bugün

/636
aşk, sadece körlerin gördüğü bir renk dir.
sevgilisinin doğum gününü kutlamak için, akşam görüşeceğini bile bile; 120 kmlik yolu, dolmuş, tren, başka bir dolmuş ve 500 metre otoban kenarında yürüme ile aşmak ve iş yeri güvenliği, idari işleri aşıp elinde koyu pembe dünya tatlısı bir saksı çiçeği verip geri dönüvermek için kapıda bekleyen adamın içindeki histir. o adamın içindeki hissin aynadaki yansıması misali olan kadının içindeki bir de. aşk öyle deli olmaktır işte.
kimisi için midesinde kelebekler uçuşmasıdır kimisi içinde götüne kelebek kaçmasıdir.
baş ağrısı, tansiyon, kıskançlıktan karın ağrısı, kalp çarpıntısı, uykusuzluktur. ayrıca ilişkinin başında kuaförler ilişkinin sonunda tekel bayileri kazanır.
aşkın tarifini sordum; "bana bütün kusurlarımı sevdirdi." dedi.
10727 adet entry girilmiş aşk için. çoğuna göz attım üşenmeyip. çoğu acısını anlatmış sanki. ama acıdan önce gelen mutluluk, heycan, tutku herşeye değer.
insanların hayatın ne kadar boktan olduğunu fark etmemesi, oyalanması için uydurulduğunu düşündüğüm kavram. his, duygu, kimyadır falan denmesin tüm bunların şartlanma, beynin duygu yönlendirmesi vs.ile ilişkisi malum. kim uydurmuş, nasıl oluşmuş bilmiyorum ama ilk insanların bu kavramdan habersiz olduğu kesin.
murat menteş şöyle söylemiştir: "evet, aşk bir kısaltmadır: ömrümüzü kısaltır."
hastalık
doğru insanla doğru zamanda ve doğru yerde mutlulukla yaşanır. en az birinin yanlış olması bile mutsuzluk için yeterlidir.
aşk kaçmaktan çok
kovalamayı sever.
görmekten çok özlemeyi
dokunmaktan çok düşlemeyi
ve aşk öyle haindir ki
nerde imkansız varsa onu sever

özdemir asaf
pek çok adamı mahveden şey.
adamını seçen, bazılarını mutlu eden, bazılarına işkence uygulayan küçük şımarık sosyopat. pis.
güzel bir kokuyu daha fazla alabilmek için derince bir nefes almaktır.
(bkz: Sex)
iki'nin bir olması durumudur..

tek ruh olursunuz,
tek bardaktan su içersiniz,
tek tabaktan doyarsınız,
tek vücud olursunuz,
tek eli tutarsınız,
tek yorganın altında uyursunuz,
tek sigarayi dönersiniz bazen,
hep tek düşünürsünüz; bir tek o'nu..
sevdiceğine doyamamaktır.
her sevişme aşk değildir ama, her gidişte aşk değil, değildir.
Aşkı tarif etmek ne haddimize. ama. yaşamaktır bazen, ölmektir çoğu zaman. aşk iki kişiliktir diyen şair de yalancıdır. çünkü aşk imkansızlıktan beslenir. ve yine imkansızlıktan ölür. aşk kendinden öte sevdiğini düşünmektir. dualarda kendini unutup da onun adını anmaktır. susamaktır ki ne kadar içsen de kanamazsın. görmek, hep daha fazla görmeyi istemektir. gördüğünde bile deli gibi özlemektir, yine deli gibi çarpan bir kalp eşliğinde. bir sigara daha yakmaktır üstüne. uykusuz bırakandır, yalnızlaştırandır. ama bir kişide 2 kişi olmaktır aynı zamanda. gecelerin, gündüzlerin, denizin, toprağın, güneşin, yağmurun, denizin, şiirlerin, şarkıların, zamanın ve daha pek çok şeyin olduğundan bambaşka bir şeye hizmet ettiğinin görülmesidir. ölümü unutturan yegane duygudur. ölümsüz kılar onu yaşayanı. ve herkesin harcı da değildir. aşkı bacak arasında arayanlar başka bir isim bulsunlar. aşk çok şeydir. ama yine de her şey değildir. an gelir yetmez olur. tıpkı onu tarife yetmeyen kelimeler gibi.
SMS hakkı boşa gitmesin diye girişilen etkinliğe de aşk deniyor. Aşk bir tasarruftur.
aşk bazen beklemektir, beklemenin boşuna olduğunu bilecek kadar bilinçli.
üreme içgüdüsüdür.
başıboş bir göktaşıyken aniden bir güneşin yörüngesine girmektir. çok yaklaşılırsa yakar kavurur. o yüzdendir ki aşk adamı kül eder.
sözlerinde benliğimi yok ettim
gözlerinde yüreğimi dirilttim
zaman geçti pas tuttu demirler
hasretinden prangalar eskittim.
aşk, birine sevgilimden çok 'sevdiğim' diye seslenebilmektir. gözlerini kapattığında zihninde gülüşünün belirmesidir. dünyanın renksizliğine rağmen nasılsa o var diye gülümseyebilmektir. onu biraz daha düşleyebilmek için uykusuz kalmaktır.
aşk, hatıralardır. bazen gülümsetir çoğu zamansa üzer bu hatıralar. çünkü artık o yoktur. gülüşü bir başkasını mutlu ediyordur. o hatıralar bir daha geri gelmeyecektir.
anılarına sadık kalmak için bir süre onun sana öğrettiği şarkıları dinlersin, onla ilk gittiğin yere gider, onla izlediğin filmi izlersin. bir süre sonra bunlar da anlamsız kalır. çünkü hatıralar içinde o var diye böyle güzeldir ve özlenir. onsuz soğuktur ve yavandır.
aradan ne kadar süre geçerse geçsin, hep senle kalbinin en derin bir noktasında kalır bu duygu. ne kimselere anlatılır ne de kimseler anlar. sen bile hissetmemeye başlarsın hatta zamanla.
ama ne vakit o sokaktan geçsen, o şarkıyı duysan yanaklarını yakan gözyaşlarını silecek bir mendil arar durursun.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026