bugün
- ak partililerin apoya villa yaptırması9
- silvermist15
- yogartiksen11
- ama kent uzlaşısı ve yeni parti tüzüğü6
- sarman kedi beslemek4
- sabahları nefret edilen şeyler15
- dincilerin apoyu atatürk ten çok sevmesi9
- hoşlanılan kızın utanıyorum hewal yapma demesi6
- fal bakabilen dünyalar tatlısı yazarlar4
- dantelli kefen giyen osmanlı çocukları3
- sözlükte tanıdığınız en iyi kişi24
- pusette kedi gezdiren kadın3
- 60 yaşında diskoya giden adam3
- sarapci koala hatayi'ye uygulanan dijital tecrit3
- kara kedi2
- ideal bira bardağı6
- gocu'nun çaylaklık durumu kaldırılsın8
- tek başına hastaheneye gitmek3
- gitmek iyileştirir mi4
- gocu'ya özgürlük11
- sözlük hesabını sil perileri7
- mors alfabesi ile dua etmek3
- said nursi nin ajdar anık a verdiği ayar4
- kahve ve sigara ile yağmuru izlemek6
- kandırıldık allah bizi affetsin2
- gocu11
- civelek taburu2
- fatma betül sayan kaya49
- defter i hizan2
- aisu3
- yanlışlıkla başkasının külodunu giymek3
- hiz oğlanı2
- yasin kol6
- hacıosmanoğlu'nun hakem soruşturması açıklaması2
- orta yaşlıların birbirilerine kanki demeleri3
- dincilerin insanların yaşamına karışması3
- arkadaşlar beni neden sevmediniz4
- yobaz ebeveynlere sahip olmak2
- aşk7
- fon mağdurlarının ana para iadelerini beğenmemesi4
- yeşil parka giyen kız5
- farklı mısın4
- senden benden trilyonları çalanlar5
- yazılımcıların maaş pazarlığında yaptığı hatalar3
- şiiri ayak kokan kadın4
- müzik kursu2
- ne yazarsam yazayım çaylak olmuyorum4
- tüik ve enag'ın eylül enflasyonu verileri3
- türbanlı kız arkadaşıyla sevişmeyi düşünen erkek2
- sarımsak6
aptaldır.
başka açıklaması yoktur.
başka açıklaması yoktur.
onlara önerim materyalist felsefeyi anlasınlar.
zaten tarihte daha önceleri inançsız olanlar hep materyalistir.
ateizm aslında düalizm yani idealizmin bir yansıması.
inançsızlara materyalist demek daha doğru bence.
çünkü düalizme göre inanç ve inançsızlık yani din ve ateizm ikilemdir.
oysa bu büyük bir yanılğıdır hatta bu idealizmin tuzağıdır.
materyalizm göre idealizm maddenin yanılsamasıdır ve kendi içinde ikileme ayrılır yani bu şu anlama gelir.
idealizm kendi içinde çelişebilir ancak materyalist asla çelişmez.
o yüzden ateizme tanrıyı inkar ediyor diyebilirler ve onu din gibi gösterebilirler ancak materyalizme bunu yapamazlar.
çünkü materyalizm tektir ve asla ikilem oluşturmaz yani kendiyle asla çelişmez.
zaten tarihte daha önceleri inançsız olanlar hep materyalistir.
ateizm aslında düalizm yani idealizmin bir yansıması.
inançsızlara materyalist demek daha doğru bence.
çünkü düalizme göre inanç ve inançsızlık yani din ve ateizm ikilemdir.
oysa bu büyük bir yanılğıdır hatta bu idealizmin tuzağıdır.
materyalizm göre idealizm maddenin yanılsamasıdır ve kendi içinde ikileme ayrılır yani bu şu anlama gelir.
idealizm kendi içinde çelişebilir ancak materyalist asla çelişmez.
o yüzden ateizme tanrıyı inkar ediyor diyebilirler ve onu din gibi gösterebilirler ancak materyalizme bunu yapamazlar.
çünkü materyalizm tektir ve asla ikilem oluşturmaz yani kendiyle asla çelişmez.
müslo trollerin yalnızız biz ühühühü ayağına saydırdığı grup.
siktirin başka yerde oynayın lan. ateistler gayet de mutludur. yalnızlık olayı zaten kendi tercihidir.
siktirin başka yerde oynayın lan. ateistler gayet de mutludur. yalnızlık olayı zaten kendi tercihidir.
çok mutsuzlar.
çoğu intihar ediyor. garip bir şekilde kötü çocukluk geçirmişler. merhamete muhtaçlar. allah onları yoluna çeksin. allah kurtarsın.
çoğu intihar ediyor. garip bir şekilde kötü çocukluk geçirmişler. merhamete muhtaçlar. allah onları yoluna çeksin. allah kurtarsın.
ateist islam dinine göre ölünce cehennemi garantiliyor, eğer din diye bir şey yoksa ateistin sonsuz yokluğa ulaşıyor öldükten sonra. olaya bir de inanın gözünden bakınca eğer iyi bir adamsa cennete gidiyor, eğer din diye bir şey yoksa ateistimiz gibi hiçliğe ulaşıyor. dinin var olup olmama olasılığı bilinmediğine göre inanan bu işten her türlü karlı çıkıyorç
nedense bunlar olmayan tanrıya düşman, mantıklı olan ise ateist olan biri keşke tanrı olsaymış der. ama hiç demiyolar, demekki ateist olmak istedikleri için ateistler.
iq seviyeleri inançlılardan hayli yüksek olan kişilerdir. bugüne kadar yapılan tüm araştırmalar bu gerçeği doğruladı:
http://en.wikipedia.org/w...igiosity_and_intelligence
http://en.wikipedia.org/w...igiosity_and_intelligence
Bi ara IQ seviyesi en yüksek denilen tiplerdi. Ama daha sonra doğru olmadığı kanıtlandı. Kısacası 'BOŞ YAŞAM'.
din konusundaki çocukluk şartlandırmalarından kurtulmuş, neyin ne olduğunu anlayan insandır.
kimisinin ateist olma nedenlerinden biri doğanın ve insanların acımasızlığıdır. söz konusu sebep, darwin'in de ateist olma sebeplerinden biriydi. şöyle ki yakaladığı örümceği zehriyle paralize edip, içine larvasını bırakan eşek arısı gibi örneklere takılmıştı pek haklı olarak. paralize olan örümcek canlıdır haliyle. içindeki larva yeteri kadar gelişince örümceği canlı canlı yer... düzen hep böyledir. doğa belgesellerinde genellikle aslanların devirdikleri avlarının boğazını ısırıp öldürmeleri gösterilir. en merhametli sayılabilecek öldürme çeşitlerindendir. oysa ki hayvanlar aleminde işler çoğu zaman çok daha çirkindir. sırtlanlar kuşattıkları avlarını canlı canlı yerler. zira aslanlar gibi boğazını ısırıp, boğarak öldürmeye yetecek güçleri yoktur. çoğu hayvan bir diğer hayvan tarafından canlı canlı yenir.
darwin, evrim konusundaki buluşlarının yanı sıra, iddia edildiği gibi merhametli bir tanrı olsaydı, böyle bir düzen kurmayacağı fikriyle ateist olmuştur. tabi çok sevdiği bir kızının çocuk yaşta ölmesinin de etkisi vardı.
kimisinin ateist olma nedenlerinden biri doğanın ve insanların acımasızlığıdır. söz konusu sebep, darwin'in de ateist olma sebeplerinden biriydi. şöyle ki yakaladığı örümceği zehriyle paralize edip, içine larvasını bırakan eşek arısı gibi örneklere takılmıştı pek haklı olarak. paralize olan örümcek canlıdır haliyle. içindeki larva yeteri kadar gelişince örümceği canlı canlı yer... düzen hep böyledir. doğa belgesellerinde genellikle aslanların devirdikleri avlarının boğazını ısırıp öldürmeleri gösterilir. en merhametli sayılabilecek öldürme çeşitlerindendir. oysa ki hayvanlar aleminde işler çoğu zaman çok daha çirkindir. sırtlanlar kuşattıkları avlarını canlı canlı yerler. zira aslanlar gibi boğazını ısırıp, boğarak öldürmeye yetecek güçleri yoktur. çoğu hayvan bir diğer hayvan tarafından canlı canlı yenir.
darwin, evrim konusundaki buluşlarının yanı sıra, iddia edildiği gibi merhametli bir tanrı olsaydı, böyle bir düzen kurmayacağı fikriyle ateist olmuştur. tabi çok sevdiği bir kızının çocuk yaşta ölmesinin de etkisi vardı.
