bugün
- sevgiliyle dağ evindeyken şömine önünde sevişmek8
- ilk adımı karşıdan bekleyen erkek19
- geceye bir şarkı bırak15
- sinir bozucu şeyler10
- uludağ sözlükteki ayak fetişizmi14
- erkeklerin güzel kız görünce verdiği tepki7
- sözlüğün hemfikir olduğu tek konu10
- ben geldim naneler30
- cips yedikten sonra parmakları tişörte silmek7
- sözlükte kalp krizi geçirmek3
- henüz doğmamışlara tavsiyeler3
- 10 bin lira verseler bu gece sokakta yatar mısın4
- sözlük için ne yapabiliriz10
- pilavlı sohbet vs rakı balık7
- nickaltı hoşgeldini olmayan yazarlar5
- seni onaracağım diyen partner2
- zengin kızların güzel olması5
- nicki kısa olanın penisi küçük olur22
- özünde iyi bir insan olmak2
- güzel zannedilen kadınların sıradan olmaları13
- limewiredan şarkı indirirken virüs yeme nostaljisi2
- bir insana çirkin demek6
- clydeless bonnie8
- sevilen kızın 1 haftadır giydiği naylon çorap4
- 90 ların özel olmasının nedeni3
- sigarayı neden seviyoruz5
- türkiye nin en güvenilir insanı11
- ölmeyi planladığınız yaş3
- biri size sokakta yan baksa ne yaparsınız6
- zamanda yolculuk mümkün olsa yapılacaklar2
- kendin hakkında bir gerçek bırak7
- kuranda namaz yok8
- true nickli yazara özelden küfredilmesi olayı20
- 29 yaşında olmak3
- haluk levent'i karalama kampanyası17
- bizi kandırıyor olabilirler mi4
- haluk levent'e para emanet etmek23
- kemal kılıçdaroğlu konuşuyor3
- şaka maka tek umudun yine bahçeli olması19
- fetiş nedir kime denir4
- kendinle aran nasıl3
- sevgiliniz karşı cinsle tatile gidebilir mi12
- yurdum muhalifinin sürekli kandırılması3
- pasif içicilik3
- babanın sarhoş olması5
- her ay aynı eskorta gitmek tek eşlilik midir7
- sıcak ekmeğin arasına margarin sürmek3
- melda onur2
- 40 yaşını aşmış bunaklar kulübü3
- döner mi yesem hamburger mi makarna mı13
kavimleri neden helak ettiğini anlayamadığım varlık.
madem dünya işlerine karışacaktı, ne diye insanlığın iyiliği adına karışmadı merak eder şu cahil bünye.
madem dünya işlerine karışacaktı, ne diye insanlığın iyiliği adına karışmadı merak eder şu cahil bünye.
(bkz: el ilah)
ulu sözlüğün 9160. girdisi.
müslümanların putudur.
(bkz: ona şükret)
(bkz: tanriyi insan yaratti)
ömrünün 30 yılını kendisine inanarak geçirmiş bir mal olarak söyleyebilirim ki o saçma imanı kalbimden attığım gün beni huzura erdiren hayali varlık.
google dan daha çok bilen gizemli güç.
büyüktür. olsa bu kadar büyük olmazdı muhtemelen. şanslı kerata, var olmadığı için şanı her yere yayılmış uyduruk nesne.
bir çok kez dualarımı kabul ettiğini düşündüğüm islam inancının tanrısı. dualarımı kabul etmeseydin ya, rahat rahat ateist takılırdım, şimdi..
vardır ama kim olduğunu bilmiyorum.
sanıldığı gibi gavurcası tanrı değil allahtır, türkçesi ise tanrı olan sözcüktür. eski türkçede ve göktürk yazıtlarında tengri diye geçip, günümüzde tanrı olarak gelmiştir...
allah ise arapça ''ilah'' kelimesinden gelmiş olup yine aynı şekilde arapçadır.müslümanlıktan öncede araplar putlarına ilah derlerdi(yani allah) aklınızda bulunsun...
tabi biz araplaştığımız için türkçede bin yıldır tanrı olan kelimeyi, kendi dilimizde allah olduğunu düşünerek neyin ne olduğunu bilmez hale gelmişiz ve arapça olan kelimeyi türkçe, öz türkçe olanı ise gavurca yapmışız ama ben kime ne anlatıyorum...
tabi canım atatürk zamanında zaten türkçeyi kaldırıp yerine arapçayı getirmek istemişti ne güzel olur ama dimi böle halifeler saltanat filan...
bonus soru gavur olan yabancılar mı bizler miyiz?
allah ise arapça ''ilah'' kelimesinden gelmiş olup yine aynı şekilde arapçadır.müslümanlıktan öncede araplar putlarına ilah derlerdi(yani allah) aklınızda bulunsun...
tabi biz araplaştığımız için türkçede bin yıldır tanrı olan kelimeyi, kendi dilimizde allah olduğunu düşünerek neyin ne olduğunu bilmez hale gelmişiz ve arapça olan kelimeyi türkçe, öz türkçe olanı ise gavurca yapmışız ama ben kime ne anlatıyorum...
tabi canım atatürk zamanında zaten türkçeyi kaldırıp yerine arapçayı getirmek istemişti ne güzel olur ama dimi böle halifeler saltanat filan...
bonus soru gavur olan yabancılar mı bizler miyiz?
ondan başka ilah olmayandır;
"sizin ilahınız tek bir ilahtır, o ndan başka ilah yoktur. o rahmandır, rahim dir." bakara suresi 163.
"allah gerçekten kendisinden başka ilah olmadığına şahitlik etti, melekler ve ilim sahipleri de o ndan başka ilah olmadığına adaletle şahitlik ettiler. aziz ve hakim olan o ndan başka ilah yoktur" al i imran suresi 18.
" allah dedi ki; iki ilah edinmeyin, o ancak tek bir ilahtır. öyleyse benden, yalnızca benden korkun" nahl suresi 51.
"allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinin üzerinde de perdeler vardır. ve büyük azap onlaradır." bakara suresi 7.
"allah dilemedikçe siz de dileyemezsiniz. gerçekten allah, bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir" insan suresi 30.
"sizin ilahınız tek bir ilahtır, o ndan başka ilah yoktur. o rahmandır, rahim dir." bakara suresi 163.
"allah gerçekten kendisinden başka ilah olmadığına şahitlik etti, melekler ve ilim sahipleri de o ndan başka ilah olmadığına adaletle şahitlik ettiler. aziz ve hakim olan o ndan başka ilah yoktur" al i imran suresi 18.
" allah dedi ki; iki ilah edinmeyin, o ancak tek bir ilahtır. öyleyse benden, yalnızca benden korkun" nahl suresi 51.
"allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinin üzerinde de perdeler vardır. ve büyük azap onlaradır." bakara suresi 7.
"allah dilemedikçe siz de dileyemezsiniz. gerçekten allah, bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir" insan suresi 30.
insanin kendi yansimasidir.
(bkz: revolter00)
(bkz: revolter00)
arapça bir kelimedir ...
türkçesi tanrıdır... temel olarak tanrı kavramı da kendisinden daha güçlü birine inanmaktır...
türkçesi tanrıdır... temel olarak tanrı kavramı da kendisinden daha güçlü birine inanmaktır...
"allahu akbar" diye başımızı secdeye koyduğumuzda, içimizde dolup taşan şeydir. mücahitin onun yolunda cihad ederken ismini anarak, kendine güç vermesidir. cumadan çıktıktan sonra içimizde huzurdur allah.
(bkz: celle celaluhu)
Öncesiz ve sonrasız olan diri bilici işitici ve beka sıfatlarına sahip olan.Ne bir uyuklamaya nede bir zamana bağlı olan.Yücelerden yüce noksanlıktan münezzeh olan.Rahmeti ve merhametinden iblisi bile ümitlendiren.Aşkın var olma sebebi Aşkın Aşık olup vurgun yediği vuslatın ona kavuşma günü için vuslat olduğu.Sevilmeyi ve övülmeyi hak eden yegane varlık.Alemerin yaratıcısı olan.Muhammed Mustafa'nın Mevlana'nın ve daha nicelerinin kara sevdaya tutulduğu ve sevdasının sonunda vuslatının tek garantisi olan aldatmayan satmayan dost,yoldaş aşktır.
küçük bir ikilem; adem ve havva nın doğmadıgını varsaydıgımızda, göbek delikleri olmaması gerekir, oysa kimi resme döküldüğünde göbek deliğinin varlığını gösterir.
insanların uzay yolculuguna cıkacakmış gibi heyecan yaptıgı,
konuşmaya kalkıştığında elleri, götlerini nerelerine sokacaklarını sasırdığı,
sevgiden cok korku ile bağlı oldugu,
tartışılmayacagına inandıkları,
kimilerinin hayvan olduklarını unutmak adına taptığı,
bunlara ragmen kimsenin görmediği, kimsenin duymadıgı; fakat dualar edildiği, adına nikah kıyıldıgı,
varlıgının kutsal oldugunu belirtenlerin sakız gibi agızlarında gezdirdiği,
din olgusunu yarattıgını düşündüren ve elcileri olan; ermiş, yatır, katır, peygamber..
varlık;
ama insanların onu yanlış yerde aradıklarını düşündüğüm, beyin'in ve vicdanın var oldugu yerlerde var oldugunu düşündüğüm; yaradan(mış).
mış'ın nedenine gelince; eğer bir çocuk yaradabiliyor ve yetiştirebiliyorsan, yaradan sensindir
insanların uzay yolculuguna cıkacakmış gibi heyecan yaptıgı,
konuşmaya kalkıştığında elleri, götlerini nerelerine sokacaklarını sasırdığı,
sevgiden cok korku ile bağlı oldugu,
tartışılmayacagına inandıkları,
kimilerinin hayvan olduklarını unutmak adına taptığı,
bunlara ragmen kimsenin görmediği, kimsenin duymadıgı; fakat dualar edildiği, adına nikah kıyıldıgı,
varlıgının kutsal oldugunu belirtenlerin sakız gibi agızlarında gezdirdiği,
din olgusunu yarattıgını düşündüren ve elcileri olan; ermiş, yatır, katır, peygamber..
varlık;
ama insanların onu yanlış yerde aradıklarını düşündüğüm, beyin'in ve vicdanın var oldugu yerlerde var oldugunu düşündüğüm; yaradan(mış).
mış'ın nedenine gelince; eğer bir çocuk yaradabiliyor ve yetiştirebiliyorsan, yaradan sensindir
akıl sahiplerinin yegâne idolü... yaratan... yaratma gücünde noksan bulunmayan, aldığı ve verdiği zaman aksine kudret yetirilemeyen, doğan hiç bir canlıya benzemeyen, ortağı olmayan, haklıya hakkını verecek olan... hayatın türlü zevklerinden mahrum kalmayı gururuna yediremeyen, inkârı ibâdetten kolay bulan ya da cool olmaya çalışanların reddettiği varlık...
Tanrı'nın arapçası. doğrusu tanrı'dır.
her doğan canlının yüreğindeki "aşkın bir varlığa inanma, sığınma, güvenme" ihtiyacını en mükemmel biçimde karşılayan yegane yüce varlık.
hayatımızda o olmasa neler olurdu hiç düşündünüz mü?
bir yakınınız amansız bir hastalığın pençesine düşse, mesela anneniz. kime dua edebilirsiniz sabahlara kadar ? tıpta çare tükenmişse, doktorlar sorularınıza cevap dahi vermiyorsa, Allah olmasaydı kimden umut ederdiniz ? yüreği durmadan bir saniye öncesine kadar, bir mucizeyi nasıl beklerdiniz ?
ve yüreği dursa... onun artık mutlu olduğuna, rahat olduğuna, kara bir boşlukta asılı kalmadığına, ruhunun doyduğuna ve size kavuşacağını günü beklediğine nasıl inanabilirdiniz Allah c.c olmasa ?
hayat bu hep güllük gülistanlık değil, en kötü zamanlarımızda kime sığınabilirdik ki ?
ben köpeğim kaybolduğunda anladım bunu, henüz çok küçükken. Annemle abimin askerdeyken uzun ve ağrılı telefon konuşmalarında anladım. kış akşamları, çoktan batmış olan güneşin altında oyun oynayan çocukların yerdeki ekmek kırıntılarını topladıklarını gördüğümde anladım. darda, zorda olan insanların " allah büyük " dediklerinde anladım.
biliyor musunuz ? yukarda büyük birşeyin olduğunu bilmek çok güzel. yağan yağmurun sizi boğmadan dineceğini, kızgın güneşin akşam serinine esir düşeceğini bilmek gerçekten güzel.
aslında en güzeli, içimizdeki tükenmeyecek olan umudun sebebi.
bir yakınınız amansız bir hastalığın pençesine düşse, mesela anneniz. kime dua edebilirsiniz sabahlara kadar ? tıpta çare tükenmişse, doktorlar sorularınıza cevap dahi vermiyorsa, Allah olmasaydı kimden umut ederdiniz ? yüreği durmadan bir saniye öncesine kadar, bir mucizeyi nasıl beklerdiniz ?
ve yüreği dursa... onun artık mutlu olduğuna, rahat olduğuna, kara bir boşlukta asılı kalmadığına, ruhunun doyduğuna ve size kavuşacağını günü beklediğine nasıl inanabilirdiniz Allah c.c olmasa ?
hayat bu hep güllük gülistanlık değil, en kötü zamanlarımızda kime sığınabilirdik ki ?
ben köpeğim kaybolduğunda anladım bunu, henüz çok küçükken. Annemle abimin askerdeyken uzun ve ağrılı telefon konuşmalarında anladım. kış akşamları, çoktan batmış olan güneşin altında oyun oynayan çocukların yerdeki ekmek kırıntılarını topladıklarını gördüğümde anladım. darda, zorda olan insanların " allah büyük " dediklerinde anladım.
biliyor musunuz ? yukarda büyük birşeyin olduğunu bilmek çok güzel. yağan yağmurun sizi boğmadan dineceğini, kızgın güneşin akşam serinine esir düşeceğini bilmek gerçekten güzel.
aslında en güzeli, içimizdeki tükenmeyecek olan umudun sebebi.
kendisiyle çelişen varlık ya da yokluk.
Kendisine ibadet edilsin ,şükredilsin ,itaat edilsin diye birilerini yarat daha sonra yarattıklarına belli yasalar gönder bunun üzerine yarattıklarını cennet ya da cehennemle ödülllendir.senin yarattığın yaratılmayı istemedi ama yaratıldı.inanmayı istemedi ama bak inanmazsan sonsuza kadar yanarsın denildi inanmaya zorlanıldı,denildi ki inanç özgür iradenindir,yani senindir seni ilgilendirir,ama inanan insanın özgürlüğü olmaz iradeside olmaz,çünkü sorgulayamaz,karşı çıkamaz,kendisine ne söylendiyse onu yapar adı üstünde kul, benim içinse köle,ikisi de aynı şeyler...
bu arada allah denen varlık ya gerçekten var ama bizim bildiğimiz gibi değil,ya da gerçekten yok ama yine bizim bildiğimiz gibi değil,ya da birileri bizimle gerçekten taşak geçiyo...
Kendisine ibadet edilsin ,şükredilsin ,itaat edilsin diye birilerini yarat daha sonra yarattıklarına belli yasalar gönder bunun üzerine yarattıklarını cennet ya da cehennemle ödülllendir.senin yarattığın yaratılmayı istemedi ama yaratıldı.inanmayı istemedi ama bak inanmazsan sonsuza kadar yanarsın denildi inanmaya zorlanıldı,denildi ki inanç özgür iradenindir,yani senindir seni ilgilendirir,ama inanan insanın özgürlüğü olmaz iradeside olmaz,çünkü sorgulayamaz,karşı çıkamaz,kendisine ne söylendiyse onu yapar adı üstünde kul, benim içinse köle,ikisi de aynı şeyler...
bu arada allah denen varlık ya gerçekten var ama bizim bildiğimiz gibi değil,ya da gerçekten yok ama yine bizim bildiğimiz gibi değil,ya da birileri bizimle gerçekten taşak geçiyo...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar