bugün
- katatespizartmasinın mutfağına konuk olmak12
- yorgun mermi vs nervio12
- hakkımda bilmeniz gerekenler13
- uludağ sözlük partisi8
- uludağ sözlük discord grubu10
- yazarların nickleri nereden geliyor11
- arkadaşlar çabuk bakın5
- nervio burak demirbilek evliliği10
- limonlu makarna9
- arkadaşlar bir şey soracağım15
- diamond bosphorus16
- bir kadına itaat etmekten zevk almak4
- birader ne demek10
- traktörü olan yazarlar7
- kitap önerir misiniz7
- ismet gürbüz10
- yeni parti46
- tai lung18
- nervio'nun ayaklarının ters olması6
- gammazı ispiyoncu sanmak15
- mentollü sigara2
- artık bilgi içerikli entryleri tek tek okuyacağım6
- gocu meriç7
- kız nick altı meriçleri13
- kılıçdaroğlu'nun malı götürenler sözü4
- arabayı yavaş süren tipler16
- sozlugun hafizasi6
- merfulu gitmesin kampanyası15
- margarita lahmacun3
- baş meriç7
- as maca3
- damarlı ayak4
- kabataş görüntülerinin bu cuma yayınlanacak olması2
- mehdi beklentisi5
- sözlüğe bilgi içerikli entry girmek6
- nervio hamferdi4
- gammazların tarafsız olması gerekliliği13
- pkk türk sanatını davar güder gibi güdüyor13
- blur3
- yazma deyince yazılmasını isteyen kezban4
- kemal kılıçdaroğlu12
- damarlı domates3
- deccal'in sozluge gelmesi4
- sevgiliye arkadan sarılmak3
- bana onu sormayin birader4
- sena3
- israil'in pariah state olması3
- apoya küfür edince kuduran kürtçü9
- gammazlar ve biraderler arasındaki kirli ilişki10
- dün gece sözlükte yaşanan o rezil olay14
Et yemeklerinin yanında çok sevdiğim, bir bardağı beni asla kesmeyecek bir içecek. Fakat süt ürünlerindeki kalsiyum etten demir almamızı engelliyor malesef.
En sevdiğim içeceklerden biri, nanelisi de çok güzel oluyor. Ama Laktozsuz ayranı ilk defa duydum ya. Bu arada Hazır ayranlar intorelans açısından kötü ama ev yapımı yoğurttan yapılan ayranlar bana dokunmuyor…
Milli içkimiz.
genelde dominos yanında içerim. şu sıra indirim olduğundan epey içiyorum.
Ayran, sütün üstünde suyun eklenmesiyle oluşan alkolsüz bir içecek olup tarihte ilk kez Gök Türkler döneminde tesadüfen keşfedilmiştir yani yerli ve milli bir içecektir.
görsel
görsel
Günlerdir tansiyonum düşük, ağrılarım var, midem bulanıyor, yemek yiyemiyorum ve bu süreçte mideme girip de bulandırmayan tek şey oldu ayran. Sade, serin, yumuşak.
Bugünlerde herkesin elinde bir bardak Ice Latte, Matcha Frappé, Bubble Tea, ıce bilmem ne içinde ne olduğu meçhul, isimleri havalı, kendileri renkli. Doğallık yok. Ruh yok.
Bir içecek, insanı serinletirken kendine getirmeli. Boğazdan geçip yüreğe dokunmalı. Ağızda o metalik, sentetik iğrenç tadı bırakmamalı. Bunları içince anlık yapay bir ferahlık verip hemen artından yapış yapış yapay aroma tadıyla tekrar ve daha hareretle susatıyor.
Fakat ayran öyle mi? Yoğurttan gelir, Kilo vermeye yardımcıdır, Harareti önler, Hazımsızlık problemine iyi gelir, Kalsiyum sayesinde kemik sağlığına faydalıdır, Anemi riskini azaltabilir, Sindirime ve karaciğere yardımcıdır, Kan basıncını dengeler, Midede asidini kontrol altına alır.
Ne ekstra aroma ister, ne de karamel sosu. mideyi yatıştırır, susuzluğu dindirir, zihni açar, yorgunluğu alır.
Bardağın dibinde ne renkli topçuklar var, ne sentetik köpükler.
Sadece yoğurt, su, bir tutam tuz. Ve sadeliğin gösterişsiz asaleti...bundan sonra favori soğuk içeceğim ayran oldu.
Bugünlerde herkesin elinde bir bardak Ice Latte, Matcha Frappé, Bubble Tea, ıce bilmem ne içinde ne olduğu meçhul, isimleri havalı, kendileri renkli. Doğallık yok. Ruh yok.
Bir içecek, insanı serinletirken kendine getirmeli. Boğazdan geçip yüreğe dokunmalı. Ağızda o metalik, sentetik iğrenç tadı bırakmamalı. Bunları içince anlık yapay bir ferahlık verip hemen artından yapış yapış yapay aroma tadıyla tekrar ve daha hareretle susatıyor.
Fakat ayran öyle mi? Yoğurttan gelir, Kilo vermeye yardımcıdır, Harareti önler, Hazımsızlık problemine iyi gelir, Kalsiyum sayesinde kemik sağlığına faydalıdır, Anemi riskini azaltabilir, Sindirime ve karaciğere yardımcıdır, Kan basıncını dengeler, Midede asidini kontrol altına alır.
Ne ekstra aroma ister, ne de karamel sosu. mideyi yatıştırır, susuzluğu dindirir, zihni açar, yorgunluğu alır.
Bardağın dibinde ne renkli topçuklar var, ne sentetik köpükler.
Sadece yoğurt, su, bir tutam tuz. Ve sadeliğin gösterişsiz asaleti...bundan sonra favori soğuk içeceğim ayran oldu.
kolanın zıttı denince akla ilk gelen içecektir.
fazla içmeyin uyku yapar.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar