bugün

Ateist falan değilim. Ama kendi halinde yaşayan, sadece senin inandığına inanmıyor diye sürekli eleştirdiğin ateistle ne alıp veremediğin var ? Diye mümin kardeşlerimden yanıt beklediğim başlıktır.
eğer çok antipati duymak istersen ne kadar kötülük yapabileceğini düşünüp duyabilirsin, ama bu kadar paranoya ya değer mi bilinmez.
kendi halinde yaşayan, istediğiyle çiftleşen, istediğiyle tıksırana kadar içen bu vatandaşlar inanmadıkları dini değerlere, nedense inananlardan daha fazla kafayı takmaktadırlar. bir tek kendilerini bilim seven insanlar olarak görürler, inananları ise bilim düşmanı veya bilimin tökezlemesine neden olan etkenlerdenmiş gibi bahsederler.

şimdi bir ateisti bağrıma mı basmalıyım?
ateistlerin gerizekalı turnusolu olduğunu gözler önüne seren soru.
--spoiler--
kendi halinde yaşayan, istediğiyle çiftleşen, istediğiyle tıksırana kadar içen bu vatandaşlar
--spoiler--

senden izin mi alacaklardı ateistler?
eğer din'i küçümsüyor ya da hakaret ediyorsa antipati duyulur, ben de duyarım. onun dışında niye duyulsun ki.
ateistlerin dinleri sorgulamaktan kormuyor olmaları yüzünden. inanan insanlar sorgulayamadıkları için, cesurca davrananlara karşı kin besliyor.
edit: imla
edit 2: yahudi görünümlü hristiyan müslümanım.
yanıtı 8nci entry de altugk tarafından verilmiştir.
bir şeye inanmamak insanlara anormal geliyor en önemli sebebi budur . bir de psikolojik olarak ateistler inanan kişilerin bastırdığı ve dinle otokontrol sağladığı her şeyi serbestçe yapabildiği için bir tür kabullenmeme oluşuyor inanan bünyede .
(bkz: savaş çıksa ateistler hangi değerler için savaşır)
kıskanılırlar, kendilerini kısıtladıkları geri kalmış yorumlar yüzünden.
durup dururken dini degerlere saldirdiklari icin.
ortada fol yok, yumurta yokken konuyu dine baglayip, senin icin kutsal olan sahsiyetleri ve dini objelere hakaret derecesine gelerek elestirmeleri.
sen istersen osurugun amoniak oranindan bahs et, ibneler ne yapip dedip konuyu gene kutsal degerlere getirip onun üzerinden seni sinirlendirmeye kalkarlar.
tüm ateistler aynidir demiyorum, lakin karsima cikanlarin %90 tam bos vakit ürünü.
hic bir konuyu saygi cercevesinde tartismayi basaramiyorsun. her daim okuduklarini sandiklari bir kitabin, dinin temel ilkelerini aslinda nasil cürüttügünü savunurlar. ve dinledikce kendi kendine celiskiye düsmeyi cok iyi basariyorlar.
ceneleride hic durmaz, sanarsin bu adamlarin bir berberi yok gidip dertlerini anlatacagi, cok dolmus, bilgi patlamasi yasiyorlar ve okuduklari her seyi sana harfiyen söyleme gereksimi duyarlar.
zaten dünyada bir onlar zeki, baska insan okumasini bilmiyor.
velhasil kelam, sempatik yanlari yok ki, antipati duymayalim.

edit: düzeltme falan.
bunu bir kaç maddeyle sıralayabilirim,

- kuran da yazanlar yüzünden,
- ateistlerin yanlış tanınması ve tanıtılması yüzünden,
- hoş görüsüz ve kendinden olmayanı sevmeyen insanlar yüzünden,
- kötü insanlarmış gibi düşünülmelerinden.
* Başta genelde hoşgörülü ve ılımlı olamadıkları içindir.
* inananlara saygılı olmadıkları derece kadar, inançsızlıklarına saygı beklerler.
* Bu dünyada "gününü gün eden bir free soul" olacağına, kafalarını diğerlerinin inandıklarının boş olduğunu ortaya çıkartmak gibi fuzuli işlere yorarlar.
* Doğuştan islam toplumunda doğan ve bu müslüman olanları "düşünmeden kabul" ettikleri için eleştirirken, ekseriyatına neden ateizmi seçtiğini sorduğunuzda alacağınız yanıtları incelediğinizde ya aileden gelen yetersiz dini eğitim yada elitist hislerle diğerlerini hor görmekten kaynaklandığını görürsünüz.

Daha yazılacak şeyler var da bu kadar yeter. Hem genelleme yapmayın, en yakın iki arkadaşım ateistti ve tanıdığım en sempatik insanlardı.

bu arada her ateist başlığını gördüğümde aklıma "ateistlerin kuranda hata ararken şaka maka hatim indirdikleri gerçeği" gelir. *
yerine ve mekanına göre değişir bence. Mesela lisede bir ateist arkadaş vardı sınıfta mezun olduğum zaman neredeyse sınıfın yarısı ben ateistim diyordu, millete o kadar sempatik gelmişti.
Antipati duyulmasında ki bir diğer sebep olarak gördüğüm etmen kıskançlık 'tır
inanç değil algı meselesi ya da inandığını sananların toplumsal algısının baskısı. Mahalle baskısı işte be.
inanç değil algı meselesi ya da inandığını sananların toplumsal algısının baskısı. Mahalle baskısı işte be.
içlerinde saygı duyulacak kişiler de olmasına rağmen geneli fazlasıyla saygısız, insanların inançlarıyla dalga geçen ve sözde aptal yerine koyan özenti kesimden oluştuğundandır.
kıskaçlıktan.
Çünkü koyun sürüsü gibiyiz. Biri ortaya bir şey atıyor ve hepimiz onun çevresinde gidiyoruz.
insanlık din ile olmaz. Müslüman olup namaz kılmayanlar ne zamandan beri ateistlere laf uzatır oldu? Ateistler ne zamandan beri müslümanlar gibi iyi olmaya başladı?
insan din ile tamam olmaz; kalbin içinden geçenler insanı oluşturur, tamamlar.
Oysa bir çok ateist özünde harika ama önyargılarımız onları kabullenmemize engel oluyor. Böyle yapmayalım. Ayıp.
Bilimsel dogrulari soyledikleri icin.
çünkü ateist olmadıkları için. "yea ben niye inanıyım ki" diyerek ateist olmuş bok parçalarıdırlar. dini bilmezler, dinle hangi noktada uyuşamadın da inançsız oldun dersen "müslümanlar kafa kesioo" derler. yani, islamı bilmezler. ömürleri boyunca ne aziz nesin'in hayatını incelemişlerdir ne de başka bir ateistin. niye ateist oldu bunlar diye sormamıştır.
dine gözü kapalı şekilde inanmak yerine bilimle uğraşıp kafa patlattıkları için antipati duyulası insanlardır. yerim sizi.
bir fenerbahçeli, bir galatasaraylıya neden antipati duyar? sonuçta sadece iki farklı spor kulubune gönül vermiş insanlar değiller midirr?

bir sağcı, bir solcuya neden antipati duyar? sonuçta ikiside ülkesinin iyiliğini düşünmüyor mudur?

bir türk, bir kürt'e neden antipati duyar? hangisinin kabahati farklı anne babadan, farklı topraklar üstünde doğmaktır?

bir heteroseksueli, bir homoseksuelden neden antipati duyar? cinsel tercih ya da hastalık ne derseniz diyin…

daha uzaar gider…

dünya böyledir dostum. kendimizden farklı olanları hep kendimiz gibi yapmaya çalışırız. olmazsa yok etmeye çalışırız. mesele bu. insanın doğası bu. nedeni yok. önüne hiç bir zaman geçilemedi. geçilemez.