bugün

/147
islam dinine gore evreni yaratmış olan sonsuz varlık.
var mıdır bilemem ama sevdalısı çok olan.
tayyip erdoğan'ın ilahlık yarışına giriştiği kutsallık abidesi.
allah'a inanıyoruz ve korkuyoruz o'ndan o yüzden iyilik yapıyoruz, inanmasak kimseye iyilik yapacağımız yok aslında bizim.

var mı böyle bir şey ya?

"rahmetim gazabımı aşmıştır" diyor allah. kul hakkı dışındaki tüm günahların tövbe edildiği takdirde affedileceğini söylüyor ve peygamber efendimize şefaat hakkı veriyor.

allah'ın emrettiği şeylerde kişi veya toplum kurallarını bozacak bir şey var mı?

yani sen zaten o kurallara uyduğun takdirde "iyi" bir insan olup çıkıyorsun, böylelikle hiçbir korku ve endişe duymayacaksın. iyi bir insan olduğun zamanda otomatik olarak iyi şeyler yapmaya başlayacaksın.
(bkz: yaradan) (bkz: hak)
Allah, yâr. Konu kapanmıştır.
arapca el ilah kelimesinden turemistir rabb da denir.
ummadık bir anda düşerken kullanılan ünlem.
yaratıcıdır.Tapıyoruz.
allah'tan başka hiçbir ilah yoktur. o daima diridir (hayydır), bütün varlığın idaresini yürüten (kayyum)dir. o'nu ne gaflet basar, ne de uyku. göklerde ve yerde ne varsa hepsi o'nundur. izni olmadan huzurunda şefaat edecek olan kimdir? o, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. onlar ise, o'nun dilediği kadarından başka ilminden hiç bir şey kavrayamazlar. o'nun kürsisi, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. onların her ikisini de görüp gözetmek o'na bir ağırlık vermez. o çok yücedir, çok büyüktür.
Tabii ki de inanmıyorum. Öldükten sonra herşey bitiyor. Ne varsa bu dünyada var.
tabiki de inanıyorum ve varlığını hissediyorum. sen çok büyüksün yarabbim.
bir tür gözetçi. yaptığınız her şeyi bilirmiş görürmüş. yatak odamızda neler olup bitiyor bari onları görmese idi. röntgenci.
çocukken kendisi intihar ederse bir gün bizler ne yaparız bu kadar insan diye düşündüğüm güç.
bir tür cezalandırıcı. acı verir ve insanları acıtırmış.

soyuttur.
ve olmayınca hayatın anlamsız olduğu gerçeği.
yüce tek yaratıcımız.
Bes, gayr heves.
Allah, yâr. Konu kapanmıştır.
tam da şu anda yarattıkları ilk tohumun sürgüne uzanmasını, ilk hayvanın toprağı yalayıp suyu emişini, ilk insan adem'in dizlerinin üzerinde dikilişi ile 2. dünya savaşını, bir aslanın öküz başlı antilopu parçalayışını, marsın keşfini, insanoğlunun milyonlarca trilyon ışık yılı uzaktaki gezegenlere yerleşmesini aynı anda seyreden yaratıcıdır.
Kadir ve Hâlik olandır.
bir aslanın dediği.

(bkz: allah diyen aslan)
Sukur eden insan rab'ini bilir,
Rab'ini bilen haddini bilir...
"bu gaflette, günahı bol kulunu affeder mi acaba" diye sığındığım yaratıcıdır.
islamda geçen ateist tanrıdır. beni kimse yaratmadı diyor. evrim teorisi taraftarı sanırım.
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026