Allah'ı çok basite indirgeyen güruhtur. şu olurken Allah nerde burda açlık var allah nerde....... vsvs. ya az bir beyin ya. herşeyin cezası aniden verilse sizin bu beyniniz gene ona laf söylerdi. bir küfür ettim başıma taş düştü hastanedeyim diye. malsınız mal.
dünyanın imtihan yeri olduğunu anlayamazlar ALLAH ın varlığını gösteren kanıtları görmemezlikten gelir kedi köpeğin rızkını allah verir ama seni Allah sınıyor iki ekmek ve süt ver merhametsiz insan rızkı vermede allah seni vesile kılınca sevapta kazanıyorsun.
geri kafalının bayrak taşıyanıdır.
(bkz: cahiliye devri)
(bkz: cahiliye devri)
kimileri tarafından diri diri yakılarak öldürülmesi ve öldürüldükten sonra gittiği yerde de sonsuza kadar yanması gereken. Normalde sadece herhangi bir tanrı ya da din varlığını kabul etmeyen temellere dayanan düşünce yapısı.
Ateistler; dünyadaki küfrün yüzde altmışbeşini yüklenebilen insanlardır. Ancak buna rağmen medeni yaşamlarını korumayı başarmışlardır ya da henüz rapor edilen bu konuya karşı, herhangi bir aşırılıkları tespit edilememiştir. Ahlak kavramının insanoğlunun DNA yapısına işlemiş olma ihtimalini düşündürtürler. Ayrıca dini hizmetleri kullanmamalarına rağmen vergi indirimi yapılmamasına laf etmemeleriyle, ne kadar saygı duyulası insanlar olduklarını da gösterirler.
Bir de Richard Dawkins' in de bahsettiği gizli ateistler vardır ki; dünya medeniyeti bu insanların gizliliğinin ortadan kalkmasını beklemektedir.
Ateistler; dünyadaki küfrün yüzde altmışbeşini yüklenebilen insanlardır. Ancak buna rağmen medeni yaşamlarını korumayı başarmışlardır ya da henüz rapor edilen bu konuya karşı, herhangi bir aşırılıkları tespit edilememiştir. Ahlak kavramının insanoğlunun DNA yapısına işlemiş olma ihtimalini düşündürtürler. Ayrıca dini hizmetleri kullanmamalarına rağmen vergi indirimi yapılmamasına laf etmemeleriyle, ne kadar saygı duyulası insanlar olduklarını da gösterirler.
Bir de Richard Dawkins' in de bahsettiği gizli ateistler vardır ki; dünya medeniyeti bu insanların gizliliğinin ortadan kalkmasını beklemektedir.
Sadist tanriya selam! Sinav diye dayayip aciyi, yukarda gulen tanri .. tipki 2. Dunya savasinda somurgeye ;manda ve himaye denmesi.. varsanda red ediyorum . Tipki evladin babasini red etmesi gibi . Arabamda evimde kredi kartimda yok basarilar . Aciya sayende de bagisiklik kazandim .. narsist olsam ikimizde eglenr bilirdik boyle olmadi bir dahaki sefere
bu gunun sonunda tanriyla ilgili kesin dusuncemdir ona el acan narsisttir kendiside sadiszmin oncusudur ...
bu gunun sonunda tanriyla ilgili kesin dusuncemdir ona el acan narsisttir kendiside sadiszmin oncusudur ...
Görünce tüğlerim diken diken olduğu MiLLET.
ateizm metafizik olayları, tanrının varlığı gibi şeyleri reddeder.
bu şekilde inanışa sahip olanlara ateist denir.
herkes istediğine de inanır.
bu şekilde inanışa sahip olanlara ateist denir.
herkes istediğine de inanır.
Tanrı ismi verilen oluşuma da düşman değillerdir.
Çünkü tanrı diye bir şeyin varlığını kabul etmezler. insan da olmayan bir şeye düşman olamaz.
Çünkü tanrı diye bir şeyin varlığını kabul etmezler. insan da olmayan bir şeye düşman olamaz.
kimi ateistin "ikinci sınıf olmak" temeli üzerinden görüş beyan ettiği kavramdır. yok kardeşim... öyle "ikinci sınıf" laflarına hiç ihtiyaç yok. kime göre kaçıncı sınıfmışız? isteyen istediği gibi sınıflandırsın mühim değil. biz biliyoruz kendimizin ne ayarda olduğunu.
biz, bir taraftan yapmadığı zulmü bırakmazken, saraylarda yaşar, ciplerden inmezken, şu gariban milleti soyarken, diğer taraftan "türkiye'nin zencileriyiz", "kendi yurdumuzda garibiz", (bkz: yetişin komşular zulüm var), "eyy kardeşlerim..." ayakları yapan zübüklerden değiliz. bırak zübük yapsın zübüklüğünü, bırak yutsun bu numaraları yutan... bize düşen uyarmaktır, işte bıkmadan, usanmadan, sıkılmadan uyarıyoruz.
ne yaparlarsa yapsınlar biz yine idare ederiz. zira neyin ne olduğunu biliyoruz... durumumuzu iyi kötü idare edecek kadar eğitimimiz var.. maden göçüklerinde ölüp gidenler, sözde "zencilerin" inşaatlarını yaparken tepetaklak olanlar arasında bizden çok az kişi var. aslında bilmem kaçıncı sınıf olan söz konusu garibanlar... onlar için üzülüyor, din ticareti yoluyla kanlarını emen ibrahim zübükzade kılıklı yobaz şeytanlardan nefret ediyoruz hepsi bu... sorsan ölenler, kanlarını emenlerden değil, bizden nefret eder ama önemli değil. biz onlardan yine de nefret etmeyiz.
biz, bir taraftan yapmadığı zulmü bırakmazken, saraylarda yaşar, ciplerden inmezken, şu gariban milleti soyarken, diğer taraftan "türkiye'nin zencileriyiz", "kendi yurdumuzda garibiz", (bkz: yetişin komşular zulüm var), "eyy kardeşlerim..." ayakları yapan zübüklerden değiliz. bırak zübük yapsın zübüklüğünü, bırak yutsun bu numaraları yutan... bize düşen uyarmaktır, işte bıkmadan, usanmadan, sıkılmadan uyarıyoruz.
ne yaparlarsa yapsınlar biz yine idare ederiz. zira neyin ne olduğunu biliyoruz... durumumuzu iyi kötü idare edecek kadar eğitimimiz var.. maden göçüklerinde ölüp gidenler, sözde "zencilerin" inşaatlarını yaparken tepetaklak olanlar arasında bizden çok az kişi var. aslında bilmem kaçıncı sınıf olan söz konusu garibanlar... onlar için üzülüyor, din ticareti yoluyla kanlarını emen ibrahim zübükzade kılıklı yobaz şeytanlardan nefret ediyoruz hepsi bu... sorsan ölenler, kanlarını emenlerden değil, bizden nefret eder ama önemli değil. biz onlardan yine de nefret etmeyiz.
ateist'im inanmıyorum ve senin tabirinle dinlere düşman değilim. aksine hayranlık duyuyorum diyebilirim. çünkü dinlerin hepsi milyarları arkasından sürüklediler. binlerce yıl geçmiş olmasına rağmen hala insanlar bu düşüncelerin peşinden varını yoğunu vererek gidiyorlar, savunuyorlar hatta kimi zaman aşırıya kaçarak bu düşünce uğruna diğer insanların canına kast edebiliyorlar.*
ben din düşmanı değil kişilerin düşmanıyım. kimlerin? okuduğu kurallardan sadece işine gelenleri icra eden kişilere. Bir başka insanın temel hak ve özgürlüklerine dokunan, onu ikinci sınıf gibi gösteren, toplumda belirli bir kesim için ikinci sınıf algısı oluşturan kuralları olmazsa olmaz olarak kabul edenlere düşmanım.
inanmamıyor ve kimseye bir rahatsızlık vermiyor olmama rağmen. Benim nasıl yaşayacağıma, ne giyeceğime, kararlarıma bu kurallara göre yön vermeye zorlayan otoritelere düşmanım...
ne zaman dindar bir arkadaşıma iyilik yapsam yüzüme "yaptığın iyilik boşa gidiyor" sıfatı ile bakıp halime acıdıklarını söylemelerine kızıyorum...
ne zaman söz gelip; fikrimi söylesem, bunun adının dine hakaret olarak algılanıp ortamın sessizliğe gömülmesine kızıyorum...
televizyonda adının "hoca, mübarek, nur yüzlü, başkan" olarak sunulan sözde dindar insanların beni, sırf kendi görüşününü empoze edebilmek için bir basamak olarak kullanması ve toplumu bana karşı yukarıda anlattığım sıkıntılara yönlendirmesine karşıyım.
ben metafizik inançlara, dini öğelere senin verdiğin değeri vermiyorum veya senin kadar önemsemiyorum ama bu sana bir hakaret değil aksine, senin dinini dışa vurmak için kullandığın "Elhamdülillah Müslümanım demen, istavroz yapman, kipa takman gibi daha bir çok dini dışarurumlardan farksızdır...* tek fark inanmadığımı dışa vurmaktır. Seninle aramızda pek fark yok esasen...
şu ön yargını kır kardeşim, benim içim üzülmeyi bana acımayıda bırak rahatız ediyorsun... eğer yardıma ihtiyacım olursa emin ol arkadaşlarımdan yardım isteyeceğim...
Sıkıldım şu dindar toplumlarda ikinci sınıf olmaktan... Bazen düşünmüyor da değilim kendinize zorla düşman yaratıyorsunuz diye...*
ben din düşmanı değil kişilerin düşmanıyım. kimlerin? okuduğu kurallardan sadece işine gelenleri icra eden kişilere. Bir başka insanın temel hak ve özgürlüklerine dokunan, onu ikinci sınıf gibi gösteren, toplumda belirli bir kesim için ikinci sınıf algısı oluşturan kuralları olmazsa olmaz olarak kabul edenlere düşmanım.
inanmamıyor ve kimseye bir rahatsızlık vermiyor olmama rağmen. Benim nasıl yaşayacağıma, ne giyeceğime, kararlarıma bu kurallara göre yön vermeye zorlayan otoritelere düşmanım...
ne zaman dindar bir arkadaşıma iyilik yapsam yüzüme "yaptığın iyilik boşa gidiyor" sıfatı ile bakıp halime acıdıklarını söylemelerine kızıyorum...
ne zaman söz gelip; fikrimi söylesem, bunun adının dine hakaret olarak algılanıp ortamın sessizliğe gömülmesine kızıyorum...
televizyonda adının "hoca, mübarek, nur yüzlü, başkan" olarak sunulan sözde dindar insanların beni, sırf kendi görüşününü empoze edebilmek için bir basamak olarak kullanması ve toplumu bana karşı yukarıda anlattığım sıkıntılara yönlendirmesine karşıyım.
ben metafizik inançlara, dini öğelere senin verdiğin değeri vermiyorum veya senin kadar önemsemiyorum ama bu sana bir hakaret değil aksine, senin dinini dışa vurmak için kullandığın "Elhamdülillah Müslümanım demen, istavroz yapman, kipa takman gibi daha bir çok dini dışarurumlardan farksızdır...* tek fark inanmadığımı dışa vurmaktır. Seninle aramızda pek fark yok esasen...
şu ön yargını kır kardeşim, benim içim üzülmeyi bana acımayıda bırak rahatız ediyorsun... eğer yardıma ihtiyacım olursa emin ol arkadaşlarımdan yardım isteyeceğim...
Sıkıldım şu dindar toplumlarda ikinci sınıf olmaktan... Bazen düşünmüyor da değilim kendinize zorla düşman yaratıyorsunuz diye...*
allah'a ve dinine inanmayanların ortak adı. saygı duymam fakat tahammül ederim. allah ıslah etsin hepsini.
yobazların kendi şizofren inançlarının çevresinden baktığı insandır.
aslında doğaya olduğu gibi bakıp varlık olarak sadece ve sadece kendisini, evreni ele alan insandır. bunun teistlerdeki adı ateisttir. bu kadar normal.
dinlere değil, dinleri yaratan insan zihnine karşıdır.
aslında doğaya olduğu gibi bakıp varlık olarak sadece ve sadece kendisini, evreni ele alan insandır. bunun teistlerdeki adı ateisttir. bu kadar normal.
dinlere değil, dinleri yaratan insan zihnine karşıdır.
Allah (Tanri) olmasa ateistlerde olmazdi, onlari ateist yapan Allah..
şu çizgi filmde görülen sebeple suçlanan insandır:
https://www.youtube.com/watch?v=OMNwjx5bp9c
çizgi filmdeki "yehova" yerine "allah" da koyabilirsiniz...
https://www.youtube.com/watch?v=OMNwjx5bp9c
çizgi filmdeki "yehova" yerine "allah" da koyabilirsiniz...
kız ise,kültürü ise, birde balık etli ise tadından yenmez.
basit dusunurler.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar