bugün

genellikle 2-3 metrekare alana konuşlandırılmış, çayın 100 bin liradan satıldığı, kolanın da ucuz olduğu, sırası uzun olan kantin.
Etimesgut zırhlı birlikler okulu tank bölüklerinde bulunan kantin bir çok kişinin evinden daha büyüktür. 1500 - 2000 kişilik tugayların kantini büyük olurken daha küçük birliklerin kantini normal olarak daha küçüktür. Doğru düzgün yiyecek bulamazsınız. Ama bulduklarınızda piyasaya göre çok ucuzdur.
satılan sakızda bile şap olma olasılığı yüksek olan kantin çeşidi.
kantindeki görevliden bir çay alırsınız ve 50 kuruş verirsiniz. O da size bozuk yokmu abii diye cevap verir. Ne kadar ucuz burdan anlayabilirsiniz. Ayrıca kantinlerde yiyecek içecek harici çorap,permatik,deodorant,telefon kartı vb ürünlerde satılmaktadır.
vitrin düzeninden yoksun kantin.

camın en önünde don, bisküvi, çorap, içlik, traş kolonyası, kek, jilet yan yana durur. kola istersiniz fanilaların altından çıkar vs..

sigara azdır ve çeşit sıfırdır. parliament asla bulamaz, dışarıdan ajan ayarlarsınız. mesela tekelle tanıdık olduysanız size her gün tel örgülerin ardından sigara atar, isterseniz kutu içki de..

kantinin açık olduğu saatler, kantin sorumlusunun keyfine kalmıştır. istediği zaman açar, istediği zaman kapatır. ta ki komutandan zılgıtı yiyene dek..

sıra asla bitmez, alt devreler en arkaya geçer ve hep arkada kalır. neden mi? üst devreler arkadan gelip öne kaynak yapar da ondan.. tabi poşetler yani kısa dönemler hariç..

sıranın önüne geçmek için kullanılan taktiklerden biri de; ''olm ahmet yarbayım muratti istedi, acil bekliyo '' tadında yalanlardır. bir olur yerler, iki olur yerler, üçüncü de yemezler. hayır yani komutan cidden bekliyor olsa bile yemezler.

sırf bu sebeplerden dolayı, askerlikte kantinci, çaycı, terzi, berber gibi stratejik konuma sahip askerlerle aranızı iyi tutun. benden söylemesi..

ya da benim gibi üst düzey bir komutanın askeri olun, bölük komutanı bile dışarı istediğiniz gibi girip çıkmanıza karışamasın. işlerinizi elinizi kolunuzu sallaya sallaya dışarıda halledin. inzibatlar çevirdiğinde ben tugay karargahtan, bilmem kim paşanın yazıcısıyım deyin, kimlik bile sormasınlar..

ama yine de o sıranın arkasına geçerdim, çünkü hiçbir zaman beklemezdim. sağolsunlar bana işim nasıl olsa aceledir diye hep yer verirlerdi..
çoğunlukla işletme veya iktisat bitiren er ve erbaşların görev aldığı bölümdür.
-hiç bozuk paraları yoktur. *
-kuyruk ne kadar uzun olursa olsun usta esker en ön sıraya geçer.
-açlıktan ölsen bile kantincinin işine gelmezse açmaz.
-ayın 20 günü sayım var der bişey satmaz.
-1 tane su istersen yanında çikolata verir, çikolata kalsın dersin ikisinide vermez.
.
serbest piyasayı en iyi uygulayan satılan malların sivilde daha ucuz olduğu döner sermayedir...
Ucuzdur. 15 kuruşa çay içer, en kral çikolataya dışarıda 3 tl bayılırken askeriye kantininde 75 kuruşa alırsın. Bi de yeşil çorap satılır. Bot boyası vs. Candır.
kantinci açık verirse uzak durulması gereken yerdir burası.
Çay 15 kuruştan satılır ama yine de ısmarlayayım demeyen tipler vardır etrafta ilginç.
2 liraya magnum satan yer.
Sıra beklemeyi göze alanların tercihidir.
kâr amacı gütmeyen ve imamın abdest suyu gibi çayın satıldığı yerdir.
(bkz: askeri kantin)