bugün
- 186 boyundaki erkek19
- kabak yemeği vs hamburger10
- bursalı erkekler9
- gün içinde uyuduğu için gece uykusu gelmeyen insan3
- bir meyve olsanız ne olurdunuz3
- istanbullu erkekler5
- erzincanlı erkekler6
- tavuk döner ısmarlayan erkek6
- antalyalı erkekler5
- sevişirken yatak odasına ninja girmemiş insan2
- yeni parti için alternatifli hazırlık2
- bu sözlükte beni herkes tanır17
- sivaslı yiğidolar6
- kürt erkek5
- alevi erkek5
- cezayir erkekği4
- şehir şehir dolaşıp koca arayan tip3
- ahmet sezer bey9
- adıyamanlı erkekler5
- gökte rızkınız ve size vaad olunan şeyler vardır9
- seat leon fr3
- 32 yaşına girmek12
- sözlük kızlarının artık yemek pişirmemesi sorunu4
- sözlük yönetimine bir teşekkür2
- en merak ettiğin ulu yazarı30
- din tartışması7
- sözlükteki birader adı altındaki masonik yapılanma7
- g'i l d'e d l'i l y20
- karadenizli erkeklerin biraz şey olması2
- izmirli kızlar4
- nervio'ya aşık olmak5
- zengin olsanız ne yapardınız9
- yazarların lahmacun yeme rekorları2
- çirkin erkeklerdeki kadın düşmanlığı2
- nervionun merak ettiği yazar19
- gocu27
- 40 yaş üzeri insanlar mesajlaşıyor mu sorunsalı16
- geceye bir tavsiye bırak3
- ilk buluşmada hesabı kim öder7
- ben ahbap derneğine güveniyorum4
- terlik giyen erkek5
- norveçte bok olsam9
- sinirli kadını sakinleştirmek17
- büyük bir pipiye sahip olmak4
- kadının kadından hoşlanması3
- ben uyuyorum arkadaşlar sevdiğim yazar uyudu da2
- en büyük korkunuz4
- erdoğan ın dünya lideri olması3
- abla deme lazım olur3
- yalnizca deli yalnizca sair21
iskambil kağıtlarıyla oynanan en zevkli oyunlardan birisidir eşli ya da herkesin tek olduğu şekilde oynanabilir.
ver kozu oğlum ver kozuuu!!! gibi replikler duyulabilir.
zekanın yanında biraz da şanslı gününüzde olmanızı gerektiren oyundur zira namussuz kağıtlarda gelmedi mi gelmiyor arkadaş ama el bi dönerse offf çizerim alimallah...
(bkz: işemek)
oyun yeni öğrenildiğinde rakipler yere 3 tane karo attığında en küçük koz ile bile kağıtları topladığın zaman "karo yok mu oğlum elinde?" sorusuna "yok mına koyiim, yok" diye cevap vermek biraz can sıkcı olsa da, sonradan inanılmaz güzelleşen oyun. can sıkıntısına bire bir.
Yurt odalarında sıkça oynanan eğlence aracıdır.52lik iskambil kağıdıyla oynanır
bir oynamaya başaladığın zaman hayatla ilişkini kesen ve başka birisine anlatırken karşındakinin sorduğu sorularla da bir okadar da çekilemicek hale gelen oyun.
ömrümden sanırım bir kaç ay yemiş oyun. şimdi kafamı duvarlara vuruyorum elbette. keşke bu bok yerine derslere girseymişim. ne bileyim kitap okusaymışım, başka faaliyetlere katılsaymışım. şimdi bana bir faydası var mı? yok. o yüzden öğrencilere şimdiden geleceği söylüyorum. eğer "gel bir batak atak" diyen arkadaşlarınız varsa hemen onlardan uzaklaşın ve derslerine düzenli giren, faaliyetlere katılan arkadaşlara yanaşın. ben hatamı son iki senede fark ettim ve son iki sene sonuç gerçekten çok farklı oldu. siz ilk seneden bu hatayı yapmayın. bataktan uzak durun.
(bkz: Radoslav Batak)
(bkz: koz çıkmadan koz çekmek)
lise 1 de oda arkadaşlarıma öğretip zevkle oynadığım oyun. şimdi benden önce bilenlerle oynuyorum daha zevkli. o arkadaşlar sozluk okuyucusuysa kusura bakmasınlar. *
3 ayda öğrenebildiğim,ilk izlendiğinde hiçbirşey anlaşılamayan ama oynayınca gerçekten haz veren kağıt oyunudur.Hesap ödetmek için oynanır.Üniversite öğrencileri tarafından pek bi sevilir.
bir nevi ata sporudur.öğrenci hayatına ilk adımı atmak isteyen her birey bu oyunu bilmelidir. zira bilmemek ayıptır efendim.
bu oyun kahvehanelerimizde koz maça,ihale,gömmeli,eşli ihale olarak oynanır.
gömmeli batak: dördüncü şahısı bulamadığınız zaman mecburiyetten oynanan halidir.
koz maça: batağa yeni başlayanların tercihidir.
ihale: dört tane birbirinden iddalı babayiğit in birbirine meydan okumasında oynanan halidir
eşli: en zevklisi en eğlencelisidir. yalnız dikkat edilmesi gereken kural eşinin iyi olması malum batakta ve yatakta eşi olmayanlar eline mahkumdur...
gömmeli batak: dördüncü şahısı bulamadığınız zaman mecburiyetten oynanan halidir.
koz maça: batağa yeni başlayanların tercihidir.
ihale: dört tane birbirinden iddalı babayiğit in birbirine meydan okumasında oynanan halidir
eşli: en zevklisi en eğlencelisidir. yalnız dikkat edilmesi gereken kural eşinin iyi olması malum batakta ve yatakta eşi olmayanlar eline mahkumdur...
kafa guzel iken oynandiginda elinde alir kagidi olmadigi halde herkese 13 dedirten oyun.
sınıfta kalma sebebi olacak oyundur neredeyse. özellikle üniversite hayatanın olmazsa olmaz oyunudur, insana ne vize ne final hatırlatır. bir çok çeşiti olsada en bilineni koz maça şeklinde oynanandır. king kadar komplike olmaması her yerde rahatça oynanmasına imkan verir.
sabaha kadar oturma sebebidir.
lisede bilmiyor olsa bile üniversiteyi kazandıktan sonra yurtta kalan öğrencilerin en başta öğrendikleri, sabaha kadar iskambil kağıdı ile oynanan ihale, kanlı gibi versiyonları olan oyun.
bir yasam felsefesi. tamamen konsantre bir sekilde, ruhunuzu ortaya koydugunuz mistik olusum. budizm, reiki, tao, mao falan hikaye. *
vize gecesinden bir el lan diye başlanılıp sabaha kadar süren oyun.
derse şiş gözlerle girmenin nedenidir. gece 2'de kıçınız dona dona kola&cips almaya göndertendir.
king in bir alt versiyodur. bu oyunu iyi oynayan kişi ne hesap öder ne bulaşık yıkar.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar