bugün
- mehdi saçmalığı ile kandırılan milyonlar8
- damarsız tüysüz manisa yaprağı26
- sözlükte iki gündür dönen erkek memesi muhabbeti8
- trt'nin artık tarafsızlığı da umursamaması3
- mehdi nereye inecek sorunsalı10
- bikbik akıllı olsun akıllı3
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler23
- sebahattin şirin20
- fenerbahçe5
- mansur yavaş'ın iyi parti'ye geçmesi12
- chplilerin camileri ahıra çevirmesi19
- hikayeyi devam ettir2
- memesinin altına mendil koyan sözlük erkeği7
- faiz yer misiniz ya da yiyor musunuz6
- amedsporlu olmanın verdiği gurur2
- sözlükte marka olmak11
- daha 17 dizisi aras vs teoman7
- itü kktc2
- kedi tekmelemek11
- amedspor'un erzurumspor'a döşeyeceği boru2
- pkklılara idam gelsin2
- diamond bosphorus kardeşimin yakışıklı olması6
- yastığa sarılarak uyuyan erkek6
- çaycı hüseyin3
- kürtçülerin abd sevdası2
- recep tayyip erdoğan'ın kazanmasının asıl nedeni16
- tiktokta göğüslerini sergileyen sarışın kız5
- alevi kızların alev alev yanması7
- sibel can'ın uludağ sözlük nicki7
- 14 ağustos 2026 galatasaray çorum fk maçı3
- sözlükte elit zevkleri olan insan olmaması34
- demokrasi ahiret diline uygun değildir4
- filenin sultanları2
- üst kattan gelen ah oh sesleri3
- pkklı anaları4
- sözlük erkeklerinin sütyen bedenleri8
- iremga32
- tarikatsever partiler3
- erzurumspor2
- sözlük yazarlarının manzaraları7
- anın görüntüsü31
- slovenya'nın 2004 te ab'ye girmiş olması2
- yakışıklı bir erkek ile öpüşebilirim2
- ısparta yaprağı3
- karakuyu dizisi2
- dönercide kız tavlamak5
- normal insan4
- iç gıcıklayıcı bir şey söyle11
- camide rakı içen izmirli kız7
- götünde donu olmayıp tatile gitmek9
--spoiler--
vah ki vah o budalaya, Allah'la pazarlık etmeye kalkar. Yani sen şimdi her türlü art niyeti aklından geçir; onun bunun dedikodusunu yap, kuyusunu kaz; karısının kızının namusuna dil uzat; elin işte olsun, gözün oynaşta; camiden çıkar çıkmaz kıldığın namazı unut; sonra da iki koyun kesmekle, dört dua ezberlemekle he...r şey halloldu zannet! Boş yere abdest almakla uğraşma, eğer kalbini temizlemeyi bilmiyorsan evvela. Benim rabbim tüccar değil ki, senin gibilerle ticaret yapsın! Benim Rabbim bakkal değil ki, defterinin bir köşesinde günah hanesi, bir köşesinde sevap hanesi, toplayıp çıkarsın! Ne bir elinde terazi tartmak peşinde, ne öteki elinde kalem yazmak derdinde... Banim rabbim bayağı hesaplardan münezzehtir. O muhteşem bir güzellik, kaynağı kesilmeyen nur, sonsuz merhamet ve rahmettir.'
--spoiler--
(bkz: elif şafak) (bkz: aşk)
vah ki vah o budalaya, Allah'la pazarlık etmeye kalkar. Yani sen şimdi her türlü art niyeti aklından geçir; onun bunun dedikodusunu yap, kuyusunu kaz; karısının kızının namusuna dil uzat; elin işte olsun, gözün oynaşta; camiden çıkar çıkmaz kıldığın namazı unut; sonra da iki koyun kesmekle, dört dua ezberlemekle he...r şey halloldu zannet! Boş yere abdest almakla uğraşma, eğer kalbini temizlemeyi bilmiyorsan evvela. Benim rabbim tüccar değil ki, senin gibilerle ticaret yapsın! Benim Rabbim bakkal değil ki, defterinin bir köşesinde günah hanesi, bir köşesinde sevap hanesi, toplayıp çıkarsın! Ne bir elinde terazi tartmak peşinde, ne öteki elinde kalem yazmak derdinde... Banim rabbim bayağı hesaplardan münezzehtir. O muhteşem bir güzellik, kaynağı kesilmeyen nur, sonsuz merhamet ve rahmettir.'
--spoiler--
(bkz: elif şafak) (bkz: aşk)
shakespare'in deyişiyle;beğendiğimiz bedenlere hayalimizde ki ruhları ekliyoruz ve buna aşk diyoruz.
''Aşk odur ki sonradan pişman olduğunu söylememeli insan''
LOve story fliminden.
LOve story fliminden.
imkansızın eş anlamlısıdır. ne zaman kavuşamazsın işte o zaman gerçekten seviyosundur yegen falan
hani bazen olur ya, çok yorgunsunuzdur, gün boyunca hiç evden çıkmamışsınızdır, yarın sabah bakkala gidersiniz bişeyler almaya, dışarıdaki hava, aldığınız nefes çok cazip gelir 2 3 dakikalığına, işte onun çok uzun süreni, insan kontrol edemiyor.
sayı bölü sıfır. bir acayip.
hava ağlamak üzere...
huzursuz, rahatsız edici. içimi karartıyor, kararan bulutları gibi.
gün-saat bilmiyorum. sadece bir yol ve ben...
yürüyorum. yorgunum biraz, ama ne zamandır yürüdüğümü bilmiyorum.
bacaklarım hükmediyor bana, güçsüz hissediyorum.
bir yol ama sonu gözükmüyor. ne bir tabela var, ne de bir iz.
karşıma birileri çıkıyor bazen, yolu soruyorum. söylüyorlar. gidiyorum ama ilerleyemiyorum.
onlar her seferinde beni yanıltıyor ama sormaya devam ediyorum.
söyledim ya hükmeden bacaklarım...
bazen bir çukura düşüyorum, biri gelip çıkarıyor beni ama fazla kalmıyor.
yoldakilere aldanmaya devam ediyorum. yol genişliyor bazen, bazense devam edemeyeceğim kadar dar.
bazen başımı ağrıtıyor, bazense hissizleşiyorum. yol yoruyor beni, sonunu bulamıyorum.
evet, sonunda bir tabela... yolun adı: "aşk"
huzursuz, rahatsız edici. içimi karartıyor, kararan bulutları gibi.
gün-saat bilmiyorum. sadece bir yol ve ben...
yürüyorum. yorgunum biraz, ama ne zamandır yürüdüğümü bilmiyorum.
bacaklarım hükmediyor bana, güçsüz hissediyorum.
bir yol ama sonu gözükmüyor. ne bir tabela var, ne de bir iz.
karşıma birileri çıkıyor bazen, yolu soruyorum. söylüyorlar. gidiyorum ama ilerleyemiyorum.
onlar her seferinde beni yanıltıyor ama sormaya devam ediyorum.
söyledim ya hükmeden bacaklarım...
bazen bir çukura düşüyorum, biri gelip çıkarıyor beni ama fazla kalmıyor.
yoldakilere aldanmaya devam ediyorum. yol genişliyor bazen, bazense devam edemeyeceğim kadar dar.
bazen başımı ağrıtıyor, bazense hissizleşiyorum. yol yoruyor beni, sonunu bulamıyorum.
evet, sonunda bir tabela... yolun adı: "aşk"
Aşk karanlık bir ormanda yolunu kimseye sormadan bulabilmek yetisidir.
takastır; karşılıklı hayatlar takas edilir. çok kârlı bir alış-veriş olabileceği gibi büyük bir kazık da yenebilir bu takas sonucunda.
onu sevmek, delice sevmek. onu görebilmek için sesini duyabilmek için her şeyden vazgeçmek. peşine düşmek. acı çekmek. ilaçsız uyuyamamak, onun ümidinin duasını okumadan nefes alamamak. her gidişlerinde iç kanama geçirmek. aşk; onun gözlerinde sesinde isminin içinde ölmek öylece.
sevgili yari düşünürken karna giren pis faredir o kadar acımasızdır ki dandik bir romantik filmde dahi harekete geçer ilk önce mideni kemirir yataklara düşersin çekersin acıyı her nefeste ölümün zaman alır , yavaş yavaş , acıyı hissede hissede sonra o pis fare , o acımasız fare beynine girer ,kemirmez ama hep o sevgili yari düşünmene ve her şeyden şüphe etmeni sağlar. kafanı fare değil , yine sen yersin kafayı yavaş yavaş acıyı çeke çeke ve günlerden bir gün olurya o düşündüğün sevgili yarinle aşkı yaşamaya başladığında aslında aşkın o pis acıyı çekmek , sevgiliye ulaşamamak olduğunu anlarsın.artık gözünde sevgilinin değeri yoktur.
aşkın hiç bir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur.
başlı başına bir dünyadır aşk.
ya tam ortasındasındır,merkezinde
ya dışındasındır,hasretinde...
elif şafak-aşk kitabından.
başlı başına bir dünyadır aşk.
ya tam ortasındasındır,merkezinde
ya dışındasındır,hasretinde...
elif şafak-aşk kitabından.
yüreğin yeniden çırpınışıdır.
Her konuşmak isteyişinde, ona bakıp, susmaktır. *
susarken duyguları anlatabilmektir.
susarken duyguları anlatabilmektir.
persepolis filminde çok güzel anlatılır. kızımız aşıkken adam gözüne çok yakışıklı görünür ama aşk geçtiğinde aslolanı görür, yasılsamalar sona erdiğinde..
aşk yanılsamayla, sarhoşluk arası bir yerdir insan beynin de, ve keşke hiç ayılmasak...
aşk yanılsamayla, sarhoşluk arası bir yerdir insan beynin de, ve keşke hiç ayılmasak...
bir ana kadar olmayan, o andan sonra ise onsuz olunmayan şey.
aşk; bir kişinin, dünyanın geri kalanından daha önemli olmasıdır.*
--spoiler--
-Of dedi..
Ne oldu dedim
-Hiç ne olsun dedi..
Bırak her şeyi gel dedim
-Olur mu dedi..
Hepsi hepsi bir tabak daha dedim
-Gerek yok dedi..
Neden dedim
-Aynı tabaktan yeriz dedi..
Bir daha sevdim.
--spoiler--
-Of dedi..
Ne oldu dedim
-Hiç ne olsun dedi..
Bırak her şeyi gel dedim
-Olur mu dedi..
Hepsi hepsi bir tabak daha dedim
-Gerek yok dedi..
Neden dedim
-Aynı tabaktan yeriz dedi..
Bir daha sevdim.
--spoiler--
onun için hiç düşünmeden gözünü kırpmadan canını verebilmektir.
damarlarımda, kanımın içinde dolaşan garip duygu.
Kimi zaman bir yaprak hışırtısı, kimi zaman bir resim .. kimi zaman bir zehir hareketlendirir ..
Kimi zaman bir yaprak hışırtısı, kimi zaman bir resim .. kimi zaman bir zehir hareketlendirir ..
sevginin tutkulu olanıdır fakat başka bir açıdan da bakılabilir. aşk, fanatikliktir. sevginin aşırıya kaçılmış halidir. bu yüzden çoğu kez zarar görürüz ya. bu yüzden elimiz ayağımız birbirine dolanır. tabi bir çok farklı aşk vardır. ben size beşeri aşkın tanımını yaptım.
jb+çekmece.
onu düşündüğün anda şakaklarına giren ağrının ardından burnunun içini yakan bir acı yukarı doğru nükseder. sonra bir bakarsın migren ağrısından daha beter bir acıyla beraber gözlerinden yaşlar süzülür. onunla konuşamamanın verdiği acı dünyadaki en büyük acılardan biriymiş meğersem. ben hayata bağlanmanın ondan vazgeçmemek olduğunu anladığımda asıl mutluluğa kavuşmuşum da haberim yokmuş. boşuna dökmüşüm o göz yaşlarını. belki de sevinçtendi. bilmiyorum.
kalp, yürek çarpıntısıyla ifade edilebilecek kadar basit bir şey değil bu. başka türlü bir şey. kalbin çarpar ama heyecana bağlı değil. onu görünce heyecanlanmazsın artık hatta kalp atışların zayıflar. çaresizsindir sadece. ölüm gibidir ona tek kelime edemeyeceğini bilmek. ona sadece bakar, bakar ve bakarsın, kesinlikle konuşamazsın. bakarken eriyip biter yok olursun. o yoklukta onunla buluşursun. her türlü söylemek istediğini söyler içini dökersin. ama hayır. gerçekte yapamamak, elinden hiçbir şeyin gelmeyişi var ya işte, o hiçbir şeye benzemiyor. onun yüzünü, gülüşünü aklından silememek var ya işte en çok o mahvoluşunu kolaylaştırıyor. bir tek kelime söyleyebilsem herşey değişir belki diye düşünmekten kafayı yemeye doğru gitmek.. kolay değil hem de hiç. hiçbir yaptığından haberdar olamayıp ne yaptığını bilircesine ona güvenmek ve sonsuzca istemek onu. manyakça bir şey evet. ama bu manyaklığa engel olabilseydim o muhteşem şeyi hissetmekten mahrum kalabilirdim. neyi mi? * işte yahu.
kalp, yürek çarpıntısıyla ifade edilebilecek kadar basit bir şey değil bu. başka türlü bir şey. kalbin çarpar ama heyecana bağlı değil. onu görünce heyecanlanmazsın artık hatta kalp atışların zayıflar. çaresizsindir sadece. ölüm gibidir ona tek kelime edemeyeceğini bilmek. ona sadece bakar, bakar ve bakarsın, kesinlikle konuşamazsın. bakarken eriyip biter yok olursun. o yoklukta onunla buluşursun. her türlü söylemek istediğini söyler içini dökersin. ama hayır. gerçekte yapamamak, elinden hiçbir şeyin gelmeyişi var ya işte, o hiçbir şeye benzemiyor. onun yüzünü, gülüşünü aklından silememek var ya işte en çok o mahvoluşunu kolaylaştırıyor. bir tek kelime söyleyebilsem herşey değişir belki diye düşünmekten kafayı yemeye doğru gitmek.. kolay değil hem de hiç. hiçbir yaptığından haberdar olamayıp ne yaptığını bilircesine ona güvenmek ve sonsuzca istemek onu. manyakça bir şey evet. ama bu manyaklığa engel olabilseydim o muhteşem şeyi hissetmekten mahrum kalabilirdim. neyi mi? * işte yahu.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar