bugün
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle15
- velvet4
- hepinizin agzina biber surcem7
- sebahattin şirin14
- hiçbir servet zamanı satın alamaz12
- çalışmak özgürlük müdür5
- 1 milyon dolar ama sözlükte nude'un dolaşacak7
- cıvık çift5
- çerçeve yasa22
- bir erkeği yakışıklı gösteren 3 şey6
- sözlükte kadın yazar olması5
- blackberry6
- sözlüğün en tipsiz kız yazarı8
- bu saatte yemek yemek4
- esrar içip müzik eşliğinde sevişmek8
- canınız sıkılınca ne yapıyorsunuz4
- sözlük prenseslerinin fotoğrafları4
- apo piçtir piç kalacak12
- arkadaşlar ben şişman miyim4
- sözlük yakışıklıların fotoğrafları9
- kalp krizi8
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler8
- ırkınızı seçme şansınız olsaydı7
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz4
- tenis oynayan erkek4
- ekşi sözlük referans18
- anın görüntüsü15
- milliyetçi faşistlerin pkk biter korkusu12
- beşer esad kardeşi ve kuzeninin ölüm cezası3
- su tabancasından su içen çocuk4
- sözlüğün kapanması4
- profilini gizli tutma nedeni9
- mony tontana3
- romelu lukaku7
- malum takımın azalarak bitecek olması6
- vize dolandırıcılarına 6 ilde operasyon2
- türk milletine kurulan pusu7
- eski türkiye5
- estetik ameliyat olan kişiyi ziyaret etmek3
- renault 92
- burçlara inanmak3
- dümbük2
- poğaca ile kahvaltı yapmak8
- mel melin palavra sıkması7
- true'nun sözlüğe küsmesi6
- ismet'in domuz çukulatası getirmesi7
- allah'ın delili hazreti mehdi5
- ümmetçilerin vatan sevgisi5
- z jenerasyonunun önceki nesilden az zekalı olması4
- havanın bir milyon derece olması2
beş kere doğuran ve beşinci yavrusu dişi olan deveye verilen isim. kulağı çentilir, sütü sağılmaz ve sütü putlara bırakılırdı.
rahip bahira hanif anlayışına mensup bir hristiyan din alimidir. peygemberimizin amcası ebu talip bilindiği üzere tüccardır. şam'a giden ticaret kafilesinin başında bulunan lider kişidir. yanında peygamberimizide götürür. hz muhammed (s.a.v) henüz 10 yaşlarında bir çocuktur.
ticaret kervanı şam'a ulaşmadan rahip bahiranın manastırına yakın bir yerde dinlenmek için konaklarlar. iyiliksever, insan aşığı bu rahip gördüğü kervana ikramlarda bulunmak ister ve konağına çağırır. develerin başında kalmasın için mahzun nebi develerin güvenliğini sağlamak için bırakılır.
ebu talip ve bahira arasında şu diyolog geçer
bahira: siz sayıca bu kadarmısınız
ebu talip: evet hepimiz bu kadarız
bahira: eminmisiniz
ebu talip: evet eminim herkes geldi içeri
bahira: yok bir kişi daha olmalı.. o nerde.. o'nuda getirin buraya
ebu talip: yok kimse yok.. demeye kalmadan
bahira: ama ben bir kişinin daha nur'unu-nurunun varlığını burda seziyorum
ebu talip: develerin başında kalması için yiğenimi bıraktım der. sadece O dışarıda kalmış olmalı
bahira: heyecanla çabuk getirin bana o'nu dieyer getirmelerini ister..
Çocugun yüzüne bir kez bakmak Bahira için bu mucizeleri açiklamaya yetti. Yemek boyunca onu dikkatle incelediginde yüz ve vücut özelliklerinin kendi kitabinda anlatilanlara ne denli yakin oldugunu gözledi. Yemekten sonra rahip bu genç misafirin yanina gitti ve ona yasam sekli, uykulari ve genel konulardaki tavirlariyla ilgili bazi seyler sordu. Çocuk ona bu konularda ayrintili cevaplar verdi; çünkü adam saygidegerdi, sorular ise saygili ve hürmetkarca soruluyordu. Hatta rahip sirtina bakmak istediginde, gömlegini siyirmakta tereddüt etmedi. Bahira zaten kesinlikle onun peygamber oldugu kanaatindeydi. Bir de sirtindaki iki kürek kemigi arasinda, kitabinda anlatilan yerde peygamberlik mührünü görünce tüm süpheleri silindi. Bahira Ebu Talib'e döndü ve aralarında şöyle bir diyalog gelişti:
Bu çocukla akrabalik dereceniz nedir?
Oglumdur
Oglunuz degil, bu çocugun babasi sag olamaz
Kardesimin ogludur
Peki babasina ne oldu?
Daha annesi ona hamileyken öldü
Iste bu dogru. kardesinin oglunu ülkene geri götür ve onu yahudilerden koru. Çünkü benim bildigimi onlar da bilirler ve görürlerse ona kötülük yaparlar. Kardesinin oglunun geleceginde büyük seyler gizli...
ticaret kervanı şam'a ulaşmadan rahip bahiranın manastırına yakın bir yerde dinlenmek için konaklarlar. iyiliksever, insan aşığı bu rahip gördüğü kervana ikramlarda bulunmak ister ve konağına çağırır. develerin başında kalmasın için mahzun nebi develerin güvenliğini sağlamak için bırakılır.
ebu talip ve bahira arasında şu diyolog geçer
bahira: siz sayıca bu kadarmısınız
ebu talip: evet hepimiz bu kadarız
bahira: eminmisiniz
ebu talip: evet eminim herkes geldi içeri
bahira: yok bir kişi daha olmalı.. o nerde.. o'nuda getirin buraya
ebu talip: yok kimse yok.. demeye kalmadan
bahira: ama ben bir kişinin daha nur'unu-nurunun varlığını burda seziyorum
ebu talip: develerin başında kalması için yiğenimi bıraktım der. sadece O dışarıda kalmış olmalı
bahira: heyecanla çabuk getirin bana o'nu dieyer getirmelerini ister..
Çocugun yüzüne bir kez bakmak Bahira için bu mucizeleri açiklamaya yetti. Yemek boyunca onu dikkatle incelediginde yüz ve vücut özelliklerinin kendi kitabinda anlatilanlara ne denli yakin oldugunu gözledi. Yemekten sonra rahip bu genç misafirin yanina gitti ve ona yasam sekli, uykulari ve genel konulardaki tavirlariyla ilgili bazi seyler sordu. Çocuk ona bu konularda ayrintili cevaplar verdi; çünkü adam saygidegerdi, sorular ise saygili ve hürmetkarca soruluyordu. Hatta rahip sirtina bakmak istediginde, gömlegini siyirmakta tereddüt etmedi. Bahira zaten kesinlikle onun peygamber oldugu kanaatindeydi. Bir de sirtindaki iki kürek kemigi arasinda, kitabinda anlatilan yerde peygamberlik mührünü görünce tüm süpheleri silindi. Bahira Ebu Talib'e döndü ve aralarında şöyle bir diyalog gelişti:
Bu çocukla akrabalik dereceniz nedir?
Oglumdur
Oglunuz degil, bu çocugun babasi sag olamaz
Kardesimin ogludur
Peki babasina ne oldu?
Daha annesi ona hamileyken öldü
Iste bu dogru. kardesinin oglunu ülkene geri götür ve onu yahudilerden koru. Çünkü benim bildigimi onlar da bilirler ve görürlerse ona kötülük yaparlar. Kardesinin oglunun geleceginde büyük seyler gizli...
Şam'a 100 küsür kilometre uzakta Büşra kentinde manastırı bulunmaktadır. Büyük oranda yıkılmıştır. Manastırın bulunduğu eski şehirdeki evler gecekondu haline getirilmiştir. Az ilerisinde Romalılardan kalma bir antik bir tiyatro bulunmaktadır.
hristiyanlıktaki üçleme -trinity- olgusuna karşı çıkmış ve dışlanmış suriyeli rahiptir. sonradan kendi inandığına uygun bir din yaratılmasında muhammedin danışmanı ve islamın ideologu olmuştur. kuranın yazılmasında emeği geçmiştir. besmeleyi yazmıştır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar