bugün
- silvermist7
- sözlükte tanıdığınız en iyi kişi24
- sözlük hesabını sil perileri7
- gocu'ya özgürlük11
- yanlışlıkla başkasının külodunu giymek3
- dincilerin insanların yaşamına karışması3
- gocu'nun çaylaklık durumu kaldırılsın7
- kahve ve sigara ile yağmuru izlemek5
- yazılımcıların maaş pazarlığında yaptığı hatalar3
- gocu10
- fatma betül sayan kaya49
- fon mağdurlarının ana para iadelerini beğenmemesi4
- farklı mısın4
- yeşil parka giyen kız5
- tüik ve enag'ın eylül enflasyonu verileri3
- aşk6
- senden benden trilyonları çalanlar5
- orta yaşlıların birbirilerine kanki demeleri2
- ne yazarsam yazayım çaylak olmuyorum4
- sabahları nefret edilen şeyler11
- sarımsak6
- arkadaşlar beni neden sevmediniz3
- 4 ekim 2026 konohafest saldırısı3
- cin filmleri4
- ideal bira bardağı3
- riyad da ikinci mekke ittifakı toplantısı3
- pazartesi sabah 7 de spor salonuna giden insan3
- bir erkeğe yapılabilecek en iyi iltifat10
- yıldız tilbe kızılı2
- cemil ipekçi2
- arkadaşlar çok uykum var2
- hepinizden nefret ediyorum ama tek başıma da canım2
- sözlük gıybeti12
- türk korku filmi klişeleri3
- pizza5
- şiiri ayak kokan kadın3
- pazartesi sabahı erken kalkmak için bir neden3
- dünyanın en yakışıklı erkekleri listesi8
- pizza margarita4
- hangi tatlısınız10
- kapatıcı kullanılmayan gün12
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı19
- akp seçmeni16
- anın görüntüsü20
- italya türkiye maçı saat 21 45 te atv de3
- nasıl birisiniz8
- kendinizde değiştirmek istediğiniz şeyler7
- cin musallat olan kişi nasıl anlaşılır3
- yaşlı ve bunak sözlük yazarları3
- iwf yapay zeka çocuk istismarı materyali artışı2
iskambil kağıtlarıyla oynanan en zevkli oyunlardan birisidir eşli ya da herkesin tek olduğu şekilde oynanabilir.
ver kozu oğlum ver kozuuu!!! gibi replikler duyulabilir.
zekanın yanında biraz da şanslı gününüzde olmanızı gerektiren oyundur zira namussuz kağıtlarda gelmedi mi gelmiyor arkadaş ama el bi dönerse offf çizerim alimallah...
(bkz: işemek)
oyun yeni öğrenildiğinde rakipler yere 3 tane karo attığında en küçük koz ile bile kağıtları topladığın zaman "karo yok mu oğlum elinde?" sorusuna "yok mına koyiim, yok" diye cevap vermek biraz can sıkcı olsa da, sonradan inanılmaz güzelleşen oyun. can sıkıntısına bire bir.
Yurt odalarında sıkça oynanan eğlence aracıdır.52lik iskambil kağıdıyla oynanır
bir oynamaya başaladığın zaman hayatla ilişkini kesen ve başka birisine anlatırken karşındakinin sorduğu sorularla da bir okadar da çekilemicek hale gelen oyun.
ömrümden sanırım bir kaç ay yemiş oyun. şimdi kafamı duvarlara vuruyorum elbette. keşke bu bok yerine derslere girseymişim. ne bileyim kitap okusaymışım, başka faaliyetlere katılsaymışım. şimdi bana bir faydası var mı? yok. o yüzden öğrencilere şimdiden geleceği söylüyorum. eğer "gel bir batak atak" diyen arkadaşlarınız varsa hemen onlardan uzaklaşın ve derslerine düzenli giren, faaliyetlere katılan arkadaşlara yanaşın. ben hatamı son iki senede fark ettim ve son iki sene sonuç gerçekten çok farklı oldu. siz ilk seneden bu hatayı yapmayın. bataktan uzak durun.
(bkz: Radoslav Batak)
(bkz: koz çıkmadan koz çekmek)
lise 1 de oda arkadaşlarıma öğretip zevkle oynadığım oyun. şimdi benden önce bilenlerle oynuyorum daha zevkli. o arkadaşlar sozluk okuyucusuysa kusura bakmasınlar. *
3 ayda öğrenebildiğim,ilk izlendiğinde hiçbirşey anlaşılamayan ama oynayınca gerçekten haz veren kağıt oyunudur.Hesap ödetmek için oynanır.Üniversite öğrencileri tarafından pek bi sevilir.
bir nevi ata sporudur.öğrenci hayatına ilk adımı atmak isteyen her birey bu oyunu bilmelidir. zira bilmemek ayıptır efendim.
bu oyun kahvehanelerimizde koz maça,ihale,gömmeli,eşli ihale olarak oynanır.
gömmeli batak: dördüncü şahısı bulamadığınız zaman mecburiyetten oynanan halidir.
koz maça: batağa yeni başlayanların tercihidir.
ihale: dört tane birbirinden iddalı babayiğit in birbirine meydan okumasında oynanan halidir
eşli: en zevklisi en eğlencelisidir. yalnız dikkat edilmesi gereken kural eşinin iyi olması malum batakta ve yatakta eşi olmayanlar eline mahkumdur...
gömmeli batak: dördüncü şahısı bulamadığınız zaman mecburiyetten oynanan halidir.
koz maça: batağa yeni başlayanların tercihidir.
ihale: dört tane birbirinden iddalı babayiğit in birbirine meydan okumasında oynanan halidir
eşli: en zevklisi en eğlencelisidir. yalnız dikkat edilmesi gereken kural eşinin iyi olması malum batakta ve yatakta eşi olmayanlar eline mahkumdur...
kafa guzel iken oynandiginda elinde alir kagidi olmadigi halde herkese 13 dedirten oyun.
sınıfta kalma sebebi olacak oyundur neredeyse. özellikle üniversite hayatanın olmazsa olmaz oyunudur, insana ne vize ne final hatırlatır. bir çok çeşiti olsada en bilineni koz maça şeklinde oynanandır. king kadar komplike olmaması her yerde rahatça oynanmasına imkan verir.
sabaha kadar oturma sebebidir.
lisede bilmiyor olsa bile üniversiteyi kazandıktan sonra yurtta kalan öğrencilerin en başta öğrendikleri, sabaha kadar iskambil kağıdı ile oynanan ihale, kanlı gibi versiyonları olan oyun.
bir yasam felsefesi. tamamen konsantre bir sekilde, ruhunuzu ortaya koydugunuz mistik olusum. budizm, reiki, tao, mao falan hikaye. *
vize gecesinden bir el lan diye başlanılıp sabaha kadar süren oyun.
derse şiş gözlerle girmenin nedenidir. gece 2'de kıçınız dona dona kola&cips almaya göndertendir.
king in bir alt versiyodur. bu oyunu iyi oynayan kişi ne hesap öder ne bulaşık yıkar.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar