/72
baba : sabah erkenden evden çıkan , akşam eve dönüş saati belli olmayan , hesap sorulmayan , ne yapsa hatasız yapan, vefasızlıktan şikayet eden , anne denen en değerli varlığı sabrıyla sınayan, evlatlarını hayırsızlıkla suçlayan , evde anne-cocuk denen varlıkları kimi zaman hizmetçi olarak kullanan ,itiraz edildiğinde de "siz adama bakmazsınız " diyip sofrayı bir birine katan ataerkil toplumun başımıza diktiği şam cinsinden bir varlık.
Ulaşmamızı istemiyor galiba.
Kelse gecinilmez olabiliyorlar.
candır. ulan düşünsene aylar önce söylemişsin bir isteğini, adam unutmamış gitmiş yurt dışından getirtmiş.

not: hayır ben bile unutmuştum bunu sen nasıl bir adamsın anlamadım ki.
güvenebilecek liman tutunabilecek dal .
her evlat için önemlidir fakat bir kız çocuğu için çok daha önemlidir kanımca. ilk aşktır baba, ilk karşı cinstir anneniz ve size benzemeyen olarak tanıdığınız ilk insandır, ilk koruyan kollayandır.
Günlerdir evde sesin, soluğun eksik. Günler oldu biz hâlâ sensizliği kabullenemedik.
Bu aksam itibariyle beni ilk defa kaldırmış insan o da anamin zoruyla olmuş neymiş efendim buraya yanıma geliyormuş sözlük valla hazırlandim aşağıya indim bekledim babamı ama telefonla şok oldum kaldım 1 hafta aramayacagim trip atıyorum hıh.
sana, seni seviyorum demek dışında söyleyemediğim bi cümle daha var.
Öl desen ölmez sev desen sevmez.
oldu teşekkür ederiz biz size dönüş yapıcaz.
Üreme dürtüsünü bastıramamış ve çocuğu olmuş her türden erkek hayvanlara baba denir.
Sakin ama patladigi zaman dunyanin oteki ucuna gitme istegi uyandiran insandir. birtanedir, biyik sevmeme neden olan adamdir.
Marlon brando.
Özlenen...
2007 yılının ocak ayında,benim şu an olmak istediğim yere giden adam,çok özlediğim.
özlenmeyen....
Baba dersin canım der, gülümser kollarınıda her zaman açar. Korur kollar huzur vardır. Tarif edilemeyen kişi aslında herkes için apayrıdır.
2 aydır zahmet edip bi alo bile demeyen, amcanın abisi.
Neden ihtiyacımız olduğunu anlayamadığım nesne.
Edit: kendisinden nası nefret ettiğimi ve hayatımı ne kadar mahvettiğini söylemeyi unuttum.
Kelimedende anlaşılcağı gibi insana güven veren bir şey. Baba lan bu nasıl kelimelerle anlatılsın.
Gözlerine baktıkça hayat bulduğum adam..
https://www.youtube.com/watch?v=9XvLtpDugHA

canım babama gelsin...
kötü deyince bizim suçlu olduğumuz aile ferdi.
anne kadar duygusal olduğunu belli etmemeye çalışsa da en az onun kadar duygusal ve şefkatlidir.
canım babam seni çok özledim.
© copyright 2005 - 2026