bugün
- kiraz cicegi kolonyasi34
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle19
- kadir inanır ın buket saygı yı taciz etmesi13
- 9 temmuz 2026 fransa fas maçı21
- yazarların en sevdiği sözler9
- anket türkiye de eyalet sistemine geçilsin mi12
- sözlük yazarlarının tatlıları20
- iş sözleşmesinde 5 yıl hamile kalamaz maddesi11
- yazarların en sevdiği meyve7
- neden kadın ayağına ilgi duyulduğu sorusu8
- midye8
- sözlükteki teyzeler defolsun lütfen17
- kuran da namazın olmaması21
- bir ayet reddedince dinden çıkmak18
- mantra grubu6
- kadın erkek ilişkisinin güncel sorunu2
- izlenilen ilk yabancı dizi10
- kadın yazarların kavga etmesi11
- ilk kimin aklına geldiği merak edilen şeyler6
- 10 temmuz 20265
- velvet38
- 1000 liralık boxer giymek5
- sevgiliyle yapılabilecek en güzel aktivite6
- kürdistan5
- askerde günde iki kere duş alan erkek12
- seksting yapacak yazarlar veritabanı6
- fas11
- fransa8
- sevgiliyle yemek yaparken sevişmeye başlamak6
- uludağ sözlük kızlarının güzel olması7
- macron koşacak diye park kapatan akepe35
- ayakseverlik5
- 2026 dünya kupası24
- saraca finch house25
- corona sonrası dünya düzeni4
- uzun ilişki sürdürmenin sırları4
- futbol21
- düşün ki o bunu okuyor6
- söylemek istenilenler4
- kırk yaşında ayağına yatan elli küsürlük yazar9
- johnny sinsin araba vurdurması4
- tabağında yemek bırakan erkek5
- uzun zamandır yapmadığınız şeyler15
- her gün aynı yemeği bıkmadan yiyebilen insan9
- bik bik'in mutfağına konuk olmak10
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı8
- ctrlx10
- menemen4
- tek şarkı ile müzik zevkini anlat8
- sabah gözünü kahve sigarayla açanlar13
video kameralar icat olunca mucize göndermeyi bırakan yüce olduğu iddia edilen varlık. *
El-ilah kelimesiden gelir. El-ilah islamiyet oncesi donemde kabede bulunan en büyuk putun ismiydi.
üzerinden yüz yıllarca prim yapılan şey'dir. şey diyorum çünkü ne diyeceğimi bilmiyorum. varlık desem değil. yok desem olmaz çünkü inanıyorum.
Allah'a inandim de, sonra dosdogru ol...
Olan olmayan, görünen görünmeyen her şeyin tek sahibi yüce Allah'ımız. Sana şükürler olsun allahım.
allah kelimesinin,islamiyetten önceki dinlerde olmadığını kim söylüyor.
allah bir, gönderdiği dinlerde daha önceden kullanılagelmiş ve arap dünyasında da bunun yansıması olmuş olmaz mı vicdansızlar.
allah bir, gönderdiği dinlerde daha önceden kullanılagelmiş ve arap dünyasında da bunun yansıması olmuş olmaz mı vicdansızlar.
islam öncesi Araplar'da; Kabe'de 360 tane puta tapıyordu bunlardan en güçlüsü ve en yükseğe koydukları ilah ay tanrısı olan Al-ilah idi. islam öncesi Araplara göre Al-ilah Dünyanın yaratıcısı, havadan yağmur indirici, yerden dane çıkarıcı ve Kabe'nin efendisi idi. Al-ilah'ın üç adet kızı bulunmaktaydı; El-Lât, El-Uzzâ, El-Manât
Eski Arap Tanrıçası Al-Uzzá meşhur ʿAbdûl-'Uzzâ'nın imân ettiği en yüce tanrıça idi.
Ay Tanrısı değişik kabilelerde Sin ve Hubal gibi isimlerle anılırdı. Kureyşteki adı ise Al-ilah idi. Dilbilimciler Allah kelimesinin Al-ilah tan türediğini söylemişlerdir. Kabe MÖ.800 lü yıllarda Al-ilah ın evi olarak anılmaya başlanmıştır.
Al-ilah kelimesi islam öncesi Arap şiirlerinde yaygın olarak kullanılmıştır.
El ilah, islami teorisyenlere göre islamiyet öncesi Arabistan'da yaygın olan tek tanrılı din olan ibrahim'in Hanif dininin tanrısına verilen addır. Cahiliye Dönemi dönemi bazı Araplar, Hanif dininin Tanrısı olan El ilah'a inanmakla beraber ona tapınmak için putları aracı edinmişler ve bazı putlara El ilah ismini verip onlara tapınmışlardır.
http://tr.m.wikipedia.org/wiki/%C4%B0lah
Eski Arap Tanrıçası Al-Uzzá meşhur ʿAbdûl-'Uzzâ'nın imân ettiği en yüce tanrıça idi.
Ay Tanrısı değişik kabilelerde Sin ve Hubal gibi isimlerle anılırdı. Kureyşteki adı ise Al-ilah idi. Dilbilimciler Allah kelimesinin Al-ilah tan türediğini söylemişlerdir. Kabe MÖ.800 lü yıllarda Al-ilah ın evi olarak anılmaya başlanmıştır.
Al-ilah kelimesi islam öncesi Arap şiirlerinde yaygın olarak kullanılmıştır.
El ilah, islami teorisyenlere göre islamiyet öncesi Arabistan'da yaygın olan tek tanrılı din olan ibrahim'in Hanif dininin tanrısına verilen addır. Cahiliye Dönemi dönemi bazı Araplar, Hanif dininin Tanrısı olan El ilah'a inanmakla beraber ona tapınmak için putları aracı edinmişler ve bazı putlara El ilah ismini verip onlara tapınmışlardır.
http://tr.m.wikipedia.org/wiki/%C4%B0lah
varlığına inandığım ama sistemini ve adaletini sorguladığım ve hatta karşı geldiğimdir. bu kadar büyüksün ama çok komplekslisin. adil değilsin ama adil olacağım diyorsun. sabret deyip binbir bela veriyorsun.
bunları başıma kötü şeyler geldiği için ya da istediğim şeyler olmadığı için yazmıyorum. allah dediğiniz böyle birşey işte..
bunları başıma kötü şeyler geldiği için ya da istediğim şeyler olmadığı için yazmıyorum. allah dediğiniz böyle birşey işte..
Allah'im gonlumden geceni bilen sensin.
"Ol" de oluversin.
"Ol" de oluversin.
her zaman,her yerde ve her şekilde sizi izler. o her şeye kadirdir.
(bkz: kimse görmese de bir gören vardır)
(bkz: kimse görmese de bir gören vardır)
"Suphesiz allah kendisine karsi gelmekten sakinanlar ve iyilik yapanlarla beraberdir". Nahl suresi/128.
hayali yaratık. olmayan şey.
eşi ve benzeri yoktur.
arapçada ilah, tanri anlamina gelen söz. asli 'al ilah' yani 'the god' yada tanri denilebilir. allah islamdan önce de arap yarimadasinda hristiyan ve putperest araplar arasinda da kullanilan bir terimdi. hatta islam öncesi kabede 'allah' isimli bir put oldugu söylenir.
http://en.wikipedia.org/wiki/Allah
http://en.wikipedia.org/wiki/Allah
"Allah" de ve sus,
Baska hic bir sey soylemeye degmez.
Baska hic bir sey soylemeye degmez.
Bismillahirrahmanirrahim
Kul hüvallâhü ehad.
Allâhüssamed.
Lem yelid ve lem yûled.
Ve lem yeküllehû küfüven ehad.
Kul hüvallâhü ehad.
Allâhüssamed.
Lem yelid ve lem yûled.
Ve lem yeküllehû küfüven ehad.
asla yalnız bırakmayandır. sana herkes küser herkes tavır alır. annen, baban sana kızar belli bir süre konuşmaz mutluluğuyla mutlu oldum sevgilin sana küser fakat işte allah seni dilese mahvedecek güce sahip olan sen ne kadar kulluk yapsanda isyan etsende seni yalnız bırakmıyor. hüzünlü zamanında yardım dilesen yanında oluyor mutlu olduğun zaman aklına bile getirmesen sana kızmıyor.
verilen örnekler kendisine gösterilecek hürmet değil, dünya düzenine gösterilecek hürmettir.
ha bu düzeni yarattığı için ona hürmet gösterebilirsin ama 16 milyon ton su gökyüzüne çıkınca soğuktan dolayı bulut haline gelecek ve bir süre sonra tekrar ister istemez yere yağmur olarak düşecektir.
bilimsel olaylar bunlar. allah ton ton su mu sayıyor arkadaş.
ha bu düzeni yarattığı için ona hürmet gösterebilirsin ama 16 milyon ton su gökyüzüne çıkınca soğuktan dolayı bulut haline gelecek ve bir süre sonra tekrar ister istemez yere yağmur olarak düşecektir.
bilimsel olaylar bunlar. allah ton ton su mu sayıyor arkadaş.
Kainatın gerçek ve tek sahibi ismi Celil olandır. Haktır, hakikattir. inanmayı ve inanmamayı özgür kılandır. Ancak ona ibadet eder ancak ondan yardım dileriz. Rabbim bizleri islam dan ayırmasın
türk değildir.
derdimin dermanıdır.
başıma bir şey gelmeyecekse;
inanmıyorum.
inanmıyorum.
islamiyete göre Allah doğmamış doğrulmamıştır tektir her şeyi bilendir..
Allah' a göre islam, doğru ve gerçek olan ve kıyamete korunacak bir dindir.
Bu durumda ikisi birbirini doğrular ve bir döngü ortaya çıkar. Bu döngü sayesinde elektrik bilem üretilebilir.
Allah' a göre islam, doğru ve gerçek olan ve kıyamete korunacak bir dindir.
Bu durumda ikisi birbirini doğrular ve bir döngü ortaya çıkar. Bu döngü sayesinde elektrik bilem üretilebilir.
Gündemdeki Haberler