bugün

/636
aşk sivri bibere benzer.. başı tatlı, sonu acı biter. böyledir aşk. üzerine soğuk su iyi gider..
Merak etmektir.
dün kampüste eski sevgilimin yanında bir erkek gördüm. büyük ihtimalle sevgilisiydi.
ayrılalı 4 ay filan oldu. adı emel. ben emel'i çok sevmiştim. çok zor biraraya gelmiştik. aşktı işte. ama dünün üzücü olayı bu değildi. keşke bu olsaydı. 15 gün önce bir kıza aşık oldum.
sanırım.

ve reddi yedim. 2 gün önce yedim. eski sevgilime saygımdan ona hüzünlenicem dedim kendi kendime. bugünü sana ayırıcam dedim ama yapamadım emel. unutmuşum seni.

işte aşk böyledir.
bu cümle de dahil tanımlanması mümkün olmayan şeydir. (paradox) Fakat bazı belirtileri vardır.

- Uzaklara dalan nemli ve buğulu gözler
- Yemekten, iştahtan kesilmeler
- Sifonun çekilmesini unutturacak kadar dalgınlık
- Aşk şarkılarının anlamlı gelmeye başlaması
- Buruk bir acı ve tatlıca bir ağlamayı istemek
- Sevgiliyi Allah yapmak tapmak

- Sevgiliyi çiş kaka yapmaz, tırnakları uzamaz, osurmaz, banyo yapmaz olarak görmektir.
Gerisi var. Ayrıntılı bilgi için abaza rehabilitasyon uzmanı olarak mesajlar atınız.
aşk birini sebepsiz sevmektir biri size abi neden seviyorsun diye sorduğunda çünkü o diye cevap vermektir tuvalette bile onu düşünmektir aptalca ama güzel birşeydir aşk.
ebeni ... senin aşk.
Yavaş yavaş kendinden koparmaya başlayan bir duygu. Gitme be aşk, ben sen olmadan umutlu da olamam, hala seviyorum onu, hala aşığım, sakın gitme uzaklara..
panzehirli bir duygu.
sana dünyanın en uzun gecesini 21 aralık diye yutturmaya çalışıyorlar. en kısa gecesini başka bir tarih. 21 haziran diyorlar ona da. oysa sen bilmiyor musun ki, dünyanın en uzun, en kısa günlerini, gecelerini güneş, ay, bilimsel herhangi başka bir şey değil, tek bir insan belirliyor, hayatında.

sen biliyorsun. aşık insan bilir.

dünyanın en uzun gecesini diğer insanlar, senin en uzun geceni-sadece-sen bilirsin. gündüzünde gülümserken etrafına, mutluymuş gibi yaparken, hiç bitmeyecek gibi gelen, o'ndan ayrı geçirdiğin gece-ler-dir senin en uzun gecen. midende tepişen fillerin, çift kale maç yapmaya karar verip, topu tam 90a çaktığı gece-ler-dir. acabalarla dolu, ağlamalarını duymasınlar diye yastığınla öpüştüğün gece-ler-dir. o'nu bir daha asla göremeyeceğini düşünerek uyuyamadığın gece-ler-dir.

dünyanın en kısa gecesini diğer insanlar, senin en kısa geceni-sadece-ikiniz bilirsiniz. havanın bir türlü kararmak bilmediği, kararsa da bir türlü soğumadığı, hep sıcacık olduğu gecedir. moda'da, eve hiç dönmek istemediğin o yaz gecesidir. ilk öpücükteki, tüm vücudunun titrediğini hissettiğin gecedir. başka bir ülkeye gitmeden önce, vedalaşılan son gecedir. üşüyen ayaklarının, o'nun elleriyle, nefesiyle ısıtıldığı gecedir. saç diplerini okşarken, farkında olmadan gülümseyerek uyuduğun gecedir. kimse bilmez ki, o'nun sol göz kapağının üzerinde isyan etmiş gibi duran iki ayrı kirpiği öptüğün gecedir.

o'nunla olduğun her günün gecesi 21 haziran'ken, o'nsuz geçirdiğin her gece 21 aralık'ın ta kendisidir.
aşk bazen canın yana yana sevmektir, özlemektir ama bir defa girdiysen o dönüşü olmayan yola geri dönmek imkansızdır.
beatrix'in bill'i öldürmesi, yinede yanında onun parçasını götürmesi ve onu düşünüp ağlamasıdır, fakat yinede öldürmesidir. *
Bence aşk; ebeveynlerinden gizli oyun oynayan ergenin alt+tab olayını öğrenmesidir.
Bir tarafın üstünlük kurmasıyla elde edilen şeydir.
ne kadar seversen sev, ne kadar mutlu olursan ol, ne kadar sevildiğini bilirsen bil.
bunların hiçbirinin önemi yok,
aileler çok mutlu olsun birbirlerini tanımaktan dolayı, çocukların mutluluklarından dolayı,
hatta muhteşem bir geleceğe sahip olabileceğine bilmene rağmen hala canını acıtacak birşeyler arıyorsan sevgilinle...
bunun adı malesef aşktır.
aşk 3 harfli tek kelimedir,
çok acıtır.
severken, beraber olurken bile acıtır...
tekmeyi basandır. kalbinizin üstüne düşer bir daha da kendinize gelemezsiniz.
dünyanın en tehlikeli duygusu olabilir.
sevgi neydi? sevgi iyilikti, dostluktu; sevgi emekti.

demiş alyazmalım. doğrudur belki. sevgi emektir, dostluktur, iyiliktir.

ama aşk o değil işte be annem. aşk kalbinin o ince ince çarpmasıdır. bir serçenin o hızlı hızlı kanat çırpması yok mu? işte aşk o be kardeşim. hiç bir neden yokken, tüm şartlar onu sevme! bu iş olmaz! derken de onu sevmektir. her ne olursa olsun sana her ne yaparsa yapsın eeeh yeter lan diyememektir. denmiyor lan. o aranızda geçen şeyler var ya onlar zamanla mitolojik değer kazanıyor sanki. sahne sahne gözünde canlanıyor. baştan çekiliyor sanki.

yok arkadaş. anla işte. emek, dostluk, iyilik, kötülük vs. külliyen hikaye. gözün onu görsün istiyorsan, amaaan bir o olsun be yanımda bir de sarılsam daha ne! diyorsan odur aşk.

garip şey. olmadık yerde olmadık zamanda. güldürmeye yetmeyen sevinçler.
dünyanın yarısının kalbini kıran, diğer yarısının kalbinde güller açtırandır. adamını seçer. herkesi güldürmez.
bilinmeyen bir dilde çok pis bir küfür.
var mı öyle birşey?
bilim adamları açıklamış. ilk aşka inananların %73 ü yalnız kalıyor.
"Bir aşkı başka aşk söndürebilir. Aşkta ne yükseklik, ne alçaklık, ne de akıllılık ve akılsızlık vardır. Hafızlık, şeyhlik, müritlik yoktur. Sadece kepazelik, aşağılık ve rintlik vardır. insanın toprağını aşk şebnemi ile yoğurdukları için alemde yüzlerce fitne ve kargaşalık peyda olur. Aşkın yüzlerce neşteri, ruhun damarlarına sokuldu ve oradan gönül adı verilen bir damla aldı... Aşk öyle engin bir denizdir ki, ne kenarı vardır, ne de ucu bucağı."
mevlana.
görsel
dünyada insanlar tarafından uydurulmuş en büyük yalanlardan biri.
hastalıktır.
© copyright 2005 - 2026