bugün
- biz olduğumuz sürece manifest çorum'a giremez21
- bik bik'in mutfağına konuk olmak15
- cennetten düşerken canın yandı mı4
- forlove19 sorunsalı4
- nükleer santralin süper bir şey olduğu gerçeği18
- mehdiye inanıyor musunuz4
- liyakat nedir ve liyakatsızlık sonuçları nelerdir8
- balerion4
- japon arabaları iyi arabalar mıdır sorunsalı4
- sözlüğün en yakışıklı yazarı olmak8
- am ile pm yi karıştırmak5
- eve girildiğinde ilk yapılan şeyler5
- ismet gurbuz'u tek yumrukla bayıltmak10
- manifest grubu vs tarkan16
- the odyssey6
- çorumda konser için müzik grubu öner7
- huzur7
- aylık 403 bin lira iyi para mıdır sorunsalı3
- sessizliğin artık korkutmaması2
- kale3112 nickli sözlük yazarı2
- yeni parti50
- sözlük kızlarının kekleri11
- islam düşmanlarına bir soru3
- renault modus2
- kanlı gözlerle aynaya bakmak2
- nissan skyline r342
- yine çok fena burnum kanadı5
- kaldırım taşını yastık yapmak2
- iş yerinde sıkıntıdan patlamak2
- gammazlar neden hiç çaylak olmuyor11
- eren kaşıkçı2
- 29 07 26 kusadasi dktt konseri2
- çin üretimi elektrikli arabalar2
- nissan silvia2
- bugün ne oldu4
- korkusuz korkak4
- 27 temmuz 2026 galatasaray venezia maçı4
- ekmeleddin ihsanoğluna oy vermiş olmak18
- ankara2
- hikayeyi devam ettir54
- mehdilik faaliyetleri2
- bana onu sormayin5
- muğla daki orman yangını2
- uzaylıların dünyayı işgal edip köleleştirmesi2
- parcalandim toparlanamiyorum4
- kıyafet alışverişi6
- ona bir şey söyle8
- korkusuz korkak filmindeki gaddar kerim3
- askeri ücretle evlenebilir mi7
- temmuz sonu olup hala tatile gidememek6
zeki adamlardan biri. bunların da hiç yaşayanı yok.
eksiklik duygusu terimini ortaya atan ilk psikiyatrdır.
insanı tanıma sanatı isimli eserini okumanızı tavsiye ederim.
adler'i okuduğunuz zaman aradığınız çoğu sorunuza kavuşacak, toplumsal ilişkilerinizi daha güzel hale getireceksinizdir.
insanı tanıma sanatı isimli eserini okumanızı tavsiye ederim.
adler'i okuduğunuz zaman aradığınız çoğu sorunuza kavuşacak, toplumsal ilişkilerinizi daha güzel hale getireceksinizdir.
Psikoloji ilminin üç kurucusundan biridir, muazzam bir bilgi birikimine ve deneyime sahiptir. Kişideki aşağılık psikolojisinin, üstünlük psikolojisi ile büyük bir ilişki içerisinde olduğunu düşünür. Rüyayı kişideki bastırılmış duyguların açığa vurulduğu bir alan olarak tanımlar ve kişinin iç psikolojisini anlamakta çok önemli rol oynadığını belirtir. Freud ile ters düşünceleri olmasına rağmen kendisine kitaplarında atıfta bulunur. Temel çalışma alanı bireysel psikolojidir ve insanı tanıma sanatı adında üstün bir esere imza atmıştır.
Çok böyle duygusal, iyimser, sevgi yumağı bir adam. Alanı için iyi bir şey mi, bilemem.
Eserlerinin mutlaka okunması hatta hatmedilmesi gereken psikiyatrist/düşünür.
Tespitleri, çıkarımları son derece tutarlı. Kendimizle ve ilişkilerimizle ilgili sorunlarımıza tatmin edeci cevaplar bulabiliriz.
Tespitleri, çıkarımları son derece tutarlı. Kendimizle ve ilişkilerimizle ilgili sorunlarımıza tatmin edeci cevaplar bulabiliriz.
Adler zamanında şöyle demiştir: “önemli olan, hasta ike doktorun bir yorum üzerinde görüş birliğinde olmalarıdır, yorum yanlış da olsa.”
Freud, kendi psikanaliz anlayışından ayrılan c.g jung'a öfkeyle bakarken, adler'e değil kızmak, alaycı bir dille bireysel psikolojiye geçişinden şükran duyduğunu belirtip "ne de olsa allah'ın bu dünyasında yer çoktur. Dileyen dilediği yere gidebilir" diyerek tiye almıştır.
Kanımca bu hafife almanın sebebini, adler'in bireysel psikoloji olarak ortaya attığı tezleri, freud'un "psikanalizce elde edilmiş bulgulara farklı isimler takıp öne sürdü" demesine yoruyorum.
Kanımca bu hafife almanın sebebini, adler'in bireysel psikoloji olarak ortaya attığı tezleri, freud'un "psikanalizce elde edilmiş bulgulara farklı isimler takıp öne sürdü" demesine yoruyorum.
Karışık ama anlayacağım inşallah sözlük. Modlar tartaklamasın zoraki tanım; Bireysel psikolojinin kurucusu.
Yok sana öyle geliyorcuların başında gelir. gidip adlere; hocam ben kendimi depresif hissediyorum deseydin vereceği cevap muhtemelen “ yookk yavv sana öyle geliyor sen kötü olmak istiyon hadi abicim” diyip seni başından savardı.
adlerini bilecekler, yok öyle...
samimiyetine ciddi anlamda vurulduğum adam. ne kürsüden vaaz veriyor ne de ben her şeyi çözdüm havası. herkes biraz eksik doğar, önemli olan o eksiği nasıl giydirdiğin diyor, üstelik bunu öyle bir anlatıyor ki, sanki karşımdaki koltukta oturup sigarasından bir nefes çekip göz kırpıyor. ben o göz kırpmayı her okuduğumda alıyorum; hadi kalk, yarın daha iyi bir versiyonunu dene, ama ötekileri de yanına al diyor. o yüzden seviyorum işte.
çünkü benden daha büyük bir şey vaat etmiyor, sadece bende olanı, o ezikliği, o öfkeyi, o yetersizim feryadını alıp bunu da kullan, boşa gitmesin diyor. üstelik hiçbir şeyi romantize etmiyor. üstünlük kompleksi de aynı boktan şey, sadece tersinden diye uyarıyor da.
yani ne herkes kahraman olabilir masalı ne de sen mahkumsun karamsarlığı. tam ortası. insan işte, yarım, kırık, ama o kırıkla da bir şeyler örebilir. ben de ördüm; dün birine senin de hakkın var bu hayatta dedim, içimden adler gülümsedi. o gülümseme yetiyor bana. gerisi laf.
çünkü benden daha büyük bir şey vaat etmiyor, sadece bende olanı, o ezikliği, o öfkeyi, o yetersizim feryadını alıp bunu da kullan, boşa gitmesin diyor. üstelik hiçbir şeyi romantize etmiyor. üstünlük kompleksi de aynı boktan şey, sadece tersinden diye uyarıyor da.
yani ne herkes kahraman olabilir masalı ne de sen mahkumsun karamsarlığı. tam ortası. insan işte, yarım, kırık, ama o kırıkla da bir şeyler örebilir. ben de ördüm; dün birine senin de hakkın var bu hayatta dedim, içimden adler gülümsedi. o gülümseme yetiyor bana. gerisi laf.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar