bugün
- aşırı çıplaklığın rahatsız edici olması11
- yazarların mezun olduğu okullar17
- vurdurmuş erkek nasıl anlaşılır15
- şişman kısa tembel kıllı ama egosu tavan kız4
- dünyayı kezbanlardan temizleme planım3
- bir kadına verilecek en güzel çiçek9
- döl bankası4
- ölümün en iyi tanımı6
- arjantin mısır maçı13
- aleyna tilki nin ayakları4
- 7 temmuz 2026 isviçre kolombiya maçı7
- radiohead dinleyenlerin çok kız düşürmesi5
- sözlüğün en muhteşem yazarlarının fotoğrafları14
- ankara da nato zirvesi13
- murat yakın3
- bakire kadını gözünden tanımak6
- sevişmek istenen ünlüler2
- günün şiiri25
- kaslı yakışıklı sert mizaçlı memur erkekler4
- sevgiliyle köpeköldüren içmek5
- avm otoparkında uygunsuz çifte bağıran kadın18
- ctrlx'in ayakları11
- en ilginç fetişler2
- tanrı mı bizi yarattı tanrıyı mı biz yarattık10
- rafadan yumurta kaç dk olmalı13
- donald trump'ın anıtkabir'i ziyaret etmemesi12
- 7 temmuz 2026 arjantin mısır maçı11
- sözlüğün en güzel 3 kadın yazarı24
- sözlüğünü başka sözlükle aldatan hain yazar6
- sonsuza dek uyumak istiyorum4
- uzun entry giren yazar enayiliği2
- balık burcu bir sözlük kızıyla evlenebilirim16
- donald trumpun geceyi kızı neclada geçirmemesi3
- milliyetçi olacakken faşist olmak4
- gözleri güzel bir kadın olmak2
- 23 yaş7
- üst düzey yönetici olabilmek için gerekenler9
- daha 17 dizisi3
- zengin evlerindeki ürkütücü sessizlik2
- adana sokak lezzetleri5
- kesin sevişmeyiz içliği2
- sevgiliyle tatile gitmek2
- sevmek3
- atın taşaklarını yapan heykeltıraşın amacı2
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz9
- bir kadına iltifat etme sanatı3
- lionel messi7
- tek başına5
- atm'ye ateme diyen hanzo13
- borsadan anlayan kadının olmaması3
milyonlarca insanin kendisini arap sandigi, arapca seslendigi soyut varlik.nedense aslanlar 'god' diye bagirmaz ya da çarliston biberin içinde 'allah' yazmaz. oysa ki o gene milyonlarin inanisina göre hepimizi yaratmistir.
ayrica o dönemin sartlarina göre ayet gönderebilen dogaustu varliktir.
bkz: http://www.ntvmsnbc.com/news/427722.asp
edit: bu entryde bir kötüleme, bir sahsi görüs yoktur. olan seylerin yüze vurulmasindan rahatsiz olanlar beni kötülemekten ziyade kendilerini sorgulasinlar bence.
ayrica o dönemin sartlarina göre ayet gönderebilen dogaustu varliktir.
bkz: http://www.ntvmsnbc.com/news/427722.asp
edit: bu entryde bir kötüleme, bir sahsi görüs yoktur. olan seylerin yüze vurulmasindan rahatsiz olanlar beni kötülemekten ziyade kendilerini sorgulasinlar bence.
"gonderdigim kurallar ne kadar mantiktan uzak olursa olsun hicbirini sorgulamayacaksin sorgularsan seni yakarim. ayrica gonderdigim kurallar buyuk ihtimale dunyada hicbir isine yaramayacak bunu sende cok iyi billiyorsun zaten. sadece isin sonunda cennet var diye gozun kapali herseye inaniyorsun. seni o kadar korkutum ki en anlamsiz kurali bile senin gozunde en mantikli kurala cevirebillirim. sakin gonderdigim kitabi kendi dilinde okuma hata hic okumasan daha iyi cunku okursan inancin zayiflayabillir sen sadece seyhlerin hocalarin dediklerini yap."
Varlığını tüm canlılar ve cansızlar aleminin takdir ettiği, sadece insanların yeteri kadar takdir edemediği, ortak koştuğu, inandığı halde kendine bile bunu itiraf edemediği yüce yaradan; Öyle ki arılar ve domatesler bile varlığını insanlardan daha çok takdir ediyor, insanlar ise (inananlar istisna) kuş beyinlerince alay etmeye çalışıyor. Allah'a inanmayan insan yoktur,tüm insanlar kalbinin bir köşesinde mutlaka Allah'a inanır (ateistlerle dolu düşen bir uçaktaki tüm ateistlerin allah'ın ismini haykırdığı örneğinde olduğu gibi); ancak inanmadığını iddia eden insan vardır.
görsel
http://img402.imageshack....esteallah4mplc5fi6xc4.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=IvAyA6VCDtM
görsel
http://img402.imageshack....esteallah4mplc5fi6xc4.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=IvAyA6VCDtM
"bana inanmak yerine beni inkar edenlere sadece tebliğ ve irşadda bulun. son olarak bırak bana inanmasınlar. gitsinler 4 bacaklı ineğe tapınsınlar. bu arada uykun gelirse de git yat. şüphesiz bu daha hayırlıdır."
kib. öpt. bye.
kib. öpt. bye.
cenneti de cehennemi de senin için yarattım. birisine girmek için ise yeterli akıl ile fıtratı bağışladım. diğerine girmek için ise yeterli kudrette nefsi verdim.
bütün evreni yaratan ve bir saat gibi işlemesini sağlayan, insanoğlu üzerinde yaşasın diye dünya'yı yaratan, yememiz için hayvan ve bitkileri yaratan, bunların yetişmesi için yağmuru yaratan, içmemiz için suyu yaratan ve bunların karşılığında sadece şükretmemizi bekleyen yüce yaradan.
insanların ilk olarak savaşlar sırasında sığındığı ve daha sonra kitaplara geçirdiği bir anlamsız sözcük, şuanki allah inancı sümerlerde de vardı isa' nın hikayesi kutsal kase olayı daha sonraları bunları yazıya geçirenler yüzünden 4 büyük kitap diye insanları peşinden sürükleyen ve özgürlüklerini kısıtlayan ahlak kitaplarının ortaya çıkmasına sebeb olan insanlarca kafalarında oluşturulmuş efsanenin adı.
bir kere söylenince: hayret
iki kere tekrarlanınca: hoşnutsuzluk
üç kere söylenince: şiddet
dört kere söylendiğinde: savaş ifadesdir.
iki kere tekrarlanınca: hoşnutsuzluk
üç kere söylenince: şiddet
dört kere söylendiğinde: savaş ifadesdir.
o oldukça umudumun da olacağı tek varlık en zor anlarınız da önünüze bir mucize çıkarır ve hayatınız bir anda olumlu yönde değişir...
elbet döneceğimiz yüce yaratan.
herhangi bir biçimle özdeşleştirilmemek için kuranda "beni nasıl düşünürseniz onun tam tersiyim" diyerek kendisine bir şekil, bir biçim yüklenmesini bloke eden, hayatta belkide varlığından emin olduğum, zaman ve mekandan münezzeh olan tek şey, bir ulaşılmaz....
kuran nin yazari. keske yazmayi hic birakmasaymis. korku turunde stephen king kadar basarili olabillirmis. yanliz yazi dili ve icerik yonunden cok calismasi lazim bence.
peygamber için s.a.v. yazmayı ihmal etmeyen kişilerin allah yazarken (c.c.) yazmaları ezemdir. hem saygıdır hem de peygamberi allah'tan (c.c.) üstün gösterip şirke girmediğinin göstergesidir. (bkz: takva)
adını yazarken yanına (c.c.) yazmazsak bizi çarpmaz. öldükten sonra, "iki kez allah yazmış cc yazmamış" diye sizi sorgulamaz. arap kültüründen apardığımız bu cümlenin anlamı "şanı yücedir" dir. dolayısı ile, allahın şanının yüce olduğunu ille arapçasın yazarak belirtmemiz gerekmiyor.
ha şanının yüce olduğunu unutacak zeka seviyesinde iseniz yazabilirsiniz tabi. yalnız, bir de arapçasını bilmek için bir miktar iq lazım.
ha şanının yüce olduğunu unutacak zeka seviyesinde iseniz yazabilirsiniz tabi. yalnız, bir de arapçasını bilmek için bir miktar iq lazım.
varlığından şüphe duyduğum ama bir taraftan da tırstığım ne insan,ne hayvan,ne doğurmuştur,ne doğurulmuştur vs.*
YARADAN.
(bkz: allah allah)
her şeyde hissedilen fakat hiçbir şeyle bilinmeyen yüce varlık. eğer bilinseydi veya akılla bulunabilseydi dünyadaki sınavın bir anlamı kalmaz herkes inanırdı. bir çok talihsizde onu aklıyla aradığı için bu sınavdan geçememişdir. iman gaybadır allah akıl ile değil kalp ile bulunur.
tolstoy, itiraflarım adlı kitabında der ki: "tanrı'ya ilişkin olan algı tanrı'nın kendisi değildir. ... ben onsuz varoluşun olmayacağı şeyi arıyorum."
kelimelerle onu anlatmanın ve ifade etmeye çalışmanın beyhude bir uğraş olduğunu düşündüğüm yüce yaratıcımız.
1.De ki: O, Allah birdir. 2.Allah sameddir. 3.O, doğurmamış ve doğmamıştır. 4.Onun hiçbir dengi yoktur (ihlas suresi)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar