükümlülük kısmında işte bu bedelli askerlik olayı devreye giriyor. Yani vatani hizmeti para vererek yapmış olmak. Oldukça mantıksız geliyor.

Bu ülkede askere gitmek istediği halde gidemeyen nice insanlar var. Bunlar böyle askerlik görevini yapmak için can atarken, bazı kişilerinde bedelli askerlik olayı ile bu hizmeti yapmış sayılması komik ve mantıksız geliyor. Sağlık Açısından uygun şartlara sahip her Türk Erkeği için askerlik bir yükümlülük olmalı. O askeri formayı giymek insana ayrı bir değer katıyor. Az bir zaman için bile olsa. Birde söz var işte. Askerlik hizmetini yapmayanı adam saymazlar diye. Hepsi bir yana, insanın içini acıtıyor bu bedelli askerlik işi. Eşitlik ilkesinin para ile bozulması demektir.
görsel

Son olaylardan sonra çıkma ihtimali düştü sanırım.
Gidiniz yapınız efendim. 6 ay askerlikten kaçılır mı yahu. Korkacak birşey yok. iş güç eş çocuk demeyin hiç. Askerlik zorunluluğunu biliyorsun niye evlenmeden gidip halletmedin derler adama.
çıkmasını dört gözle beklediğimdir..

size ödettiğim faturalarla yine kârdayım hewaller sakin olun.
Parası olan herkesin yapması gereken uygulamadır.
Devlet maaşı ile o kadar asker ve polis alıyor bırakın da onlar yapsın bu görevi.
Bedava şekilde 12 ay neden ezilirsin ki asker ellerde?

Bedelli askerlik 5000 olsun ve yaş sınırı olmasın herkes bedelli yapsın ve rahat etsin.
Uzman çavuşlar, korucular, sözleşmeli erler ve 5000 maaş alan ilkokul mezunu pöh'ler neden var?
Sonuçta senin benim vergim ile o maaşı almıyorlar mı?
Bırak askerlik görevini de onlar yapsın.
(bkz: dolar ile bedelli askerlik)
Çık gel artık seni beklediğim kadar kimseyi beklemedim.
gündemde yok dediklerine gore kesin cikacaktir, son bedelli cikmadan kisa bir sure once basbakanin aciklamasi, o zamanda boyle cikmaz cikmaz dediler pat diye cikti.
görsel
Normal bir vatandaşın bedelli yapmasına karşıyım. Güzel bir iş bulmuşsundur nişanlanmışsındır evlenmişsindir evde ekmek bekleyen karın vardır eyvallah. Ama hiç bir sebep yokken keyfi yere askerden kaçmak doğru değil. Babalarımız da yaptı dedelerimiz de yaptı. Onların dedeleri de savaştı. Emanete sahip çıkalım. Ahmet gitmesin mehmet gitmesin muhammet gitmesin ben gitmeyim kim gitsin askere? Herkes bedelli yapıp gitmese yatağımızda nasıl rahat uyuycaz? Kim koruycak bizleri. Doğuda işler karışıkmış bilmem neymiş gidip ölmeye niyetim yokmuş vs vs bırakın bu ayakları. Çanakkale savaşına giden askerlerimize " cepheden dönersen sütümü helal etmem" diyen annelerin soyundan geliyoruz unutmayın.
Akp ye oy veren kamiller yüzünden ölmeyi haketmiyorum. Onların oğulları gitsin. Oy verenler düşünsün.

Edit: bilal oğlan askere gitsin bende giderim. Pardon o da bedelliydi.
yapacağınız 6 ay askerlik, 10 sene kafa patlatıyorsunuz gitmemek için.
yapın kurtulun zaten bu sıralar genelde orta ve batı anadoluya yolluyorlar milleti.
Ülkede en çok askere para harcanıyor. Bazı komutanların ve şahısların keyfi ihtiyacı karşılansın diye devlet okumuş okumamış insana askere alarak dünya para ödüyor. Askerlik bitikten sonra ise komutanına hizmet etmiş psikolojisi bozulmuş erkek tezkeresini alıp geliyor.

Bunun yerine zorunlu askerlik kalksa da yada bedelli gelse, askere gidecekten paranı al hem askeri gelir kaynağın artsın Hemde askere gelenlere ciddi eğitim ver..
© copyright 2005 - 2026