bugün

vaktiyle 200 dalara getirtip müşterisini bulamadığım cihazdır. vaktiyle derken yıllar önce daha adı sanı yokken memlekette, dolar 1,100 tl idi.. ve ben 200 dolara satmaya çalışırken; aman bunun cd sürücüsü yok, aman pek ufakmış aman elimizde kalırmı, bunu görünce kız arkadaşım verirmi? gibi sorulara maruz kalmıştım.. 10 taneyi üç ayda zarzor satmıştım. şimdi telekom dahil tüm satıcı mağazalar tuttuğunu öpüp veriyor.

(bkz: türk milletinin aklı ya sıçarken ya kaçarken)
vatan bilgisayarda eylül 2009 itibariyle worldcard dışı kredi kartlarına 530/10 taksit imkanıyla alabileceğiniz 1000HA modeli mevcut idi aldım. burayı foruma çevirip bilgisayar hakkında yorum yapmak istemem ama olur da bu cihaz hakkındaki bilgiyi yorumu sözlükten okumak ihtimali olan arkadaşlar vardır, biraz bilgilendireyim.
sürekli olarak klavye kullanan biri olarak söylüyorum ki klavyenin küçültülme oranı çok düşük. yüzde on seviyesinde. o yüzden rahatlıkla bu yönüne artı rep. ikincisi, eğer far cry oynamak ya da 3dsmax kullanmak istiyorsanız almayın. yazık etmeyin beşyüze. ama render işleminde biraz bekleyebilirim derseniz photoshop rahatlıkla çalışır. ben vwd kullanıyorum .net için; iyi maşallah. 1 gb yeterli. 2 gb taktırabiliyorsunuz isterseniz.
bluetooth yok bu modelde. kamera iyi değil. wireless, 15 inç bir bilgisayarın çok iyi tanımlamasıyla çektiği bir yerde sinyal olarak çok az alıyor. wireless alıcısı uyduruk gibi. ama bulunduğum binada 2 kat aşağıdaki modemden şu an düşük seviyesinde sinyal alabiliyorum.
office programlarını çatır çatır çalıştırdığını söylememe gerek yok sanırım. ekran kalitesi iyi. 10 inç ama bana yeterli geldi. 8 inç e göre çok büyük farkı var. 15 inç i aramıyor pek gözleriniz, filmlerinizi rahatlıkla izleyebiliyorsunuz. 160 gb hdd de ayrıcalık benim için (yıllar yılı 20 gb hdd ile ömür tüketen biri olarak söylüyorum). 3 hücreli batarya vardı mağazanın izmir şubesinde. tavsiyem; bulabilirseniz kesinlikle 6 hücreli bataryaya sahip bir model almanız. ki 3 hücre bile 3-4 saat götürüyor sizi sörf ve hatta film izleme uygulamalarıyla birlikte.
özetle bir notebook ile çalışan kişileri üç gruba ayırırsak
1- internette takılırım agacılardansanız çok rahat,
2- işlerimi sürekli yanımda taşırım, her an office programlarını çalıştırır kullanırım, programlama yapıyorum hızlıca derleme imkanına sahip olmalıyım diyenlerdenseniz rahat,
3- her an her yerde counter kasanlardansanız (ki 3 boyutlu bazı oyunları aslında güzel güzel çalıştırıyor da) biraz zor,
tavsiye ederim. 2-3 yıl boyunca sırtımda 5 kiloluk notebook çantasıyla gezen biri olarak şu an bu bilgisayarın benim için ayrıcalık olduğunu bile düşünüyorum. ayrıca netbook sınıfının en iyilerinden ve fiyatı vatan bilgisayardakini düşünecek olursak en uygun olanı. aklınızda olsun. bu arada sözlüğün entry caching olayı harikaymış yaa. yazdıklarım kaybolmuyo ne cici.*
bugün temin ettim bir adet. vatan'dan 501 liraya aldım. ilk izlenimler güzel. kibar, şarjı 3-4 saat gidiyor. ama anlamadığım 1gb ram ve 160 gb hdd bunun neresinde. benim koca laptopta da 160 gb disk var bu minik şeyde de. 1. gün itibariyle tavsiye edilebilir. fiyatı çok güzeldi dayanamadım aldım.
asus'un seri üretimini yaptığı pek özellikli olmayan laptoplardır özetle. ha bunların da kendi içinde daha güçlüsü, daha basiti vardır o ayrı konu.

Wikipedia bu konuda şöyle demiş:

ASUS ve Intel tarafından tasarlanmış subnotebook adı verilen bilgisayarlardandır. Tanıtıldığı zamanlarda, hafifliği, Linux tabanlı işletim sistemi, solid-state diski ve düşük fiyatıyla dikkat çekmişti. ASUS Eee PC ingiltere'de RM tarafından RM Asus Minibook adıyla dağıtıldı.

daha fazla bilgi almak isteyen arkadaşlar için:

http://tr.wikipedia.org/wiki/ASUS_Eee_PC
güncel Önemli Başlıklar