bugün
- kafir yazarlar8
- tayyibe merve çakar17
- sözlük erkekleri toplatılsın kampanyası12
- 22 mart 2023 cb adayları imza kampanyası25
- en güçlü müslüman ülke11
- chp uzaya çıkmamıza engel oluyor12
- sinan oğan51
- bir baltaya sap olamadim11
- chp lilere büyük müjde demokratik özerklik geliyor17
- akp'nin kızılelma sı vs chp'nin çeşme açılışı19
- hatay yeni devlet hastanesi temelinin kaldırılması14
- recep tayyip erdoğan28
- en çok göze çarpan yazarlar13
- anın görüntüsü23
- israil de başlayan gezi olayları22
- hz muhammed10
- uludağ sözlük olarak erdoğanı destekleyelim76
- adam kazandı diyerek konuyu kapatan tip10
- seçim öncesi bütün kurumların memur alması9
- ekşi sözlük10
- yazarların özel bir sempati beslediği şehir15
- akp'nin yunan bağımsızlık gününü kutlaması21
- eve hırsız girdiğinde yapılacaklar15
- 21 yaşında hiç kadın vajinası görmemiş erkek13
- kızların hoşlanma belirtileri25
- allah çelişkili kitap gönderir mi17
- kemal kılıçdaroğlu10
- muharrem ince34
- muharrem ince'nin atatürkçü olması10
- çocukken çok isteyip de aldırılamayan oyuncaklar22
- kemalizmin tek tipleştirme anti demokratikliği9
- fatih erbakan'ın ilginç açıklaması25
- chp döneminde hiç köprü yapılmaması9
- 2 nisan 2023 fenerbahçe beşiktaş maçı10
- köksal engür14
- hepimiz hrantız hepimiz ermeniyiz15
- habakkuk9
- bulgarca afişlere ses etmeyen türkçü10
- geceye gerçek bir atatürkçü bırak23
- bir insan için 100 milyar galaksi yaratmak15
- şanlıurfa'yı yine selin vurması10
- tarlasına traktörle rte akp yazan köylü32
- sahurdayız uludağ sözlük45
- izmir denince akla gelen şeyler22
- abdülhamid erdoğan vs altılı masa ittihat terakki11
- doğu perinçek9
- atatürkçü değil iskilipli atıf hocacıyım20
- bir sigara mı yaksak9
- gençlerin hep dinsiz olması23
- balyoz yok diyenlerin tepesine balyoz indi8

entry'ler (744)
ekşi sözlük'te başka bir kullanıcı adıyla okurlarına hizmet vermektedir.
evlenmek istedikleri için itin götüne sokulurlar efendim.
evlilikten korkan ya da aradığını bulamayan dolayısıyla hayat planlamasında evliliğe yer verememiş 30 yaşındaki bekar kadın başlığı altında yine itin götüne sokulurlar.
o yüzden sen yine bildiğin gibi yaşa.
evlilikten korkan ya da aradığını bulamayan dolayısıyla hayat planlamasında evliliğe yer verememiş 30 yaşındaki bekar kadın başlığı altında yine itin götüne sokulurlar.
o yüzden sen yine bildiğin gibi yaşa.
sözlüğe gelip ben bu yazıyı sana yazdım başlığı altında ağlanılacağına delalet eder. bizleri yine kara günler beklemektedir.
orospuluğun alemi yok, kandırmayın şu saf Anadolu çocuklarını!
orospuluğun alemi yok, kandırmayın şu saf Anadolu çocuklarını!
türk erkeğinin bilinç altındaki evlenilecek kızdır. birbirimizi kandırmayalım.
30 yaşına gelince hayatının çok acayip değişikliklere sahne olacağını sanan ergen küçümsemesidir.
30'a 1 kala söyliyim ben, daha da sıkıcı hale geliyor, bir de evet, seninki kesin öyle olmaz!
işim var, iş tecrübem var, hayat tecrübem var, bilgim var, arabam var, evim yok, o da olsa daha fazla zaman ayırıcam. şimdi ben yazmıcam da kim yazacak lan?
sen önce bi hayatını kur hırt.
30'a 1 kala söyliyim ben, daha da sıkıcı hale geliyor, bir de evet, seninki kesin öyle olmaz!
işim var, iş tecrübem var, hayat tecrübem var, bilgim var, arabam var, evim yok, o da olsa daha fazla zaman ayırıcam. şimdi ben yazmıcam da kim yazacak lan?
sen önce bi hayatını kur hırt.
hayatında hiç 30 yaş üstü bekar mühendis bir kadın tanımamış ergenlere tipiyle, geleceğiyle ve yaşam tarzıyla ilgili zorla bişeyler saçmalatmış kadındır.
erkeklerin hızlı değişen topluma ayak uyduramamalarıdır belki de.
annelerimiz zamanında yaşanan 'kocam değil mi döverde severde' zihniyetinin değişmesidir belki de.
ekonomik özgürlüğünü dolayısıyla gücünü kazanan kadının dayağa, erkeğin de gidebilecek bir kadına tahammül edememesidir belki de.
kadının sürekli gelişmesi, erkeğin yüzyıllardır yerinde saymasıdır.
'Madem karım çalışıyor, artık bana bağımlı değil, o zaman ben bir hiçim.. dur şunu öldüreyim de kendime geleyim' demesidir belki de. ve evet, bu cinayetlerde rol oynayan sözde erkeklerin özünde birer hiç olduklarının bizde farkındayız elbette.
annelerimiz zamanında yaşanan 'kocam değil mi döverde severde' zihniyetinin değişmesidir belki de.
ekonomik özgürlüğünü dolayısıyla gücünü kazanan kadının dayağa, erkeğin de gidebilecek bir kadına tahammül edememesidir belki de.
kadının sürekli gelişmesi, erkeğin yüzyıllardır yerinde saymasıdır.
'Madem karım çalışıyor, artık bana bağımlı değil, o zaman ben bir hiçim.. dur şunu öldüreyim de kendime geleyim' demesidir belki de. ve evet, bu cinayetlerde rol oynayan sözde erkeklerin özünde birer hiç olduklarının bizde farkındayız elbette.
benim için ekşiden sonra gelen sözlük.
ekşi kadar götü kalkık değildir yazarları. yeni insanlarla tanışıp sohbet edebildiğim, kendini okutabilen yazar sayısının çokluğundan mütevellit severek okuduğum sözlüktür.
uludağ gibi ergen ve boş beleş adamlarıda zaman zaman barındırsa da, okumak için ekşiden sonra tercih ettiğim, yazmak için gittiğim, çünkü yazılanların okunduğunu bildiğim, çünkü bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamayı önemseyen insanların olduğu sözlüktür efendim. kendinizi geliştirmek için gidebileceğiniz 2 sözlükten biridir. sıçmak için de uludağ'a uğrayabilirsiniz, orada gelişmeyeceğinizin garantisini verebilirim.
ekşi kadar götü kalkık değildir yazarları. yeni insanlarla tanışıp sohbet edebildiğim, kendini okutabilen yazar sayısının çokluğundan mütevellit severek okuduğum sözlüktür.
uludağ gibi ergen ve boş beleş adamlarıda zaman zaman barındırsa da, okumak için ekşiden sonra tercih ettiğim, yazmak için gittiğim, çünkü yazılanların okunduğunu bildiğim, çünkü bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamayı önemseyen insanların olduğu sözlüktür efendim. kendinizi geliştirmek için gidebileceğiniz 2 sözlükten biridir. sıçmak için de uludağ'a uğrayabilirsiniz, orada gelişmeyeceğinizin garantisini verebilirim.
kadınlar kendilerine hayvanmış gibi davranan adamların yanında kalmaya devam etmemelidir. bunun için de ekonomik özgürlük ilk şart.
orta sınıfa mensup vatandaştır. hepiniz gibi..
namus yoksunu erkeklerin çapkınlık kılıfıyla yaşamalarına benzer halleri.
dizi, film, çizgi film karakterlerinde her zaman yaşanan çifte standarttır bu.
gerçek hayatta 'trajedi' olarak nitelendirilecek bi çok olay çizgi filmlerde komikmiş gibi işlenir.
gerçek yaşamda 'insan değil', 'hayvan bile yapmaz bunu', 'manyak', 'sosyopat', 'idam geri gelsin' diyerek yargılayacağın adamlar* dizilerde ve filmlerde arkadaş/sevgili olmak istediğin, hayranlık duyduğun biri haline ge(tiri)liyor.
burhan altıntop gibi bir adam gerçekten çevremizde olsaydı gülmezdik. sinir olurduk ve arkadaş olmak istemezdik mesela. biz izleyici olarak gülerken bu adama, dizinin içindekiler bu karaktere zaten sinir olmaktadırlar.
barney stinson'da bunlardan biri yalnızca. evet barney komik şeyler yapan bir adam. bu adam bütün bu yaptıklarını gerçek hayatta yapsaydı kadınların sevmediği bir adam olurdu zaten. tıpkı diğer abazanlar gibi. keza dizinin içinde de kadınların sevmediği bir adam zaten.
gerçek hayatta 'trajedi' olarak nitelendirilecek bi çok olay çizgi filmlerde komikmiş gibi işlenir.
gerçek yaşamda 'insan değil', 'hayvan bile yapmaz bunu', 'manyak', 'sosyopat', 'idam geri gelsin' diyerek yargılayacağın adamlar* dizilerde ve filmlerde arkadaş/sevgili olmak istediğin, hayranlık duyduğun biri haline ge(tiri)liyor.
burhan altıntop gibi bir adam gerçekten çevremizde olsaydı gülmezdik. sinir olurduk ve arkadaş olmak istemezdik mesela. biz izleyici olarak gülerken bu adama, dizinin içindekiler bu karaktere zaten sinir olmaktadırlar.
barney stinson'da bunlardan biri yalnızca. evet barney komik şeyler yapan bir adam. bu adam bütün bu yaptıklarını gerçek hayatta yapsaydı kadınların sevmediği bir adam olurdu zaten. tıpkı diğer abazanlar gibi. keza dizinin içinde de kadınların sevmediği bir adam zaten.
sevgiliyi bilmem, ama yanımdaki stajyer duş almamaya devam ederse, ya o gider ya ben ölürüm.
efendim annemlerin zamanında komşu kadınlar kızlarını ev hanımlıklarıyla överlermiş.
lakin anamların zamanında bu kızların tasviri "ağııır terzi" cümlesiyle özetlenirmiş.
e komşu teyze içinde önemli olan bu değil midir? oğlana alınan kız eve ekmek getirsin diye alınmıyorsa biçki-dikiş, nakış, yemek, temizlik, ütü biliyordur diye alınır.
lakin anamların zamanında bu kızların tasviri "ağııır terzi" cümlesiyle özetlenirmiş.
e komşu teyze içinde önemli olan bu değil midir? oğlana alınan kız eve ekmek getirsin diye alınmıyorsa biçki-dikiş, nakış, yemek, temizlik, ütü biliyordur diye alınır.
'sevmek' gerek. o zaman insanın gözü ne boy görür, ne meslek, ne de tip. Ama sevmeyince kılıf gerek. işte bunlar da onlar.
yürüyüşleriyle kendilerini ele vermişlerdir.
erkeklerin gördükleri yerde uzaklaştıkları kadın olmaktır. çünkü erkeğin kahramanı oynayamadığı bir ilişki sorun sende değil bende ile biter
'ben böyle şeyler yapamaam saygısızlık bua' 'böyle şeyler özgüvean eksikliğinden kaynaklanır' gibi gereksiz triplere girmeyen sevgilidir. herkesin herşeyi yapabileceğini bilir. aldatıldığını en kısa zamanda öğreneceği için de akıllıdır.
saklayacak bişeyi olmayan insanlar cep telefonlarını sevgililerinde gizlemezler. sevgilinin yanında telefonu kapatmazlar/sessize almazlar. hani sevgili candı? ama sen internetten hatun/adam kaldırıyosan, eski sevgililerine arada göz kırpıyosan, sağa sola mavi boncuk dağıtıyosan korkarsın tabi.
saklayacak bişeyi olmayan insanlar cep telefonlarını sevgililerinde gizlemezler. sevgilinin yanında telefonu kapatmazlar/sessize almazlar. hani sevgili candı? ama sen internetten hatun/adam kaldırıyosan, eski sevgililerine arada göz kırpıyosan, sağa sola mavi boncuk dağıtıyosan korkarsın tabi.