bugün

5 e 5 oynanan harika bir oyun.nam ı diger sepettopu.
(bkz: i love this game)
en güzeli 3vs3 streetball olanıdır.
izlenmesi en zevkli olan spor.
(bkz: nba tv)
ülkemizde futbol kadar taraftarı olmayan ama olması gereken spor.
ülkemizdeki liginin zirve mücadelesi cok heyecanli gecen spor dali. yine de cogu mac bos tribünlere oynanmakta, 10 liralik biletlerine ragmen.
nickimin sebebi olan spor shawn kemp
türkiye de basketbol denince akla gelen ilk takım, "efes pilsen".
arkadas edinmede en büyük etken *
(bkz: nba)
turkiye'de gerektigi ilgiyi alamayan spor dali.
ayrica dunyanin en zevkli sporu *
turkiyede ilgi gorememesinin ana nedeni, 3 metrelik potaya uc santimlik boyuyla yetisemeyen kisa boylu irk temasasidir. senin boyun iki metre olsa, o potaya smac bassan senden krali yok.
basketbol topunu elime aldığım ilk gün potaya bile atamıyordum, yıllarca azmettim yılmadım oynadım, bir çok başarı kazandım, hiç bir zaman amaçsız bir iş yaptığımı düşünmedim, hayatımın en büyük kazançlarını o dönemlerde yaşadım, takım olmak nedir, arkadaşlık nedir, birlikte yaşamak nedir, birileriyle beraber ağlamak sevinmek nedir. michael jordan'ı izlemek zevkti. petar naumoski geleceğinde o gece heyecandan uyuyamamak zevkti efes koraç kupasını kaybettiğinde ağlamak, kazandığında üç gün üç gece bayram yapmak zevkti. sabahlara kadar oturup set hazırlamak üstüne düşünmek hayattı. ne kadar kör dövüşü gibi adlandırılsa da basketbol hayat tarzıdır, hiç bir spor kötü değildir ama basketbol mükemmeldir.
Dünyanın en hızlı oynanan ikinci sporu olarak kabul görülen spor dalı.Oynaması zevklidir,ama kolay değildir.Herkes futbol oynarken neden basketbol oynayamaz sorusunun cevabı basketbol oynamak için belirli özellikler kazanılması gerektiğidir.Futbolu hiç bilmeyen birisi en kötü ihtimalle gelen her topa pat küt vuran bir defans oyuncusu olarak kendine yer bulabilirken,basketbolda önce bi topu sektirmeyi öğrenmek,sektirirken yürümeyi öğrenmek,o daracık potadan topu geçirmeyi öğrenmek gerekir. Sonuç olarak basketbol fundamental ister.Zeka ister,çabuk düşünme,hemen karar verebilme,yetenek,alışkanlık,özümseme ister.Basketbol zordur,oynayabilene müthiş haz sağlar.
Hele topun fileden geçince çıkarttığı "flopp" , "şşrokk" karışımı ses insanı orgazm noktasına bile ulaştırır *.Oynamak,oynatmak,oynamayanları uyarmak gerekir.
futbol amele sporuyken basketbol beyfendi sporudur.futbol 1,5 saat boyunca bir iki defa heyecanlandırırken,basketbolda devamlı bir atraksiyon vardır ve en az 70 defa heyecanlanırsınız.hele maçın son dakikaları başabaş gidiyorsa heyecandan kalbiniz duracak gibi olur.ayrıca topun fileden geçerken çıkardığı 'çuff' sesini başka hiçbir sporda bulamazsınız.kısacası i love this game
herkesin yapamadığı bir spor dalıdır. zeka işidir izlemesi de gayet zevklidir.
efendim basketbolu hepimiz biliriz ama kim buldu bunu yahu sorusunun cevabı çok azımızca bilinmektedir. nba tv veya nba maçlarını izleyenler hatırlarlar. eski nba görüntüleri arasında bir elinde kova diğerinde top, poz vermiş halde duran gözlüklü bir dayı vardır. işte o dayının adı james naismith tir. ** 1861 kanada doğumlu bu vatandaş basketbolun babasıdır. ilahiyat okumakla beraber asıl mesleği fiziksel eğitmenliktir. *abimiz 1891 de springfield kolejine bu sıfatla atanmıştır. okul yönetimince beden eğitimi hocalarından kış aylarında salonda yapılan sıkıcı fiziksel aktivitelerin yerine, eğlenceli bir şey bulmaları istenmiştir. naismith de futbol, çim hokeyi vb sporları incelemiş fakat oyuncular arasında vücut teması olmayan bir spor peşinde oldugundan onları elemiş. basketbolu icad etmiş. ilk zamanlar naismith in kuralları minimum vücut temasına dayalı imiş. o yüzden topla koşmak ve yürümek yasakmış. topu al ve arkadaşına at gibi.. üstelik sınıfı 18 kişilik oldugundan oyunun bu ilkel hali 9 a 9 olarak oynanıyor imiş. pota niyetine kullandıkları sepet de çoğu zaman topu aşağı salmadığından her basket sonrası topu çıkarmak için altına merdiven dayanıyormuş. *neyse naismith dayı bu olayı bulduktan sonra tabi ki ün yapmış. üstelik bununla da kalmamış naismith dayı. amerikan futbolu oyuncularının kafalarındaki başlıklar var ya, işte onu da ilk bu icat etmiş. ee bu kadar şeyden sonra adına 1959 yılında springfield kolejinde bir hall of fame müzesi açılmayı da hak etmiş.*
giyiminle, dinledigin muzikle vb. bir hayat tarzidir.
4. nesil yazar. *
oynanması belli bir estetige ihtiyac duydugundan , beceremeyenler tarafından surekli bok atılan spor dalıdır.
türkiye de ilk kez robert kolej de oynanan ve daha sonra ahmet robenson tarafından tüm türkiye ye yayılan spor dalı.
insan ne kadar büyüse de, kazık kadar olsa da bu sporu yaparken skor yaptığında hala çocuklar gibi sevinir...estetik spor, yapanları da pek bir karizma görünür.
Doksan dakika boyunca yedi metrelik kale içine sokulamayan topun hükmündeki futbolla kıyaslandığında zaman zaman "Ulan, nasıl oluyor bu kadar sayı minnacık çembere?" sorusunu insana sorduran, aslına bakılırsa fizik kurallarını altüst ettiği açık fakat her nedense insanların farkına varmasına kapalı spor dalı.
Dünyanın ekonomik olarak en büyük ikinci spor dalıdır.Üzgünüm futbol severler ama birinci futbol değildir.
Hayatımı kökünden değiştiren ve gökten melekler aracılığıyla indiğine inandığım spor dalı.

Bu sporun bazı yan etkileri de yok değildir.bir kere basketbol topunu tuttuktan sonra elinize yapışıp kalması, ayrıca aklınızdan çıkmaması muhtemeldir.Bu nedenle bilgisayar programcısı olmak isteyenlerin uzak durması gerekir.Aksi takdirde, bir zaman sonra bilgisayar ekranı bile gözünüzde yuvarlaklaşmaya başlayabilir.ileri safhası ; *